Mainoksia

eläinlääkärin hoitovirhe

eläinlääkärin hoitovirhe

ViestiKirjoittaja maisa » 30 Heinä 2009 08:25

Heippa, ystäväni chihu astutettiin kesä-heinäkuun vaihteessa kaikki meni ihan normaalisti kunnes koiralle tuli vatsatauti ja se vietiin parinpäivän kuluttua päivystävän eläinlääkärin vastaanotolle eri paikkakunnalla kuin missä asumme, jossa se oli muutaman tunnin tiputuksessa kyselimme etteihän tämä kuivuminen vaikuta kehittyviin pentuihin lääkäri sanoi ettei olisi hätään. Sitten lääkäri määräsi lääkkeitä ja antoi jotain pahoinvointilääkkeitä mukaankin, vatsatauti meni ohi ja koira voi sen jälkeen mainiosti.

Kun sitten maanantaina ystäväni meni koiran kanssa ultraan eri eläinlääkärille( omalle eläinlääkärilleen, jossa oli käynyt aina paitsi silloin kun jotui menemään päivystäjälle), eivät eläinlääkärin oikein osannut sanoa mitään, jotain oli ehkä vialla käskivät tulla keskiviikkona uudestaa, keskiviikkona selvisi etteivät pennut ole kehittyneet normaalisti ilmeisesti osa oli jopa kuollut ja muumioitunut emon vatsaa. Eläinlääkäri kertoi että pennut pitäisi saada pois emosta mahdollisimman pian. Miten on mahdollista että tuo päivystävä eläin lääkäri teki niin ison virheen ja määräsi lääkkeitä jotka tappoivat pennut.
Voiko eläinlääkäriltä vaatia korvauksia? Iso lasku siitäkin tulee kun pennut pitävät poistaa emon vatsasta leikkauksella.
maisa
 
Viestit: 3
Liittynyt: 11 Heinä 2009 17:39

Re: eläinlääkärin hoitovirhe

ViestiKirjoittaja maria n » 01 Elo 2009 09:53

Hei! Ensin täytyy muistaa ettei keskenmenon syynä välttämättä ole päivystävän eläinlääkärin määräämät lääkkeet, vaan abortin taustalla voi olla esim bakteeri- tai virusinfektio. Kannattaa lähettää kuolleet sikiöt esim EVIRAan tutkittavaksi (kysy lisää eläinlääkäriltä joka leikkauksella poistaa pennut kohdusta), jolloin syy sikiökuolemaan mahdollisesti selviää. Kannattaa myös selvittää päivystävältä eläinlääkäriltä mitä lääkkeitä koira on saanut ja voiko nämä lääkkeet olla syynä keskenmenoon (voit keskustella asiasta sekä päivystävän eläinlääkärin että oman eläinlääkärisi kanssa). Jos sinusta tuntuu että eläinlääkäri on tehnyt hoitovirheen, voit pyytää lausunnon eläinlääkintävahinkojen arviolautakunnasta, joka arvioi onko kysessä ollut hoitovirhe vai ei (http://www.arviolautakunta.fi). Mikäli todetaan että keskenmeno johtuu eläinlääkärin hoitovirheestä voit saada korvauksen ylimääräistä kuluista.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa