Mainoksia

Miksi koira pureskelee omia ranteitaan?

Miksi koira pureskelee omia ranteitaan?

ViestiKirjoittaja Cipacca » 15 Heinä 2009 09:12

Otsikosta käykin ilmi meidän 3 vuotiaan koiran oire. Hän on koiristamme (3kpl) nuorin. Koira jäänyt pentueesta kotiin äitinsä ja toisen koiran kanssa. Tämä saa tehdä ja olla missä tahansa. Vanhemmat koirat pitävät häntä selvästi vieläkin pentuna ja hyväksyvät kaikenlaisen riekkumisen :) Koira on aivan mielettömän energinen, iloinen, liikkuu tosi paljon ja syö hyvin.

Olen nyt huomannut hänen silloin tällöin iltaisin nuolevan ja pureskelevan omia etujalkojaan ranteen kohdilta. Karvat kuluu välillä tuosta kohtaa hieman, ei aivan iholle asti. Iho ei ole rikki tai muutakaan en siitä huomaa.

Voisiko johtua vain "levottomista jaloista", koska tuntuu tekevän tuota aina vauhdikkaan päivän päätteeksi. Koira liikkuu tosi paljon ja saa olla vapaana pihalla. Yleensä aina ulkona ollessa koko ajan liikkeessä.
Cipacca
 
Viestit: 2
Liittynyt: 15 Heinä 2009 08:54

Re: Miksi koira pureskelee omia ranteitaan?

ViestiKirjoittaja tuijas » 15 Heinä 2009 11:27

Jotkut koirat voivat stressaantuessaan purra ranteita. Oma koirani puri aikanaan ranteita stressaavan lentokonelennon jälkeen, kun kone ei voinutkaan ukkosmyrskyn vuoksi laskeutua ajallaan. Voitte kokeilla apteekista saatavaa koiraa rauhoittaavaa feromonivalmistetta.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Miksi koira pureskelee omia ranteitaan?

ViestiKirjoittaja Cipacca » 15 Heinä 2009 21:58

Kiitos, täytyy kokeilla. En vain oikein ymmärrä mistä se olisi stressaantunut? Kuinka saisin sen selville, jotta voisin yrittää poistaa stressin aiheuttajan?

Tämä koira on tutuissa maisemisissa ollut aina ja nukkuakin saa rauhassa. Voisiko stressi johtua ohi kulkevista ihmisistä ja koirista, joille aina välillä täytyy vähän haukkua ja juosta pihan poikki toiselle laidalle katsomaan? Vaikkakaan vanhemmat koirat eivät sitä tee. Onko vähän niin kuin pihan vartiointia? (oma aidattu iso piha ja kävelytie kulkee n. 30m päästä tontin laidalta)
Cipacca
 
Viestit: 2
Liittynyt: 15 Heinä 2009 08:54

Re: Miksi koira pureskelee omia ranteitaan?

ViestiKirjoittaja tuijas » 19 Heinä 2009 07:20

Voi koirallasi olla ihotulehdusta tms. etenkin jos alue punoittaa. Koira voi myös aikaansaada ihotulehduksen nuolemalla jotain kohtaa rajusti ja nuolemisen kierre jatkuu ihon tulehduttua. Voit viedä lemmikkisi eläinlääkäriin näytille.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa