Mainoksia

Kasvain vai jotain muuta?

Kasvain vai jotain muuta?

ViestiKirjoittaja tulppaani » 31 Heinä 2008 19:52

Noin 7 vuotiaalle sekarotuiselle koirallemme on ilmaantunut oikea etujalan yläosaan etupuolelle todella iso patti. Pari vuotta sitten se oli pienehkö, ehkä pikkutillin pään kokoinen, mutta pikku hiljaa se on kasvanut kananmunan kokoiseksi ja koira on nuollut siitä tänä kesänä karvoituksen pois. Millainen patti mahtaa olla kyseessä? Patti on kova, mutta ei mielestäni kiinni missään.
tulppaani
 
Viestit: 2
Liittynyt: 31 Heinä 2008 19:45

Re: Kasvain vai jotain muuta?

ViestiKirjoittaja tuijas » 02 Elo 2008 09:40

Kuvailemasi perusteella tuo patti on todennäköisimmin kasvain. Liikkuva (liikkuu sormien välissä) pyöreä kasvain on useimmiten hyvänlaatuinen. Jalassa oleva kasvain tulisi poistaa etenkin koska koira nuolee sitä. Halutessaan se voidaan lähettää patologille tutkittavaksi, jolloin voidaan todeta onko kyseessä hyvän- vai pahanlaatuinen kasvain.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Kasvain vai jotain muuta?

ViestiKirjoittaja tulppaani » 25 Elo 2008 09:42

Koiramme leikattiin reilu viikko sitten. Patti osoittautui kystaksi. Onneksi! Tänään pitäisi poistaa tikit, mutta yllätys, yllätys, nyt haava tai sen ympäristö märkii!!! Oletettavasti lääkäri tänään antaa taas uuden antibioottikuurin, mutta mikähän mahtaisi olla paras puhdistusaine? Suihkutuksista meillä ei tykätä...
tulppaani
 
Viestit: 2
Liittynyt: 31 Heinä 2008 19:45

Re: Kasvain vai jotain muuta?

ViestiKirjoittaja tuijas » 25 Elo 2008 14:57

Leikkaushaavat aina välillä ottavat ja tulehtuvat. Hyvä että kuuri aloitetaan. Tärkeää on ettei lemmikki nuole haavaa! Itse olen todennut parhaaksi laimennetun jodipitoisen paikallisantiseptin esim. betadine. Betadine kannattaa laimentaa kraanaveteen laimeaksi liuokseksi 1 osa betadine ja 10 osaa kraanavettä. Suihkuttelu olisi paras, mutta mikäli se on mahdoton toteuttaa, voi tätä laimennettua desinfiointiainetta kastaa esim. taitoksiin ja pyyhkiä märkä varoen pois. Taitosta voidaan pitää paikallaan n. 5 min mikäli halutaan että aine oikein vaikuttaa. Tämän jälkeen ylimäärä pyyhitään kevyesti pois ja kuivataan alue puhtaan pyyhkeen tai talouspaperin avulla. Haava-aluetta ei kannata jättää märäksi, sillä siinä bakteerit vain viihtyvät!
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa