Mainoksia

Mikä vika silmässä?

Mikä vika silmässä?

ViestiKirjoittaja tiger_ » 16 Huhti 2009 09:57

Minulla on 7- vuotias suomenajokoira uros. Jo jonkin aikaa koiralla on ollut oikeanpuoleisessa silmässä vihreä, sormenpään kokoinen täplä. Ja tämä täplä on ilmeisesti tullut lukuisten silmätulehdusten takia... Silmiä on puhdistettu haalealla vedellä ja silmätippojakin on käytetty. Näillä rähmiminen on saatu kuriin aina joksikin aikaa, mutta nyt silmä on alkanut taas rähmiä. Mikähän tämä kyseinen vihreä laikku voi olla? Luin juuri kaihista mutta sain sellaisen käsityksen että yleensä silmä on himmeä ja harmaa, kun siinä on kaihi. Alan olla hädissäni, sillä koirani oli aivan erilainen toissa yönä kuin yleensä, sillä se törmäili huonekaluihin eikä osannut mennä sohvalle makaamaan niin kuin yleensä. Monien yritysten (ei osannut kiertää olohuoneen pöytää, vaan törmäsi siihen) jälkeen, koira jäi pöydän viereen seisomaan ja ulisemaan. Kun laitettiin valot päälle, se osasi vasta sitten mennä sohvalle. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut tälläista ongelmaa...Päivisin koira kuitenkin tuntuu näkevän ihan normaalisti.
Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta tai osaatteko muuten auttaa?
Kiitos jo etukäteen!
tiger_
 
Viestit: 1
Liittynyt: 16 Huhti 2009 09:01
Paikkakunta: Haapajärvi

Re: Mikä vika silmässä?

ViestiKirjoittaja labbis » 17 Huhti 2009 17:31

Hei!
Kannattaa viedä koira silmäeläinlääkärin tarkastukseen niin hän pystyy tekemään varman diagnoosin. Vaikuttaisi ehkä kaihille jos ei nää pimeässä/hämärässä kulkea. Esiintyykö ajokoirilla PRA:ta? Tietty voi olla mikä tahansa silmäsairaus mutta erikoiseläinlääkäri osaa sen varmasti sanoa. Kennelliiton sivuilta löytyy Suomessa toimivat koirien silmäeläinlääkäreiden yhteystiedot.
Kuopiossa ja Jyväskylässä ainakin on sekä Oulussa. En tiedä kuinka lähellä Haapajärveä ne ovat tarkalleen mutta katso listasta.
labbis
 
Viestit: 19
Liittynyt: 09 Joulu 2008 10:31


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa