Mainoksia

Koiralla mahdollisesti maksasairaus

Koiralla mahdollisesti maksasairaus

ViestiKirjoittaja vilja » 19 Marras 2009 16:56

Hei!

Puolitoistavuotias chihuahuauros oli maanantaina päivystyksessä oksentelun vuoksi. Koiralta otettiin verikoe, röntgen ja varjoainekuva ja hän oli nesteytyksessä 2 tuntia. Maksa-arvo ja tulehdusarvot olivat koholla. Koiralle määrättiin antibioottikuuri, b-vitamiinia ja maksaystävällinen ruokavalio, joka jo ostettiinkin eläinlääkäriasemalta. Tällä hetkellä huolenaiheena on koiran syömättömyys, omalta eläinlääkäriltä saatiin tänään lisäohjeita, miten koiran saisi aloittamaan ruokailun uudestaan, el. lääk. kehotti mm. syöttämään aluksi kauravelliä. Koira ei suostu hänelle määrättyihiin erikoisraksuihin edes katsomaan.

Maanantaina emme saaneet mitään diagnoosia. Syytä kohonneeseen maksa-arvoon ei löytynyt. Meillä on kahden viikon päästä uusi verikoekontrolli ja kysynkin nyt että onko riittävää että odotamme sinne saakka ja yritämme sillä välin vain saada koiran syömään ja syöttää hänelle määrätyt lääkkeet. Vai pitäisikö meidän pyytää lääkäriä tekemään lisätutkimuksia, esim. ultran tai ottamaan koepalan maksasta? Selviääkö tuosta loppuverikokeesta paremmin mikä koiraa vaivaa? Olen ymmärtänyt että maksa-arvojen kohoamiseen on muitakin syitä kuin maksasairaudet ja toisaalta, ettei ko. sairautta voi oikein hoitaa ennen kuin tarkka diagnoosi on selvillä.
vilja
 
Viestit: 1
Liittynyt: 19 Marras 2009 16:44

Re: Koiralla mahdollisesti maksasairaus

ViestiKirjoittaja maria n » 20 Marras 2009 09:44

Kehottaisin ottamaan yhteyttä hoitavaan eläinlääkäriin, joka tuntee tapauksen. Näin ilman sen tarkempia yksityiskohtia on vaikeaa ottaa kantaa siihen pitäisikö lisätutkmuksia suorittaa. On totta, että tarkka diagnoosi monissa maksaongelmissa selviää vasta ottamalla koepala maksasta. Toisaalta tämä on iso ja vaativa toimenpide, eikä täysin riskitön potilaalle, joten siinä pitää punnita hyödyt ja haitat. Ultraaminen sen sijaan ei aiheuta mitään vaaraa potilaalle, joten sitä voisi tietysti harkita, mutta se ei välttämättä anna lisäinformaatiota. Ultraäänitutkimuksen anti riippuu myös paljon ultraajan taidoista ja ultraäänilaitteen tarkkuudesta. Mutta kysy vielä omalta eläinlääkäriltäsi mitä mieltä hän on lisätutkimuksien tarpeesta tässä tapauksessa. On hyvin mahdollista että eläinlääkäri on ajaltellut asian niin, että ensin seuraa laskeeko maksa-arvot ruokavalion ja antibioottikuurin avulla.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron