Mainoksia

Kouristukset, oksentelu ja reverse sneezing...

Kouristukset, oksentelu ja reverse sneezing...

ViestiKirjoittaja Jenz » 10 Heinä 2009 12:06

Hei!
6-vuotiaalla kääpiöpinserinartullani on seuraavanlaisia oireita:
- "reverse sneezing" -kohtauksia silloin tällöin, monesti ruokailun yhteydessä kun syö kuivia nappuloita, hoidettu kerran nenäpunkkina mutta oireet eivät poistuneet. Usein myös ruoan jälkeen hinkkaa kuonoaan mattoihin.
- hengitys haisee TODELLA pahalle (lähinnä viemärille), hammaskiveä ei ole.
- on nyt oksennellut parin viikon ajan aina välillä keltaista vaahtomaista limaa, ei kuitenkaan runsaasti tai montaa kertaa päivässä.
- on saanut parin-kolmen vuoden sisällä n. 5-10 kouristuskohtausta , joiden takia käytettiin lääkärissä. Ell löysi kipupisteen niskasta (koira uikahti), joten antoi kipulääkkeet + lähetteen erikoislääkärille. Tämä epäili kuitenkin ennemminkin epileptisiä kohtauksia ja olisi halunnut ottaa aivosähkökäyrän ja magneettikuvan. Kustannukset ovat huimat ja koira täytyy nukuttaa, kannattaako tutkiminen??! Kohtaukset ovat hurjan näköisiä, koiran niska paksuuntuu melkein tuplaksi, tärisee, hengittää nopeasti ja saattaa läähättää, raajat "kramppaavat" ja näyttää siltä kuin takapää ei pitäisi, lyyhistyy maahan. Kestävät max. muutaman minuutin ja sen jälkeen koira on ok.

Yksi ell totesi koiran sydämen lyövän melko hitaasti, vaikka kyseessä on aika stressiherkkä koira. Kaikki arvot ovat kuitenkin olleet ok kun tutkimuksia on tehty (kunnallisessa eläinlääkärissä).

En tiedä liittyvätkö em. oireet mitenkään toisiinsa, mutta olen kyllä huolestunut koiran voinnista. Lääkäriin täytynee varmaan mennä, ei vain tunnu mitään oikein löytyvän.. Olisin kiitollinen vinkeistä ja mielipiteistä!!
Jenz
 
Viestit: 1
Liittynyt: 10 Heinä 2009 11:44

Re: Kouristukset, oksentelu ja reverse sneezing...

ViestiKirjoittaja tuijas » 15 Heinä 2009 10:49

Kaikki oireet eivät välttämättä liity toisiinsa. Oksentelu voi olla mahahaavan tyyppistä oireilua ja kohtaukset kieltämättä ovat epilepsiakohtauksen tyyppisiä. Jos sydän lyö liian hitaasti, olisi sydämen tila tutkittava uudelleen. Koirasi tilanne vaatii jatkotutkimuksia ja ne voivat tulla kalliiksi. Toisaalta jos oireet vaan uusivat ja koira on sairas, jotain olisi tehtävä. Nenässä voi olla joku muu ärsytys tai koira voi olla allerginen, vaikkakin oire kuulostaa juuri nenäpunkilta. Nenäpunkkitartunnan koira saa helposti uudelleen muilta koirilta.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa