Mainoksia

ontuva pentu

ontuva pentu

ViestiKirjoittaja annekat » 10 Elo 2008 18:40

Perheessämme asustellut viikon ajan puolivuotias sileäkarvainen kettuterrierineiti. Keskiviikosta alkaen ontunut ajoittain oikeaa takajalkaa. tänään ei ole enää ollenkaan jalalle varannut. Tunnustellessa ei kipukohtia löydy, eikä tassuissa näy haavoja, piikkejä ym. Liikkuu kuitenkin aktiivisesti, tosin kolmella jalalla. Ulkona on käyty vain tarpeet tekemässä, eli ei ylimääräistä liikuntaa. Huomenna tarkoitus viedä eläinlääkärille. Olisiko kenelläkään mitään ajatusta, mikä vauvaamme mahtaa vaivata?
annekat
 
Viestit: 1
Liittynyt: 10 Elo 2008 18:32

Re: ontuva pentu

ViestiKirjoittaja tuijas » 13 Elo 2008 09:51

Mahdollisuudet ontumaan ovat toki monet. Jos ei ole kipua voi kyseessä olla esim. polvivaiva, polvi voi mennä kokonaan tai ajoittain sijoiltaan ilman merkittävää kipua. Traumoihin kuten revähdyksiin tai murtumiin liittyy yleensä kipua.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: ontuva pentu

ViestiKirjoittaja Beatle » 15 Loka 2008 17:46

Meidän "pennulla" on myös nyt ajoittain ilmentynyt ontumista. Yleensä tämä ilmenee alkulenkistä ja on jo ohi ennen kuin päästään kotia asti takaisin. Kun kyseessä on 7 kk ikäinen berninpaimenkoira tai muukin pentu, voiko syy olla esim. nopeasta kasvusta?
Beatle
 
Viestit: 3
Liittynyt: 12 Loka 2008 20:36

Re: ontuva pentu

ViestiKirjoittaja tuijas » 19 Loka 2008 17:31

Kyllä syy voi olla nopeassa kasvussa, isoilla roduilla olisikin tärkeää ettei kasvu tapahtuisi liian nopeaan, siksi niille on kehitetty omat suuren pentukoiran ruokavaliot. Ontuminen voi olla harmitontakin (vähän niin kuin kasvukipua), mutta jos jatkuu pidempään, olisi syytä viedä pentu eläinlääkäriin.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: ontuva pentu

ViestiKirjoittaja ilovas » 12 Tammi 2010 20:13

Miellä on 10 kk ikäinen labradori narttu, joka ontuu välillä toista takajalkaa. Eilen ja tänään ontuminen on ollut todella huomattavaa. Viikonloppuna koira on saanut juosta vapaana ja tehnyt sitä siis todella innokkaasti ja vauhdikkaasti vuorokauden ympäri. Juuri tällaisten vauhdikkaitten päivien jälkeen ontuminen alkaa. Voisi varmaankin olla kyse rasituksesta? Koira antaa koskea ja taivutella jalkaa, hiukan aristaa, jos nostaa takajalkoja ylös yhtäaikaa. Nyt päätin, että pidän muutaman päivän levossa ja katsotaan sitten. Yleensä kun koiran antaa palautua, ontuminenkin loppuu. Koira alkaa olemaan sen ikäinen, että ensimmäisten juoksujen pitäisi alkaa jossain vaiheessa. Koira on hieman alakuloinen ja selvästi rauhoittunut ennemmin pentumaisesta tyylistään. Voisiko ontuminen liittyä siihen, jos koiralla on kipua mahdollisista tulevista juoksuista? Olen kuullut, että jotkut vaivat voivat niin sanotusti heijastua ontumisena...
ilovas
 
Viestit: 1
Liittynyt: 12 Tammi 2010 20:03


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 1 vierailijaa

cron