Mainoksia

Silmätulehdus?

Silmätulehdus?

ViestiKirjoittaja eudokia » 04 Syys 2009 19:25

Hei kaikki!
Palasin juuri 3 pvän matkalta ja huomasin mustalla kääpiösnautserillamme silmän sisänurkan vieressä kuononpäällä kovan turkkipahkuran. Liottelin sen keitetyllä huoneenlämpöisellä vedellä, oli jotain kovettunutta eritettä ja vaikka varovasti pyyheliinalla pyyhin, lähti karva noin euron kolikon kokoiselta alueelta, silmän sisänurkasta alkaen pitkin kuonon vartta. Voi säihähdys! Paljastunut iho ei näytä tulehtuneelta tai näppyläiseltä, ehkä vähän ärtyi varovaisesta puhdistuksesta.
Mooseksella on joka aamu sisänurkissa pienet mustat rähmäkokkareet, jotka nyppään aamutervehdyksen yhteydessä. Nyt oli kotijoukoilla unohtunut katsoa otsatukan alle.
Tarkistin silmät ja hassua ettei kumpikaan ole punainen tai turvonnut. Tällä kaljuuntuleella puolella on kyllä nurkassa pieni karvatupsu, josta mielestäni valuu eritettä.
Valkoisella käppänällä on puhtaat silmät ja chihulla tavanomaisen kosteat, mutta eivät eritä.
Onkohan tämä silmätulehdus vai onkohan kuonoon iskenyt jokin sieni?
Tulin kotiin juuri niin myöhään, että Oulun alueen eläinlääkärikeskuset olivat menneet kiinni. Täällä on päivystys, mutta en tiedä onko tämä kiireellinen tapaus vai ei. Ainakin ihmisellä silmätulehdus on hoidettava välittömästi.
Vielä kysyn, onko kaikki kolme koiraa hoidettava, kuinka hyvin sieni/silmätulehdus hyppää kaveriin, ja pitäisikö koira eristää toisista?
Kiitollisena odotan vastausta,
terveisin Eudokia ja kolme karvaista soturia.


Hei taas!
Kello nyt 22.15 ja puhdistin ja katsoin Mossen silmät. Nyt molemmat luomea nostettaessa punertaa, toinen ei vielä eritä. Soitan vasta aamulla täkäläiseen päivystysnroon, nyt kun ei ole autoa ja täkäinen apteekkikaan ei ole auki kun ma, joten Oulun reissu tulee hmena.
Voi räkä, vasta Mooses kulta oli antibioottikuurilla, kun takapuoleen tuli kanamunanpuolikkaan kokoinen paise. Nyt läähättää kummasti, pitääkohän mitata kuumekin. On näistä rakkaista ainainen huoli, ja kun on vilkkaalla mielikuvituksella varustettu..
No, täysikuu mollottaa, ei tässä varmaan muutenkaan tule uni.
E & kumpp
eudokia
 
Viestit: 3
Liittynyt: 04 Syys 2009 18:38

Re: Silmätulehdus?

ViestiKirjoittaja maria n » 04 Syys 2009 22:24

Hei! Iho on varmaan ärtynyt silmäkulmaan kertyneestä eritteestä, en usko että kyseessä on sienitulehdus. Hyvä jos pääset eläinlääkäriin huomenna, varsinkin jos näyttää siltä että koiran silmät punoittavat ja silmät erittävät normaalia enemmän. Nähtyään tapauksen eläinlääkäri pystyy paremmin arvioimaan mistä on kyse. Harvemmin silmätulehdukset ovat niin kiireellisiä tapauksia että tarvitsisi lähteä päivystävälle eläinlääkärille yöllä ja mielestäni se voi hyvin odottaa huomiseen (sarveiskalvohaavaumat, vierasesineet silmässä voivat sitten olla asia erikseen, mutta silloin eläin oireilee voimakkaammin). Silmätulehdus voi kyllä tarttua koirasta toiseen, mutta mielestäni ei kuitenkaan tarvitse eristää koiria toisistaan.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa