Mainoksia

Nikamavälin ahtaus

Nikamavälin ahtaus

ViestiKirjoittaja heklu » 27 Joulu 2009 21:15

Käytin reilu 2-wee collienartun selkäkuvauksissa Joensuussa ja siellä todettiin että nikamien L6 ja L7 väli on hieman ahdas. Koira on käynyt reilun kk sisään 2 kertaa hierojalla ja kyseiset nikamat ovat olleet todella kipeät. Nyt edellisen hierontakerran jälkeen (21.12) ja ennen kevensi vasenta takajalkaansa aina seisoessa, ei laskenut painoa sille oikein ollenkaan. Hieronnan jälkeen myös kyseinen jalka kuumui ja oli parisen päivää todella lämmin, mutta kuumetta ei kuitenkaan ollut. Homeopaattisilla lääkkeillä sain koiran taas kuntoon ja on nykyään oikeestaan taas oma itsensä.

Ennen näitä kunnon oireiluja ollaan harrastettu aktiivisesti agilitya ja tokoa ja lokakuussa poljettiin todella rankka AD-kestävyyskoe, jonka jälkeen oireiluja on alkanut olla enemmän. Kaikki tämä on alkanut jo keväällä -09 kun joskus maaliskuussa koira alkoi jyrsimään vasenta takajalkaansa hullun lailla. Syksyn mittaan se siirtyi jyrsimään kaikkia tassuja ja sitten käytiinkin sen takia hierojalla oisko ollu elokuussa mut ei sillon löytynyt selästä mitään jumeja.

Vuosi sitten kuvattu lonkat ja kyynärät, tuloksena A/0.

Eläinlääkäri sanoi että kannattaa kuvauttaa selkä uudestaan 2 vuoden päästä, jotta nähdään onko sinne tullut muutoksia. Ajattelin soitella huomenna myös Apexiin ja kysellä sieltä, voisiko ne katsoa röntgenkuvat ja tehdä jonkinlaisen lausunnon.

Osaatteko te sanoa tästä kuvasta mitään?

Kuva
heklu
 
Viestit: 1
Liittynyt: 27 Joulu 2009 20:57

Re: Nikamavälin ahtaus

ViestiKirjoittaja tuijas » 01 Tammi 2010 12:39

Hei, mielestäni jos koiralla on edelleen vaivoja, se kannattaisi viedä uudelleen eläinlääkäriin, jossa voidaan uusia ortopedinen tutkimus ja mahdollisesti ottaa uusia röntgenkuvia. Kuvat kertovat aina sen hetken tilanteen ja se voi muuttua. Paras tutkimusmenetelmä selän kuvauksessa on magneettikuvaus, koska siinä voi nähdä enemmän rakenteita kuin perinteisessä röntgenkuvauksessa.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa