Mainoksia

Takaraajojen halvaus

Takaraajojen halvaus

ViestiKirjoittaja labbis » 02 Touko 2009 22:03

9-v uroksellamme pettivät äkillisesti viikko sitten takajalat. Tapahtumaa edelsi outo kuume joka nousi viikonloppuna. Maanantaina vein hänet ell. ja saatiin lääkitykseksi synolux antibiootti mutta kuumeen syy jäi hämärän peittoon. Koira oli muutenkin laiska ja läähättelevä. Torstaina jalat siitten pettivät illalla ja perj. aamuna mentiin klinikalle jossa röntgenit ym. laitteet. Koko koira kuvattiin. Mitään ei löytynyt kuvista. Takajalkojen reflexit ja tunto o.k mutta motoriikka ei toimi. Konsultoivat Aistiin ja epäily selkäydininfarkti. Koiran selkäydinrefleksit myöskin kuitenkin normaalit ja tunto tallella. Takajalat vaan veltot. Pää pelaa kovempaa kuin jalat ja tässä me kotona ihmetellään jatkoa. 7.5 seuraava kontolli. Nyt kuitenkin tänään nousi kuume uudelleen ja on nyt 40,4. Sain uuden antibiootin apteekkiin. Itse en oikein usko infarktiin? Onko ehdotuksia muihin diagnooseihin. Kaikki veri- ja virtsakokeet erinomaiset. Tuli itsellä mieleen jopa joku korvista johtuva tasapainojuttu kun ravistelee usein päätään.
Mutta mikä nostaa noin korkean kuumeen???
Näkyiskö esim.borreoloosi normaaleissa verikokeissa vai vaatiiko erkoistutkimuksia?
Harmittaa tämä epätietoisuus vaikka koira kuitenkin lääkärimme mukaan on kivuttomassa tilassa niin haluaisin sen kävelevän mahdollisimman pian. Selkäydininfarktiepäilyn vuoksi tarkoituksenamme oli aloittaa kuntoutus yhdessä fysioterapeutin kanssa mutta nyt uusi kuume sotki suunnitelmat...emme voi alkaa harjoittelemaan ennenkuin sen syy selviää.
labbis
 
Viestit: 19
Liittynyt: 09 Joulu 2008 10:31

Re: Takaraajojen halvaus

ViestiKirjoittaja tuijas » 04 Touko 2009 10:04

Hei, mielestäni jos aistia on jo konsultoitu, niin voisiko eläinlääkärinne mahdollisesti kirjoittaa sinne lähetteen? Infektio selkäytimessä voisi nostaa kovan kuumeen ja aikaansaada neurologisia oireita. Useinkaan tämä ei aivan heti näy röntgenissä. Infektio voi olla myös autoimmuunitaustainen (oma elimistö hyökkää omia soluja vastaan). Myös korvat tulisi tutkituttaa, mutta tasapainoelinten häiriöissä esiintyy ennemminkin kehänkiertoa. Vaihtoehtoja on kuitenkin monia, kasvainkaan ei ole poissuljettua. Aisti on neurologiaan erikoistunut asema, joten uskoisin sen olevan hyvä vaihtoehto.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Takaraajojen halvaus

ViestiKirjoittaja labbis » 08 Touko 2009 17:55

Nyt on tilanne sen verran selvinnyt että infarkti se oli ja nyt aloitettiin kuntoutus. Tosin infektiosairauksien verikoetulokset viipyvät vielä Saksassa ensi viikkoon mutta infarktin jälkitilan hoitoa nyt noudatetaan. Antibioottia syödään edelleen ensi viikkoon saakka ja kotona jumpataan fysioterapeutin ohjeiden mukaan. Nostetaan poikaa seisomaan ja yritetään saada hänet muistamaan miten kävellään. Jalkapohjia ja jalkoja hierotaan karkealla harjalla ja muutenkin kosketellaan jalkoja paljon. Hänellä on vielä toivoa koska refleksit ja tunto pelaavat. Osaisi vaan reppana asetella jalkansa kävelyasentoon itse ilman apua. Nyt ne pitää avustajan toimesta asetella tassut kävelysuuntaan päin. Vasemmalle jalalle hän jo hiukan varaa mutta ei pysy vielä omin avuin pystyssä vaan kaatuu ilman tukea. Jonkunlaista vesivoimistelua on jatkossa ilmeisesti tulossa jos hän lähtee tuosta edistymään. Pitäkää kaverit meille peukkuja.
Onneksi poika on vielä päästään terävä ja elämässä kovin kiinni eikä anna tämän masentaa. Kovasti jo yritti juoksusen nartun perään sännätä.,,,tyypillinen labbisuros "Ihanat naiset ja ruoka" siinä se. Kuka siihen kaikkia jalkoja tarvitsee.??
labbis
 
Viestit: 19
Liittynyt: 09 Joulu 2008 10:31


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa