Mainoksia

Lisääntynyt juominen, alleen pissaaminen

Lisääntynyt juominen, alleen pissaaminen

ViestiKirjoittaja kaava82 » 12 Syys 2009 10:03

Hei! Me ollaan niin neuvottomia, eli kyseessä 5-vuotias leikattu narttu, sekarotuinen, painoa 40 kg, ei lihava.
Viikon kestäneet oireet; ruokahaluton, läähättää, juo runsaasti ( yöllä voi mennä yli 2l), maatessa lattialla, matolla, eilen sängyssä; pissaa alleen. Ei siis nouse edes kyykkyasentoon ja itsekin havahtuu vasta siihen kun pissa jo tulee, eli ei pyydä ulos eikä vingu. Ei auta, vaikka edellisestä ulkona käynnistä olisi vähänkin aikaa.

Liikkuu suht normaalisti, ehkä hieman apaattisen oloinen, ei kotona riehu tmv. Käytin Ell viikolla, joka katsoi pissanäytteestä että ei tulehdusta, sokeriarvot ok. Jäi ihmetyttämään, kun ei sen enempää tutkinut, olisin ainakin verinäytettä toivonut,loppukommentti oli että "seuraillaan". Ei ihan kiva vain seurailla, kun matot, lattiat ja sänkykin ihan pissassa :/

Jos jollakin mitään samankaltaisia kokemuksia, otamme avun miel. vastaan!

-Iina
kaava82
 
Viestit: 4
Liittynyt: 11 Syys 2009 17:01

Re: Lisääntynyt juominen, alleen pissaaminen

ViestiKirjoittaja tuijas » 14 Syys 2009 07:41

Olkaa yhteydessä eläinlääkäriinne ja kertovaa etteivät oireet ole kadonneet. Voitte myös itse ehdottaa verinäytteen ottoa.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Lisääntynyt juominen, alleen pissaaminen

ViestiKirjoittaja kaava82 » 15 Syys 2009 18:28

Käytiin verikokeissa, samoin taas pissa tutkittiin. Ja ei mitään? Eläinlääkärikin totesi, että omituinen koira sulla, kun ei siinä kokeitten mukaan ole vikaa. Huomiseen vielä odotellaan virtsan viljelyn tuloksia, mutta...
Mikä voisi olla seuraava, mitä tutkia? Koira laihtunut pari kiloa, joka päivä pissaa alleen ja loputon juominen vain jatkuu...
kaava82
 
Viestit: 4
Liittynyt: 11 Syys 2009 17:01

Re: Lisääntynyt juominen, alleen pissaaminen

ViestiKirjoittaja maria n » 17 Syys 2009 17:23

Osaatko sanoa mitä arvoja verestä on tutkittu? Oliko virtsassa muutoksia? Yritä mitata kuinka paljon koira juo vuorokaudessa (eli mittaat kuinka paljon vettä annat ja kuinka paljon vuorokauden kuluttua on jäljellä, onnistuu mikäli teillä ei ole monta koiraa). Oliko virtsanäytteestä tehdyissä tutkimuksissa muutoksia? Runsas juominen ja virtsaaminen voi johtua esim munuaisviasta, maksaviasta, sokeritaudista, märkäkohdusta, Cushingin taudista jne. Onko koirallasi ollut muita oireita? Onko ruokahalu lisääntynyt / vähentynyt? Onko oksentanut, ripuloinut? Onko kuumetta (normaalilämpö 38-39 astetta, mitataan peräaukosta). Leikatuilla nartuilla voi esiintyä virtsanpidätyskyvyttömyyttä, jonka seurauksena ne voi tiputella virtsaa / virtsata alleen, tällöin ne eivät kuitenkaan juo normaalia enempää.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35

Re: Lisääntynyt juominen, alleen pissaaminen

ViestiKirjoittaja kaava82 » 17 Syys 2009 17:39

siis koiran pissasta tutkittiin kaikki mahdollinen, se jopa viljeltiin, eikä siinä näy mitään. Maksa ja munuaisarvot ok, verestä sokeri ok, samoin pissasta, valkosolut hieman matalalla. Koira juo lähemmäs kolmea litraa vettä/pv, tosin meillä on kaksi koiraa, että toinenkin verottaa kupista jonkun verran.
Ruokahaluton, raksuja ei syö ollenkaan, tarkistin niistäkin suolan määrän, mutta koska on eläinliikkeestä ostettua laadukasta ruokaa, niin ei siihen ole lisätty suolaakaan, kuten voi olla joidenkin kaupasta ostettujen raksujen kanssa. samaa ruokaa syönyt pari kk.
Ei oksenna, eikä ripuloi.Eläinlääkärissä oli hieman lämpöä, tais olla 39.1 astetta.

Tila mennyt todella pahaksi, pissaa koko ajan alleen, pieniä lätäköitä ja isoja. Oltiin oltu tänään tunti kotona ja siinä ajassa pissasi kahdesti alleen. Pissaa myös heti kun ulos pääsee, mutta ei siltikään kestä sisällä kauaa pissaamatta, lisäksi tiputtelee pikku pisaroita ympäri kotia.
Juomisen jälkeen tullut myös uusi oire; osa vedestä valuu jostain suupielestä ulos, vesilätäköitä löytyy sieltä täältä. Apaattinen ja makaa sisällä, ulkona tosin lenkkeilee reippaasti, mutta vapaaksi en päästä juoksentelemaan kovan riistavietin takia.

Nyt aloitettiin eilen antibioottikuuri, koska ell tulkitsi jonkun arvon ( en muista minkä)että oli viitearvon rajoilla. Eli yläraja jossain arvossa 45, ja meidän koiralla se arvo oli juuri siinä 45:ssä.

Tuntuu ettei mikään auta.
kaava82
 
Viestit: 4
Liittynyt: 11 Syys 2009 17:01

Re: Lisääntynyt juominen, alleen pissaaminen

ViestiKirjoittaja maria n » 18 Syys 2009 11:10

Toivottavasti antibioottikuuri auttaa! Mikäli oireet vielä jatkuvat sen jälkeen, kehottaisin olemaan yhtedessä eläinlääkäriisi uudestaan. Hankalissa tapauksissa on hyvin yleistä ettei diagnoosiin päästä ensimmäiseellä tai toisella käynnillä. 3 litraa vettä vuorokaudessa ei tosin kuulosta niin älyttömältä määrältä ottaen huomioon että koirasi on isokokoinen (vedenkulutus n 0,3-0,5 dl/kg/vrk), teillä on kaksi koiraa ja osa vedestä valuu suupielestä lattialle.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35

Re: Lisääntynyt juominen, alleen pissaaminen

ViestiKirjoittaja kaava82 » 22 Syys 2009 16:30

Antibioottikuuri ei auta :(
kaava82
 
Viestit: 4
Liittynyt: 11 Syys 2009 17:01

Re: Lisääntynyt juominen, alleen pissaaminen

ViestiKirjoittaja tuijas » 27 Syys 2009 12:31

Olkaa yhteydessä hoitaneeseen eläinlääkäriin jos määrätty lääkitys ei auta.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Lisääntynyt juominen, alleen pissaaminen

ViestiKirjoittaja vallottaja » 14 Maalis 2010 17:55

Meillä vähän samanoloinen ongelma.

7,5kk vanha uros, joka juu on vielä pentu mutta oli jo miltei oppinut sisäsiistiksi.
Nykyisin juo kaiken aikaa ja pissaa tulee vähän välistä myöskin. Sitä tulee ulos mutta vähintään saman verran sisäänkin. Lisäksi nyt vasta alkanut uusi tähän liittyvä seikka, koira pissaa maatessaan sekä istuessaankin. Mihinkään merkkailuteoriaan en jaksa uskoa. Ei vaikuta lainkaan sellaiselta eikä koipeakaan vielä nosteta. Eläinlääkärillä on juuri viikko sitten käyty. Satunnaisesti pissaamisen jälkeen vehkeestä saattaa tippua pari tippaa verta. Pissanäyte tutkittiin, eikä siitä löytynyt mitään poikkeavaa. Itse epäilimme lääkärille viedessämme pissatulehdusta, mutta ei ollut sitäkään. Samoin ultraäänellä katsottiin virtsarakko ja eturauhaset. Mitään virtsarakosta ja/tai eturauhasista ei löytynyt.
Ei voi olla todellista että melkein 8kk pentua pitäisi käyttää neljästi tunnissa ulkona. Välillä laskee suoraan pissat lattialle kun ollaan ulkoa sisälle ovesta päästy. Tässä ei ole mitään tolkkua eikä häntää ja eläinlääkäri vain totesi että ei siellä virtsarakossa ole mitään eikä eturauhasissa ja toivotti meidät tervetulleiksi uudelleen jos virtsassa näkyisi vielä verta...
Onko kellään ollut vastaavaa ongelmaa..? Kyllä tässä jotain on outoa.
vallottaja
 
Viestit: 1
Liittynyt: 14 Maalis 2010 17:43

Re: Lisääntynyt juominen, alleen pissaaminen

ViestiKirjoittaja LauraL » 11 Kesä 2010 20:06

Miten molemmat koirat voivat nyt? Löytyikö syy?
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

Seuraava

Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron