Sivu 1/1

Nikamavälin ahtaus

ViestiLähetetty: 27 Joulu 2009 21:15
Kirjoittaja heklu
Käytin reilu 2-wee collienartun selkäkuvauksissa Joensuussa ja siellä todettiin että nikamien L6 ja L7 väli on hieman ahdas. Koira on käynyt reilun kk sisään 2 kertaa hierojalla ja kyseiset nikamat ovat olleet todella kipeät. Nyt edellisen hierontakerran jälkeen (21.12) ja ennen kevensi vasenta takajalkaansa aina seisoessa, ei laskenut painoa sille oikein ollenkaan. Hieronnan jälkeen myös kyseinen jalka kuumui ja oli parisen päivää todella lämmin, mutta kuumetta ei kuitenkaan ollut. Homeopaattisilla lääkkeillä sain koiran taas kuntoon ja on nykyään oikeestaan taas oma itsensä.

Ennen näitä kunnon oireiluja ollaan harrastettu aktiivisesti agilitya ja tokoa ja lokakuussa poljettiin todella rankka AD-kestävyyskoe, jonka jälkeen oireiluja on alkanut olla enemmän. Kaikki tämä on alkanut jo keväällä -09 kun joskus maaliskuussa koira alkoi jyrsimään vasenta takajalkaansa hullun lailla. Syksyn mittaan se siirtyi jyrsimään kaikkia tassuja ja sitten käytiinkin sen takia hierojalla oisko ollu elokuussa mut ei sillon löytynyt selästä mitään jumeja.

Vuosi sitten kuvattu lonkat ja kyynärät, tuloksena A/0.

Eläinlääkäri sanoi että kannattaa kuvauttaa selkä uudestaan 2 vuoden päästä, jotta nähdään onko sinne tullut muutoksia. Ajattelin soitella huomenna myös Apexiin ja kysellä sieltä, voisiko ne katsoa röntgenkuvat ja tehdä jonkinlaisen lausunnon.

Osaatteko te sanoa tästä kuvasta mitään?

Kuva

Re: Nikamavälin ahtaus

ViestiLähetetty: 01 Tammi 2010 12:39
Kirjoittaja tuijas
Hei, mielestäni jos koiralla on edelleen vaivoja, se kannattaisi viedä uudelleen eläinlääkäriin, jossa voidaan uusia ortopedinen tutkimus ja mahdollisesti ottaa uusia röntgenkuvia. Kuvat kertovat aina sen hetken tilanteen ja se voi muuttua. Paras tutkimusmenetelmä selän kuvauksessa on magneettikuvaus, koska siinä voi nähdä enemmän rakenteita kuin perinteisessä röntgenkuvauksessa.