Mainoksia

Suun kautta hengittäminen

Suun kautta hengittäminen

ViestiKirjoittaja alien » 11 Syys 2009 06:41

Moi!

Minua mietityttää vuoden ikäisen collieni runsas läähätys ja suun kautta hengittäminen. Sisällä jos koira vähänkin liikkuu, esim. siirtyy eteisestä olohuoneeseen, se hengittää suun kautta ja ulkona viileämmälläkin ilmalla rauhallisesti kulkiessa se hengittää taas suun kautta (ei varsinaisesti läähätä, suu on ehkä 1,5 cm auki eikä hengitä mitenkään kovin tiheästi). Lämpimmällä ilmalla tai reippaasti lenkkeiltäessä se läähättää selkeämmin, mikä on varmasti ihan normaalia. Ulkopuolisetkin ovat kiinnittäneet huomiota, "no kylläpä se taas huohottaa" tai miettineet, voiko koiralla olla todella niin huono hermorakenne että se illalla nukkumaanmenoakin läähättää...

Kerrostalossa portaita alaspäin mennessä koira usein pärskii, mutta muuten mitään muita oireita ei tunnu olevan (tai ainakaan en osaa kiinnittää huomiota). Läähätystä/suun kautta hengittämistä on ollut kyllä jo pidemmän aikaa.

Voiko colliella olla jotenkin ahtaat ylähengitystiet, tai voivatko nenäpunkit aihettaa noita oireita?
alien
 
Viestit: 4
Liittynyt: 07 Touko 2009 15:05

Re: Suun kautta hengittäminen

ViestiKirjoittaja maria n » 11 Syys 2009 09:42

Hei! Mikäli vaiva huolestuttaa kannattaa käydä eläinlääkärissä vaivan takia. Voit esim keskustella asiasta eläinlääkärin kanssa kun käytte rokotuksissa, jos koirasi on vuoden ikäinen teillä on varmaan rokotuskäynti edessä lähiaikoina. Näkemällä potilaan eläinlääkärin on helpompi arvioida onko koirasi hengittämissä jotain normaalista poikkeavaa ja kannattaako se lähteä tutkimaan tarkemmin. Läähättäminen kuumalla ilmalla tai rasituksen yhteydessä on normaalia, levossa ei kuitenkaan pitäisi läähättää. Käytös voi olla normaalia, mutta kun en ole nähnyt tapausta mitään varmaa en pysty sanomaan (esim jos koirasi selvästi huohottaa ja pumppaa vatsalihaksillan levossakin se ei ole normaalia).
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa