Mainoksia

Kennelyskä

Kennelyskä

ViestiKirjoittaja sakutyttö » 16 Loka 2009 14:37

Käytin koiran juuri eläinlääkärissä ja tulos oli kennelyskä. Noin viikon verran oli oireillu vaihtelevasti pientä yskimistä ja kakomista silloin tällöin. Ruoka maistui ja oli virtaa yhtä paljon kuin ennenkin, huoletti kuitenkin ne pienet köhähtelyt. Tänään aamulla köhähteli sitten enemmän ja pulautteli pari kertaa valkoista limaa. Käytiin sitten tohtorin luona ja kurkku oli ihan punainen, kennelyskä: nielu- ja nielurisatulehdus. Saatiin antibioottipistos (Synulox 1ml) ja antibioottikuuri tablettimuodossa (Amoxival 200mg 10tbl).
Koiralla on kaikki rokotukset voimassa, ja silti tuli kennelyskä. Emme ole liikkuneet lähiaikoina missään yleisillä paikoilla missä olisi paljon koiria. Koiramme on ollut ainoastaan kosketuksissa naapurin koiraan reilu 2 viikkoa sitten ja tällä koiralla ei ole mitään oireita. Suurimmaksi osaksi koiramme on ollut vain omassa pihassa ja lähiympäristössä lenkillä, muttei tekemisissä muiden koirien kanssa. Miten kennelyskä voi niin helposti tarttua? Tarvitaanko sen tarttumiseen lähikontaktia koiraan jolla olisi oireita? Onko muilla kokemuksia kennelyskästä?
sakutyttö
 
Viestit: 7
Liittynyt: 09 Heinä 2009 00:25

Re: Kennelyskä

ViestiKirjoittaja tuijas » 18 Loka 2009 07:27

Rokotus ei välttämättä poista kaikkia oireita vaan lieventää niitä. Toisaalta esimerkiksi kolmoisrokotteessa ei ole kennelyskärokotetta, joten riippuu rokotteesta onko koirallasi vastustuskykyä kennelyskää vastaan.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Kennelyskä

ViestiKirjoittaja sakutyttö » 24 Loka 2009 20:22

Koira on saanut nelosrokotteen, jossa on mukana kennelyskä, ja rokote on voimassa tälläkin hekellä. Voiko tulehdus nielussa olla johtuvaa anaalirauhasista, jotka vaivaavat lähes koko ajan? Niitä joutuu tyhjentämään viikon välein. Kannattaisiko miettiä anaalirauhasten leikkaamista? Eivät siis tyhjene itsestään ollenkaan. Parantuuko leikkauksesta hyvin, vai onko yleensä miten kivuliasta? Minkä hintainen leikkaus on?
sakutyttö
 
Viestit: 7
Liittynyt: 09 Heinä 2009 00:25

Re: Kennelyskä

ViestiKirjoittaja maria n » 25 Loka 2009 19:41

Kennelyskärokotteen suoja ei ole täydellinen, joten on mahdollista että rokotettu koira saa oireita rokotuksesta huolimatta. Täytyy myös muistaa että kennelyskärokotteen antama suoja kestää vuoden, kun taas rokotesuoja penikkatautia, parvoa ja tarttuvaa maksatulehdusta vastaan kestää kolme vuotta (aiemmin kaksi vuotta). Kennelyskää aiheuttavia viruskantoja on useampi ja rokote suojaa ainoastaan yhtä viruskantaa vastaan (vertaa ihmisen influenssarokotteesseen). Toisaalta koiran nielutulehduksen taustalla ei aina ole kennelyskää. Koira joka nuolee takapäätään usein voi saada nielutulehduksen sen takia.
Leikkaukseen liittyvistä sekoista (hinta-arvio jne) voi kysellä lisää leikkaavalta eläinlääkäriltä.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa