Mainoksia

Mikä on vialla??? Apua!!!!

Mikä on vialla??? Apua!!!!

ViestiKirjoittaja Nasu » 24 Elo 2008 01:15

Minulla on 8,5- vuotias Westi narttu. Koirani on aina ollut terve...mutta viimeiset 2 viikkoa se on ollut ihan kumma. En oikee tiedä milloin se alkoi, mutta aloitan siitä kun todella huomasin jotain olevan vialla....
Kaikki alkoi vajaat kaksi viikkoa sitten. Koirani oli haluton, hiljainen hissukka (normaalisti todella vilkas ja iloinen). Päivän päästä, kun kävelin hänen ohitse, inahti koira. En edes koskettanut häntä, niin aika outoa oli. Hän kuitenkin söi normaalisti ja joi...En luottanut tilanteeseen ja lähdin koirani kanssa eläinlääkäriin. Koirallani oli myös juuri alkanut jouksu jota oli noin 2 päivää jo kestänyt. Vuoto ei haissut ja ei ollu mitenkään eityisen erillaista kuin normaalisti. Eläinlääkäri tarkisti koiran ja sanoi: -aika epätasainen sydämmen lyönti, ei kuumetta...epäilen kohdun tulehdusta. No...koirani sai antibiottikuurin ekäpäivät pistoksena ja loput tabletteina. Mentiin kotiin...syötiin kuuri ja ei auttanut ...vaan paheni vaan hiljakseen. Oireet olivat: Tärinä, haluttomuus( ei edes katso silmiin enää..), syö vain kädestä ja juo hiukan, ja jos hän liikkuu tai heilahtaa...niin hän inahtaa kivuliaasti. Ittellä tulee tippa linssiin ku mitään et voi asialle tehdä... Menin toisen kerran Lääkäriin hänen kanssa....lääkäri tutki ja totesi et ei ainakaan mitään selkä vaivoja tai nivel-lihas vaivoja antoi kipulääkettä tablettina mukaan...tabletit olivat koiralle hyvän makuisia...ja se otti niit kaks päivää...mut asia hiljakseen paheni entisestään...enkä saanut häntä syömään tabletteja enää.
En luottanut tilanteeseen vaa kävin kolmannen kerra lääkärissä koiran kanssa. Koira ei liiku mielellään ja inahtaa jos nostaa koiraa tai jos hän on jossakin määrätyssä asennossa tai vaan liikkuu. Lääkkeitä hän ei halua edes makkaran palan kanssa ottaa..ja on todella vaisu!!! Ei halua edes tulla pois omasta makuupaikastaan!
ELäínlääkäri sanoi, että koiralla voi olla joku selkävika ja antoi kortisoni ruiskeen ja kipuruiskeen jonka pitäisi kestää 2-3 päivää...koirassa ei vieläkään näy muutosta...pahenee vaa....Olen todella huolissani..ja luotto on nyt kyllä mennyt eläinlääkärin toimenpiteisiin!!!! Haluan mennä uudestaan...mut ei auta, jos taas saan jonkun ruiskeen vaan ja taas lähetetään kotiin!!! Koira kärsii jostakin ihan varmasti...mut ku ei se itse osaa sanoo, et mis on vika!!!
Onko kellää samanlaisia kokemuksia..mitä koirallani voisi olla? APUA!!!!
Nasu
 
Viestit: 2
Liittynyt: 24 Elo 2008 00:42

Re: Mikä on vialla??? Apua!!!!

ViestiKirjoittaja tuijas » 25 Elo 2008 14:26

Hei, koska mitkään lääkitykset eivät nyt tunnu auttavan, olisi todennäköisimmin hyvä ryhtyä jatkotutkimuksiin. Oireet eivät ole spesifisiä eli ne eivät suoraan kerro mikä koirallasi on vikana, vaan vaihtoehtoja on tällaisessa tapauksessa monia. Kohtutulehdusta ja selkävikaa on ihan syystä epäilty, sillä ne ovat molemmat hyvin yleisiä vaivoja. Jatkotutkimuksina koirasta voidaan ottaa röntgenkuvia, tutkia ultraäänellä ja voidaan ottaa laboratoriotutkimuksia (verenkuva, maksa- ja munuaisarvot yms.) vaivan selvittämiseksi. Oliko tällaisia jatkotutkimuksia vielä tehty? Kattavia jatkotutkimuksia tehdään ainakin isoimmilla klinikoilla. Eläinlääkäriin ei kannata menettää luottamusta, sillä kun tarpeeksi tutkitaan, niin ratkaisu yleensä löytyy. Toki kaikki jatkotutkimukset kustantavat, mutta ovat varmasti rahan väärti, koska koiralla on kipuja.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Mikä on vialla??? Apua!!!!

ViestiKirjoittaja Nasu » 25 Elo 2008 20:04

Hei Tuijas!

Kävin sunnuntaina nyt sitten neljännen kerran toisella eläinlääkärillä...koska se oli päivystävä eläinlääkäri.
Koira on mennyt vaan pahemmaks. Se ei syö eikä juo kupista mutta kun kädellä nostan sille ni se syö hyvällä ruokahalulla. Eilen se lääkäri taittelin eri asentoihin koiran niskaa...ja aina koira kiljaisi!! Eläinlääkäri puhui joistain välilevyn pullistumisesta niskassa??? Ja Taas koira sai kortisoni ruiskeen ja kipu piikin. Koira oli sen jälkeen hetken hiukan pirteämpi, mut vain noin 2 tuntia. Sain mukaan eläinlääkärilta kortisoni kuurin tabletteina ja hän sanoi, et voi mennä parikin päivää ennenkuin näkyy tuloksia. Mut koira ei viel ainakaan tänään oo sen parempi!! Ihmettelen, ettei koiraa jo tutkittais perin pohjin. Ainavaan lähetetää pillereitten kanssa kotiin. Itse en kestä katsoa, ku koirani vaan on nukkumassa ja on todella apaattinen...ei oikeastaan liiku ollenkaa (yleensä koirani on yli vilkas ikäisekseen).Koiralla ei ole kuumetta ollu koko aikana ja uloste on ihan normaalia. Kun koira kävelee, niin niska on vaakatasossa, hiukan roikkuu alaspäin. Jos kutsumme häntä ni ei reakoi..silmät ehkä kääntyy meihinpäin mutta muuten ei karvakaan liikahda. Voi kun koira osaisi sanoa mikä on vialla...ja mitä vois tehdä!!!!
Asumme Hollannissa ja mielestäni Suomessa oltais jo kaikki kokeet tehty koiralle!!!!!
Kiitos kovasti vastauksestasi!!!!!!
Nasu
 
Viestit: 2
Liittynyt: 24 Elo 2008 00:42

Re: Mikä on vialla??? Apua!!!!

ViestiKirjoittaja tuijas » 29 Elo 2008 11:20

No kipeä niska olisi hyvä kuvata ihan röntgenissä. Tällaisissa tapauksissa päädytään usein myös varjoainekuvaukseen eli varjoaineen avulla pyritään löytämään kivun aiheuttama alue esimerkiksi pullistunut välilevy. Tietysti päivystyksissä tällaisia erikoistutkimuksia ei ole tapana tehdä vaan useimmiten jatkotutkimukset siirtyvät ensiavun jälkeen arkiaikaan. Pullistuneen välilevyn hoitona käytetään mainitsemiasi hoitoja ja lepoa ja vaiva ei yleensä parane ihan heti. Usein koiria pidetään jopa häkkilevossa 1-2 viikkoa, jolloin ainut liikunta on koiran vieminen tarpeilleen. Kaikkia hyppyjä ja rappusten kiipeämisiä pitää välttää. Tämänkin jälkeen koiraa liikutetaan varoen. Jos on halvaantumisen oireita esim. jokin raaja ei toimi kunnolla, ei avun saamisessa tulisi kuitenkaan odotella. Ja kaulapantaa ei saisi koirallasi käyttää mikäli niska on kipeä vaan siirry käyttämään valjaita.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Mikä on vialla??? Apua!!!!

ViestiKirjoittaja pöntinen » 04 Maalis 2009 23:46

onhan koiran hampaat tutkittu?meillä kävi niin että koiraa tutkittiin ja tutkittiin ja kokeita otettiin ja hups kun kerran taas tutkittiin niin lääkäri älysi katsoa koiran takahampaat ja sieltä löytyi vika.
pöntinen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Maalis 2009 22:44


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa