Mainoksia

Hiiva, allergia, mikä?

Hiiva, allergia, mikä?

ViestiKirjoittaja sakutyttö » 09 Heinä 2009 14:16

2,5 -vuotias sakemanni-sekoitus nartullani on vaivaa jos jonkinlaista. Eli korvat tulehtuvat noin 3 kertaa vuodessa, perärauhaset vaivaavat lakkaamatta vaikka ne tyhjennetään (eläinlääkäri) aina kun vaivaavat enemmän / tarpeen tullen, muttei vaikutusta, takapuoltaan vetää pitkin lattioita ja peräaukon seutu on punainen, ärtynyt koko ajan. Nuolee myös sukupuolielimiään paljon, ja leuka/suupielet kutiavat niin, että joskus raapii verille asti. Tassun pohjat ja varpaanvälit myös tulehtuvat, ja tassutulehdukset ajoittuvat juoksun loppuvaiheelle. Muulloin tassut ok. Eläinlääkärissä ollaan ravattu aina näiden syiden takia ja lääkityksen on saanu aina korviin, esim Canofite, ja tassuihin sama, joka tehoaa myös niihin.
Nartulla muuten turkki todella hyvässä kunnossa, ihottumaa tms ei ole. Ja hyvässä kunnossa fyysisesti.
Koira syö Eaglen lammas-riisi ruokaa, jossa maitohappobakteereja mukana. On sopinut sille parhaiten tähän mennessä = vähiten oireita.
Eläinlääkäri ehdotti että saattaa olla hiivaa, muttei sen enempää ohjeita. Eläinkaupasta hommasin luontaistuotteen Kreikanherne-valkosipuli tabletti valmisteen, jonka pitäisi poistaa kuonaa elimistöstä, sen seurauksena kuonaa alkoi tulla enemmän pois siihen malliin että piti jättää kuuri kesken ja lähteä päivystävälle ell korvia hoidattamaan.
Voiko nartun hormonit edesauttaa noita oireita? Kun tassutkin tulehtuvat vain silloin kun juoksu on. Jos on hiivasta joshtuva, niin millä ihmeellä sen saa kuriin? Tai mistä tässä voi olla kyse?
Taustana on lisäksi kahden vuoden takaa ja samaisena kesänä viikon reissu Helsingissä yliopistollisessa eläinsairaalassa myrkyllisen Daivonex rasvan syönnistä, Joista on toipunut täysin, mutta onko jättänyt jälkensä elimistöön?
sakutyttö
 
Viestit: 7
Liittynyt: 09 Heinä 2009 00:25

Re: Hiiva, allergia, mikä?

ViestiKirjoittaja tuijas » 15 Heinä 2009 10:40

Yleisin korvatulehdusten aiheuttaja koiralla on allergia. Allergia aiheuttaa myös tassutulehduksia. Koiranne voi olla allerginen myös lammas-riisi-ruokavaliolle. Oletteko kokeilleet eliminaatiodieettiä? Anaalirauhaset tulee tyhjentää riittävän usein, jopa kerran viikossa. Kannattaa itse opetella tyhjentämään ne.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa