Mainoksia

Kuinka välttämätöntä leikkaushoito tässä tapauksessa?

Kuinka välttämätöntä leikkaushoito tässä tapauksessa?

ViestiKirjoittaja Anyanka » 23 Huhti 2009 15:58

Kyseessä on melkein 10 vuotias spanieli narttu.Aktiivinen,nuorekas,leikkisä.
Sairautena nisä- ja maitorauhaskasvaimina alkanut melkein puolitoista vuotta sitten,toisen nivusen imusolmuke ollut turvonnut vähän reilun vuoden,muutama kuukausi sitten alaleuka oli erittäin turvoksissa imusolmukkeen takia.Yksittäisiä kasvaimia myös selässä kyljissä ja jaloissa.Keuhkot röntgenkuvattu useampaan otteeseen,viimeksi tammikuussa,ei ole levinnyt keuhkoihin.Koira on kaikin puolin erittäin hyvä kuntoinen,syö ja liikkuu aivain kuin ennenkin.On aina saanut paljon liikuntaa ja aktivointia.
Eläinlääkäri on ehdottanut leikkausta jossa poistettaisiin suurin osa kasvaimista sekä kohtu ja munasarjat.
Kuinka välttämätön tämä leikkaus teidän mielestä mahtaa olla,kun en haluaisi turhan päiten rasittaa leikkauksella?Rahat on jo koossa,jotain siitä ei ole kyse.Onko mahdollista että elää onnellisena ja hyväkuntoisena joitain vuosia ilmankin leikkausta?
Koiralla on myös lievä sydämen vajaatoiminta,johon sillä ei ole lääkitystä.Eläinlääkärin mielestä ei kannata näin lievässä tapauksessa.
Anyanka
 
Viestit: 4
Liittynyt: 23 Huhti 2009 15:46

Re: Kuinka välttämätöntä leikkaushoito tässä tapauksessa?

ViestiKirjoittaja tuijas » 23 Huhti 2009 18:14

Leikkaushoitoa on ehdotettu varmastikin sen takia että suuri osa maitorauhaskasvaimista on pahanlaatuisia. Koiralla on ollut kasvaimet jo pitkään, joten leviämistä on voinut jo tapahtua vaikka leikattaisiinkin. Leikkauksen jälkeen voidaan lähettää koepala patologille tutkittavaksi kasvaimen laadun selville saamiseksi. Omistaja päättää haluaako hän koiralleen leikkaushoidon vai ei. Se ei ole pakollista ja usein vanhoilla koirilla jätetäänkin väliin, juuri siitä syystä että on jo muita sairauksia, ja elinikäennuste ei ole muutenkaan enää kovin pitkä. Leikkaushoitoa suositaan paljon siitä syystä että hyvällä lykyllä saadaan useampia vuosia lisää elinaikaa. Kukaan ei voi kuitenkaan varmuudella taata sitä minkälaatuinen kasvain on ja asettaa ennustetta ennen kuin koepala on tutkittu.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Kuinka välttämätöntä leikkaushoito tässä tapauksessa?

ViestiKirjoittaja Anyanka » 27 Huhti 2009 15:00

Kiitos vastauksesta!Se tosi asia että osa perusluonnettani on päättämättömyys isoissa asioissa on erittäin harmillista silloin kun päätös koskee jotakin muuta kuin minua itseäni.Sinänsä tuntuisi "erikoiselta" ruveta isoon ja kalliiseen (pelkkä leikkaus maksaa arviolta 700- 800 euroa) hoitoruljanssiin,kun periaatteessa koira on aivan terve.Edelleenkin tehdään pitkiä lenkkejä pääosin metiköissä ja selkeästikkään ne eivät ole ylivoimaisia,päinvastoin!Toki on aina ollut tasainen ja melko rauhallinen.
Toki tiedän että jos pahenee varsinaiseksi syöväksi niin kunto romahtaa silmissä eikä mitään ole tehtävissä,ja tämä pelko minua välillä kalvaakin.
Anyanka
 
Viestit: 4
Liittynyt: 23 Huhti 2009 15:46


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa