Mainoksia

Koiran maha sekaisin.

Koiran maha sekaisin.

ViestiKirjoittaja Nobara » 15 Joulu 2009 17:06

Hei! Viimeviikolla koiralla oli hieman ripulia noin 2 päivää mutta se meni ohi. Sitten taas eilen/su-ma yönä alkoi taas ripuli. Koira on muuten normaali (leikkii, syö, juo ja ei ole mitenkään ulkoisesti muuttunut) ainut että pitää viedä useammin ulos. ja nyt tänään työpäivän aikana oli tehnyt tarpeet sisälle. Koira on saanut rokotukset normaalisti (viimeinen rokotus 20.4.2009). Sai ennen rokotuksia viimeksi axlur-loishäädön. Tänään lenkillä tutkin uloistetta eikä siellä ollut ainakaan silmillä havaittavia loisia tai muuta omituista. Mietinkin nyt kannattaisiko minun ensin antaa loishäätö vai antaa canikuria/tehobaktia/bromaxsia? Mikä noista 3 olisi edes paras mahalle ripuliin?

Viimeksi ripuliin sain ohjeet että 1 vrk paasto ja sen jälkeen riisiä keitetään ja annetaan pieniä määriä useasti päivässä. Miten sen pienet määrät jaksottaa kun on 8 h töissä? No ainut mitä koirani ei syö on riisi joten vaihdoin sen makarooniin. Mitä muita voisi kokeilla?

Koirani on Lyhytkarvainen collie ja 1 vuoden 7 kuukautta vanha.

Kiitokset vastauksta.
Nobara
 
Viestit: 2
Liittynyt: 15 Joulu 2009 16:54

Re: Koiran maha sekaisin.

ViestiKirjoittaja maria n » 16 Joulu 2009 13:42

Hei! Koska koirasi muten voi hyvin (on pirteä, syö, juo, ei ilmeisesti ole oksentanut) voit kokeilla esim Canikuria, Aptus Attapectinia tai Promaxia ripuliin. Nämä ovat kaikki ns ripulilääkkeitä ja niitä saa apteekista ilman reseptiä. Teholtaan ne ovat suht samanlaisia, joten katso mitä apteekista löytyy. Voit antaa 3-4 pientä annosta ruokaa päivässä (esim aamulla, kun tulet kotiin töistä ja illalla). Ruokaan voi sekoittaa hieman vettä, jotta koirasi saisi tarpeeksi nestettä (menettää jonkun verran nestettä ripulin mukana). Yleensä ripulit menevät itsestään ohi, mutta mikäli koiran yleiskunto huononee (flemaattinen, ei juo jne) kannattaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Loishäätökin voisi olla paikallaan, mutta aloittaisin kuitenkin ensin ns ripulvalmisteilla (Canikur, Promax, Aptus Attapectin tms).
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa