Mainoksia

Huimaus kohtaukset

Huimaus kohtaukset

ViestiKirjoittaja Buffer » 24 Loka 2009 17:07

Kyseessä on 6-vuotias leikattu laika/norjanharmaa narttu.
Ensimmäinen huimauskohtaus tuli, kun koiramme juoksivat keskenään puistossa vapaana. Toinen koira juoksi ja törmäsi toiseen koiraan kylkeen/selkään. Koira lähti juoksemaan toisen koiran perään, mutta pysähtyi n. 10m juostuaan. Kun koira lähti taas kävelemään meitä kohti se ei meinannut pysyä pystyssä vaan hoiperteli kuin humalainen. Ei pysynyt pystyssä edes istualtaan. Kokeilin silloin kipureaktiot selästä ja jaloista, mutta ei reagoinut tunnusteltaessa mitenkään erilailla kuin tavallisesti. Pupillit olivat ihan symmetriset ja silmät eivät liikkuneet mitenkään oudosti. Hetken maattuaan koira nousi seisomaan ja vähän vaisun oloisesti käveli kyllä takaisin kotiin. Kotona käyttäytyi ihan normaalisti vähän juotuaan. Katsoin kotona suun limakalvoja, jotka olivat aika vaaleat, mutta hetken kuluttua taas normaalin pinkit. Ajateltiin, että se vaan sai jonkun lievän tärähdyksen siinä kun lähti niin pikaisesti juoksemaan törmäyksen jälkeen ja oli sitten hetken kuluttua taas kunnossa, joten ei lähdetty soittamaan lääkäriin siitä.
Toinen kohtaus n. 4 päivää myöhemmin. Koirat haistelevat vapaana puistossa ja toisen koiran juostessa ohi koira kääntyy juoksemaan sen perään, mutta pysähtyy heti ja jää paikoilleen huojumaan. Nyt ei lähtenyt jalat alta, vaan huojui vaan paikoillaan. Hetken istumisen jälkeen ei enää huoju, mutta vaikuttaa vaisulta.
Kotoota on löytynyt viimeaikoina muutamia pieniä oksennuksia kun koirat olleet yksin kotona. En tosin tiedä kumman jäljiltä. Tämä narttumme on myös syönyt aina aika epäsäännöllisesti, mutta nyt entistä korostuneemmin valikoi ruokaansa. Juo normaalisti. Ei enää leiki pyörimisleikkejä tai lähde mukaan juoksemaan toisen koiran kanssa, vaan ennemminkin vetäytyy vähän syrjemmälle kun toinen koiramme riehaantuu.
Lääkäriin olisi varmaan hyvä varata aikaa kuitenkin, mutta mistä voisi olla kyse?
Buffer
 
Viestit: 1
Liittynyt: 24 Loka 2009 16:50

Re: Huimaus kohtaukset

ViestiKirjoittaja maria n » 25 Loka 2009 19:30

Koirallesi kannattaa varata aika tarkempiin tutkimuksiin. Esim sydänvika voi aiheuttaa tuollaisia oireita, mutta vaihtoehtoja on paljon eikä syytä pysty sanomaan ilman mitään tutkimuksia.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa