Mainoksia

Koira tuli hulluksi?

Koira tuli hulluksi?

ViestiKirjoittaja sanna_pir » 04 Elo 2009 15:49

Meillä on vajaan vuoden ikäinen parson russell -poika. Muutama päivä sitten koira alkoi käyttäytyä oudosti, kävi ylikierroksilla, pyöri, hääräsi ja kiljui. Oireet ovat pahentuneet päivä päivältä ja elämä on nyt aika kamalaa.
Koira jahtaa jotain näkymätöntä, etsii jotain mitä muut eivät nää, haukkuu, vinkuu, huutaa, on rauhaton eikä osaa nukkua. Kamala stressi, karvat pöllyää ja sydän hakkaa. Se tuijottaa lattiaa ja kääntelee hyvin tarkkaavaisesti päätään, ihan kuin se näkisi jotain lattialla. Sitten alkaa raivokas kaivaminen, mattojen repiminen yms. Eikä hetkeäkään paikallaan! Loppujen lopuksi koira on niin puhki, että meinaa tukehtua läähätykseensä mutta rauhoittua ei voi.
Eläinlääkäri määräsi ensiavuksi Diapamia mutta kun lääkkeen vaikutus lakkaa, koiraparka hyppii sananmukaisesti seinille. Viime yö eläinsairaalassa meni ok, aloitettiin epilepsialääkitys mutta kotiuduttuamme sama ralli jatkui, entistä pahempana.
Nyt koira nukkuu pameilla huumattuna mutta olen epätoivoinen. Lääkäri epäilee epilepsiaa mutta voi olla kyse myös maksan toimintahäiriöstä tai jostain aivoperäisestä, kuten kasvain, vesipää tms. Perjantaiksi olisi aika neurologisiin tutkimuksiin mutta miten pärjäämme siihen asti? Voiko koiran pitää lääkepöllyissä? Minusta se on kamalaa mutta ilmankaan ei ole hyvä olla, sen näkee koirasta. Kamalan ahdistunut ja itsekin hädissään kun ei tiedä, mikä sitä vaivaa.
Koiramme on syntymäkuuro, epäilin jopa, että se on yht'äkkiä alkanut kuulla jotain ja sekoilee siksi.
Onko muilla kokemuksia samanlaisista oireista? Ja mitä ihmettä minä tuon koiran kanssa teen, kun se on ihan reppana ja hädissään?!?
sanna_pir
 
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Elo 2009 15:39

Re: Koira tuli hulluksi?

ViestiKirjoittaja tuijas » 04 Elo 2009 19:43

Oireet kuulostavat neurologisilta. Hyvä että teillä on jo aika varattuna. Jos koiranne kärsii teistä kovasti, neuvoisin olemaan uudestaan yhteydessä eläinsairaalaan.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Koira tuli hulluksi?

ViestiKirjoittaja sanna_pir » 04 Elo 2009 22:11

Vein äsken koiran takaisin sairaalaan, poitsu sekosi iltapäivällä aivan täysin Diapameista huolimatta. Menomatkalla se huusi koko matkan, repi auton penkit ja poukkoili päin ikkunoita. Elämäni pisimmtä 45 kilometriä.
Koira nukutettiin yöksi, suoneen annetaan jälleen epilepsialääkettä ja aamulla katsotaan, jatkuvatko oireet koiran herättyä. Jos näin, on edessä elämäni vaikein päätös... Itkettää.
sanna_pir
 
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Elo 2009 15:39

Re: Koira tuli hulluksi?

ViestiKirjoittaja Señora » 07 Elo 2009 10:15

Luin viestisi ja ajattelin kysyä miten teillä kävi? Saitteko diagnoosia? Toivottavasti asiat ovat paremmassa jamassa.
Señora
 
Viestit: 3
Liittynyt: 07 Elo 2009 10:13


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa