Sivu 1/1

SLO ja kynsien irtoaminen

ViestiLähetetty: 10 Heinä 2009 20:59
Kirjoittaja Elikai
Tollerillamme on äskettäin todettu SLO ja nyt ongelmana on kynsien irtoileminen. Eläinlääkäri sanoi ettei kynsiä tarvitse käydä siellä poistattamassa, vaan ne irtoilevat itsestään. Useat kynsistä ovat ontot ja kynsien alareuna auki, yksi kynnen kuori nousi jälleen tänään pystyyn ja painaa kynnen sisäsuonta ja hermoa. Voikohan tämän kuoren irtoamista yläreunastakin jotenkin auttaa, sillä se on kipeä. Yritin sitä varoen liikutella mutta se aiheuttaa kipua koiralle, kun kynnen kuoren terävät alareunat hankaavat kynnen ydintä. Antibioottikuuri on edelleen menossa.

Toinen kysymys on koirille sopivista haavanpuhdistusaineista, eläinlääkäri sanoi ettei Betadine sovi useinkaan koirille, sillä monet voivat helposti allergisoitua sille. Mikä olisi siis parempi vaihtoehto?

Vastausta odottaen,
Kaisa

Re: SLO ja kynsien irtoaminen

ViestiLähetetty: 15 Heinä 2009 10:56
Kirjoittaja tuijas
Hei, voitte käyttää septidiniä tai vastaavaa haavan puhdistukseen. Isompi riski on itse allergisoitua betadinelle, jos ei pidä hanskoja betadinen käsittelyn yhteydessä. Jos ette itse saa kynttä irti, tulee se irrottaa eläinlääkärissä. Ydintä painava kynnen reuna voi tulehduttaa koko kynnen helposti.