Mainoksia

Kirppujako

Kirppujako

ViestiKirjoittaja armcer » 02 Syys 2009 17:19

Heips!

Nyt näin enshätään laitan tänne viestin, että osaisiko joku neuvoa näin suorilta tällaisessa tapauksessa... Meillä on reilu 8kk pitkäkarvainen uros chihu ja nyt se takapuolesta löytyi tosi vikkeliä mustia (2kpl) koppakuoriaisen näköisiä pikku pikku ötököitä ja ihan kuin munia tai ilmeisesti ötökän ulostetta (kahvinpurun näköisiä). Muualla karvassa ei sitä olla nähty eikä koira raavi itseään. Kyseessä taitaa olla kirppu. Uloste eli ne karvan juuresta löytyneet kahvinpurut värjasivät kostean paperin eli kirpun syömää verta taisi olla. Nyt pelottaakin, että onko kyseessa vain melko tavallinen lintu tai siilikirppu vai onko pirulauta niin että koira toi tuliaisiksi koirakirpun. Koira tuli meille vajaa 2 viikkoa sitten. Aivan ihana ja reipas tapaus. Se on paperillinen ja EU passillinen tuontikoira Venäjältä. Siksi pelkään että kyseessä on koirakirppu. Se tuli Suomeen jo elokuun alussa Suomessa asuvan venäläissyntyisen naisen luokse. Sen jälkeen suomalainen eläinlääkäri tarkisti sen elokuun puolen välin paikkeilla (sydän, kivekset, silmät...) ja antoi EU passin. Sen jälkeen silloinen omistaja halusi vielä käyttää koiran Pietarissa poistaakseen siltä maitokulmahampaat. Sitten koira muutti meille. Mutta muuttikohan pari muutakin tyyppiä!!?? Miten voi erottaa onko kyseessä koirapunkki?
Ennestään meillä oli toinen reilu 8kk lyhytkarvainen uros. Sillä ei ole havaittu öttiäisiä...ainakaan vielä. Että tällaisen tuliaisen toi uusi koira!
Nyt siis ilmeisesti eläinlääkäriin tai ainakin soitto sinne ja kovat kirppuhäädöt kehiin? Kämppä kuurattava lattiasta kattoon ja silleen. Itelläkin kutiaa joka paikka ja onpa muutama punanen kutiava pattikin tullut. Voi sun....
armcer
 
Viestit: 1
Liittynyt: 02 Syys 2009 10:50

Re: Kirppujako

ViestiKirjoittaja Johannas » 03 Syys 2009 08:50

Hei,

kyseessä saattaa olla kirppu; kirput ovat hyvin vikkeläliikkeisiä ulkoloisia, ja ne tunnistaakin usein vain mustista ulosteista. Varma diagnoosi vaatisi loisen tutkimisen mikroskoopilla. Kannattaa toki hoitaa koira ulkoloisten häätöön tarkoitetulla valmisteella ja samassa yhteydessä puhdistaa sen ympäristö mahdollisimman hyvin. Ulkoloislääkkeitä on saatavana apteekista myös ilman reseptiä. Mikäli haluatte varmistua, mistä öttiäisestä on kyse tai mikäli oireet jatkuvat loishäädöstä huolimatta, kannattaa varata aika eläinlääkärille.
Johannas
 
Viestit: 28
Liittynyt: 31 Maalis 2009 12:24


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa