Mainoksia

verikokeen tulokset

verikokeen tulokset

ViestiKirjoittaja mammalilja » 23 Joulu 2009 19:35

Hei

Kirjoittelin tässä aiemmin Oton oudoista vatsavaivoista. Kävimme maanantaina verikokeissa jossa otettiin pieni verenkuva ja tulehdus koe ohutsuolesta. Ohutsuoli arvo oli ok, mutta verenpunasolu määrä oli 230 kertainen normaaliin verrattuna ???????? Koiramme on siis kahdeksan kiloinen vajaa kaksi vuotias sekarotuinen koira joka on tullut vuosi sitten meille Espanjasta. Eläinlääkäri kysyi juoko Otto vettä paljon. Otto on aina juonut erittäin vähän. Saattaa kerran tai kaksi päivässä tosi vähän latkia vettä. Voiko tämä siis johtu kuivumisesta? Ruuaksi Otto syö pentu Neuta. Sovittiin, että lisään kolme kertaa päivässä noin puoli desiä vettä ruuan sekaan. Tammikuussa otetaan sitten kontrolli näyte. Eläinlääkäri oli vaan kovin ymmällään. Otto on kova leikkimään ja ulkoilemaan sekä on tosi virkeä koira. Olisi kiva kuulla toinenkin mielipide, että tarvitseeko tässä olla huolissaan ja senkin takia kun tämä eläinlääkäri ei oikein ymmärtänyt mikä on. Vastauksesta erittäin kiitollinen
mammalilja
 
Viestit: 9
Liittynyt: 29 Loka 2009 18:59

Re: verikokeen tulokset

ViestiKirjoittaja tuijas » 27 Joulu 2009 08:19

Kuivuminen voi tosissaan aiheuttaa punasolujen määrän lisääntymistä, mutta on myös sairauksia, jotka voivat aiheuttaa punasolujen määrän lisääntymistä. Uusintanäyte on paikallaan ja hyvä että olette päätyneet kontrollikäyntiin.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: verikokeen tulokset

ViestiKirjoittaja mammalilja » 27 Joulu 2009 10:13

Hei

Kysyisin vielä, että ovatko ne mahdolliset sairaudet vakaviakin ja ovatko ne kuitenkin hoidettavissa?
Entäpä sitten se Oton ruoka? Voiko sillä olla vaikutus tuohon punasoluihin? Törmäsin netissä myöskin kirjoitukseen missä luki, että jos koira on juuri syönyt niin se nostaa punasolu arvoja ja myöskin stressi. Otto oli syönyt juuri ennen kokeisiin menoa.
mammalilja
 
Viestit: 9
Liittynyt: 29 Loka 2009 18:59

Re: verikokeen tulokset

ViestiKirjoittaja tuijas » 01 Tammi 2010 12:34

Ruokavaliolla ei ole noin suurta vaikutusta punasoluarvoihin. Sellaiset punasolusairaudet, joissa punasolujen määrä lisääntyy hyvin runsaasti esim. polysytemia vera ovat hyvin harvinaisia. Teinä odottelisin ihan rauhassa kontrollikäyntiä ja sitten seuraavalla kerralla tulee koira pitää ilman ruokaa (aamusta) ennen verinäytteenottoa.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa