Mainoksia

KIPUKOHTAUKSIA!

KIPUKOHTAUKSIA!

ViestiKirjoittaja Porokoira » 21 Touko 2009 11:38

Meidän koiralla on ollut kipukohtauksia alle puolivuotiaasta asti.Koira on nyt 2-vuotias ja mitään selvyyttä ei kipujen alkuperästä ole.Kivut tulevat aivan yllättäen ja koira alkaa vinkua (se on siis todella sellaista vinkumista, että "sattuu sattuu sattuu!!!")Koira juoksee matalana vähän matkaa, heittäytyy sitten maahan, katselee mahaansa päin ja uikuttaa samalla.Kohtaukset kestävät kerraallaan enintään minuutin, mutta niitä saattaa tulla useasti päivässä.Joskus kohtauspäivien välillä saattaa olla kuukausi,viikko, joskus ne tulevat useana päivänä peräkkäin.Koirasta näkee että se kärsii TODELLA paljon kohtauksen aikana.Usein se alkaa kohtauksen jälkeen haukkua ja "heittelee" itseään puolelta toiselle..Kohtauksen jälkeen koira on aivan normaali.Sillä tuntuu alavatsassa vasemmalla puolen kovempi kohta, ja jos siitä vähän painaa koira vinkaisee..Usein vatsasta kevyesti hierominen/silittely helpottaa koiran oloa hetkeksi kipukohtauksen aikana.
Eläinlääkärissä koiraa on käytetty mutta hekään eivät osaa sanoa mikä aiheuttaisi kipuja.Jotkun epäilevät että kyse olisi anaaleista, mutta jotenkin minusta tuntuu että niistä ei ole kyse koska koira ei vilkuile peräpäähänsä vaan mahaan, enhän minä tosin mikään eläinlääkäri ole, mutta silti..Kerran koira oireili eläinlääkärissä, mutta mitään he eivät kuitenkaan kipujen syystä osanneet sanoa. Koira on ollut lahdessa ensin ultrassa sen jälkeen tähystyksessä ja lukuisia kertoja heinolan eläinlääkärissä.Heinolassa siltä on otettu verikokeita, lahdessa otettiin vielä toiset kokeet, laajemmat, mutta tulokset olivat aivan normaalit. Lääkkeitäkin ollaan lahden eläinlääkäriltä saatu mutta vaikutus on olluut hyvin pieni. Koiraa on todellakin yritetty hoitaa, mutta mikään ei ole auttanut.. Leikkaus on sitten seuraava vaihtoehto, mutta olisi ennen sitä kiva kuulla että onko kenelläkään muulla koiralla ollut tälläisia oireita..? Ja tietäisikö joku mistä nämä voisivat johtua?
Porokoira
 
Viestit: 4
Liittynyt: 21 Touko 2009 11:07

Re: KIPUKOHTAUKSIA!

ViestiKirjoittaja tuijas » 21 Touko 2009 13:57

Koiraasi on tutkittu jo paljon. Anaalirauhasvaivat täytyy tietysti poissulkea ennen vielä laajempaa tutkimista. Kiinnostava on tuo mainitsemasi kova kohta. Jos sitä painamalla saat kivun esiin, voisi näin äkkisältään ajatella sillä olevan merkitystä. Onko koirallasi esim. todettua tyrää? Onko koiralla ilmavaivoja?
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: KIPUKOHTAUKSIA!

ViestiKirjoittaja Porokoira » 22 Touko 2009 16:48

Ei ole todettu tyrää..ilmavaivojakaan ei oikeastaan ole..joskus silloin tällöin saattaa olla..
Porokoira
 
Viestit: 4
Liittynyt: 21 Touko 2009 11:07

Re: KIPUKOHTAUKSIA!

ViestiKirjoittaja Havanese » 16 Kesä 2009 21:05

Meillä tuli 1,5 vuotiaalle typylle kipukohtauksia viikko sitten. Uikutti, pyöri ympyrää,venytteli. Näitä tuli silloin tällöin. Menimme seuraavana aamuna lääkäriin, masu oli turvoksissa, saimme kipupiikin ja kohtu ultrattiin. Ei selvinnyt kohtausten syytä. Kipuilu jatkui menimme toiseen lääkäriin, tuumasi että haimaan liittyvät sairaudet voivat aiheuttaa tälläistä. Tänään saimme haimatestin tuloksen, haima-arvot normaalista korkealla eli haimatulehdus. Ei mitään rasvaista, ruuaksi Royal Canin digestive low fat. Tätä noudatamme tästä päivästä.
Havanese
 
Viestit: 15
Liittynyt: 16 Kesä 2009 20:52

Re: KIPUKOHTAUKSIA!

ViestiKirjoittaja Porokoira » 24 Kesä 2009 17:08

Veera oli sitten eilen leikkauksessa Lahdessa Seppo Lambergilla..Mitään epänormaalia ei löytynyt.Haimasta,mahalaukusta ja suolistosta otettiin koepaloja, tulokset tulevat paerjantaina..Ell epäili että kyseessä olisi juuri tuo haima!Saa nyt nähdä minkälaiset tulokset ovat..Veeralla alkoi kipukohtaukset heti leikkauksen jälkeen ja jatkuvat vieläkin!!!!Ell määräsi antibiottia,Tramalia ja tänä aamuna soitettiin kun koira ei ollut tehnyt tarpeitaan niin käski antaa sille peräruiskeen..Ruiske auttoi, eli Veera teki kakat (tosin pienet), mutta kipukohtaukset jatkuivat!Kivut voisivat ehkä johtua juuri tuosta haimasta kun siitä otettiin koepalakin, niin jos se olisi laukaissut kipukohtaukset..
Porokoira
 
Viestit: 4
Liittynyt: 21 Touko 2009 11:07

Re: KIPUKOHTAUKSIA!

ViestiKirjoittaja Havanese » 20 Heinä 2009 08:38

Tuliko teille minkälaiset tulokset kokeista?
Havanese
 
Viestit: 15
Liittynyt: 16 Kesä 2009 20:52


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 3 vierailijaa