Mainoksia

Outo kyhmy mahassa

Outo kyhmy mahassa

ViestiKirjoittaja Petra » 28 Elo 2009 00:09

Hei

Minulla on nyt 7kk vanha gordoninsetteri narttu. Juhannuksen jälkeisellä viikolla (koira oli tällöin 5kk) koiralle sattui vakava ollettomuus, se putosi kolmannen kerroksen parvekkelta. Onni onnettomuudessa, ilman mitään "vakavia" seuraamuksia. Koira oli shokissa joka tietenkin hoidettiin päivystävällä eläinlääkärillä joka antoi myös kipulääkettä ja tarkisti ettei koiralla ollut murtumia yms välitöntä hoitoa vaativia vammoja. Röntgenissä käytiin samalla viikolla (kuntamme päiv. eläinlääkärillä ei ollut röntgenmahdollisuutta..) ja todettiin että koiralla oli ilmarinta. Kontrollikuvissa käytiin seuraavalla viikolla ja todettiin että ilmarinta oli laskenut, samalla kuvattiin myös selkäranka koska aristi selkää, kuvissa ei näkynyt mitään epänormaalia. Samalla reissulla saatiin lääkkeet korvatulehdukseen (Canofite vet).

Onnettomuuden jälkeen meillä on ollut mm jatkuva tulehduskierre. Vasen korva oli jo ennen onnettomuutta likainen, mutta oli jo hyvällä mallilla parempaan päin, kunnes sitten päivittäisestä puhdistuksesta huolimatta tulehdus "räjähti" onnettomuuden jälkeen, saatiin tipat ja tulehdus kuriin. Silmät alkoi rähmimään ja vatsaan ilmestyi akne tyyppistä märkivää ihottumaa (ei varmaan kuitenkaan hot spot, koska ei ollut kipeä tai häirinnyt koiraa). Nyt myös toinen korva tulehtui ja sitä hoidetaan nyt puhdistamalla, uskallanko käyttää tippoja (Canofite vet) vai näytänkö eläinlääkärille ensin? Korvia on putsailtu jatkuvasti onnettomuuden jälkeen, ihoa putsattu betadine-liuoksella ja silmiä huuhdottu, mutta tuntuu että koko ajan on jotain pientä tulehdusta jossakin. Onko tämä normaalia vakavan trauman "jälkipyykkiä" vai pitäisikö olla huolissaan että kyseessä on jotain muuta? Kauanko menee että koiran immuunipuolustus tasaantuu?

Lisäksi löysin eilen koiran mahasta kyhmyn. Kyhmy sijaitsee koiran vatsassa hieman sivulla ja on tunnusteltaessa kiinni vatsapeitteessä, ei ihossa. Se ei ole tyrämäinen, vaan hieman " liuskamainen", ohut ja leveä, ja kapenee päätä kohti. Aivan kuin vatsapeitteessä olisi palkeenkieli. Ei ole kova, muttei pehmeäkään, vaan "kimmoisa" Se ei myöskään ole kipeä vaan olen rauhassa saanut sitä tutkia. Kauaa se ei siinä ole voinut olla koska olen ihon takia aika paljon joutunut kopeloimaan ja olisin varmasti sen huomannut, sillä se näkyy iholla reiluna pattina halkaisija n. 1,5cm). Mikä ihme se voisi olla?! Ja voiko se olla onnettomuuden jäljiltä myöskin?

Eläinlääkärille on jo aika, mutta siihenkin on vielä viikko aikaa niin olisi mukava saada jonkinlainen vastaus, nämä asiat kun päällimmäisenä mieltä painavat.. Huh.. Tulipa vain tarinaa.. :) Suuri kiitos jo etukäteen!
Petra
 
Viestit: 43
Liittynyt: 28 Kesä 2009 21:34

Re: Outo kyhmy mahassa

ViestiKirjoittaja tuijas » 28 Elo 2009 11:53

Hyvä, että teillä on aika varattuna, patti tulee tosissaan tutkia. Korva ja iho-oireet voivat liittyä ihan muuhun kuin itse traumaan. Kysykää hoitaneelta eläinlääkäriltä, voitteko aloittaa tipat jo ennen käyntiä. Tähän voi vaikuttaa esimerkiksi korvan tärykalvon kunto. Älkää käyttäkö tippoja jos koiralla esiintyy tasapainohäiriöitä.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron