Mainoksia

Korvapunkki

Korvapunkki

ViestiKirjoittaja lucanne » 15 Syys 2008 20:38

Hei Tuija,
olisin halunnut tietää korvapunkista kun koirallani ( 4 -vuotias bichon havannais joka synnytti 6 viikkoa sitten viisi kaunista pentua)on korvassa juuri lukemani ikään kuin kahvinporoa.
Haju korvassa ei ole paha, hiukan kuin tunkkainen. Koira ei raavi mutta välillä ravistaa päätä.
-onko pään ravistus merkki kutinasta korvassa?
-miten saan parhaan hoitotuloksen?
-voiko itse lääkitä vai onko paras mennä aina näyttämään lääkärille?
-onko lääkityksenä antibiootti?
-entä korvavedet?
-mistä koira saa korvapunkin? Onko se toisilta tarttuva vai itsestään kehittyvä?

Korvan lehti punoittaa ja on lämmin sisältä mutta toinen korva on aivan siisti normaalin vaalean värinen.
Ja vielä...... aiheuttaako korvapunkki korvaan sellaisen kunnon korvatulehduksen vai onko se vai punkin poistolla hoidettu?

Kiitos kovasti vastauksista etukäteen.
Ja kauniin aurinkoisia syyspäiviä.
Täältä saa ihania, syötäviä, valokuviksi tehtyjä täytekakkujen päällisiä. Tosi nopea toimitus. Itsevalitulla kuvalla. www.valokuvakakkuun.fiKuva
-lucanne-
lucanne
 
Viestit: 26
Liittynyt: 08 Heinä 2008 15:41
Paikkakunta: Heinola

Re: Korvapunkki

ViestiKirjoittaja tuijas » 17 Syys 2008 10:37

Heippa, toivottavasti vastauksesta on apua eli
-kyllä, pään ravistelu on usein merkki tuntemuksista korvassa kuten kutinasta tai kivusta
-korvan paras hoitotulos riippuu lähtökohtatilanteesta: Punainen aristava korva on tulehtunut, jolloin paras hoitotulos saavutetaan eläinlääkärikäynnillä. Erittävä likainen korva saadaan yleensä paremmaksi käyttämällä korvapuhdisteita. Puhdistustiheys on yksilöllinen, pääsääntönä voi sanoa, että korvat puhdistetaan sitten kun ne likaantuvat (esim. 1-2 kertaa viikossa). Korvapuhdistuksessa paras tulos saavutetaan, jos itse puhdistus tapahtuu oikein. Korvien puhdistuksessa tehdään paljon virheitä. Korvien puhdistuksessa hellävaraisuus on erittäin tärkeää. Korvapuhdisteen hinnassa ei kannata säästellä. On tärkeää että puhdiste on laadukasta eikä ärsytä korvaa. Korvapuhdisteita saa reseptivapaasti apteekeista tai isommilta eläinlääkäriasemilta.
-Jos korva on tulehtunut, lääkärin määrämä lääkitys riippuu tilanteesta. Käynnillä eläinlääkäri tarkastaa korvan ja määrää sopivimman lääkityksen. Yleisin lääkitys lienee ulkoisesti annettava korvatippa, joka on eri lääkeaineiden yhdistelmävalmiste.
-Korvapunkki on koiralla melko harvinainen korvatulehduksen aiheuttaja, mutta toisinaan koiraltakin löydetään korvapunkki. Kissalla se on huomattavasti yleisempi. Koira saakin korvapunkin useimmiten juuri perheen kissalta. Korvapunkista auttaa parhaiten eroon eläinlääkäri, sillä korva on useimmiten myös jonkin verran tulehtunut jatkuvasta raapimisesta johtuen.
-Pelkän korvaeritteen ulkonäön perusteella on vaikea erottaa onko kyseessä korvapunkki vai mahdollisesti hiivasienen aiheuttama tulehdus. Korvapunkki aiheuttaa juuri mustan kahvinporomaisen eritteen, mutta joskus muukin tulehduserite voi erehdyttävästi muistuttaa "korvapunkkieritettä". Korvapunkki on useimmiten molemmissa korvissa.

Lisäksi: koirasi toinen korva punoittaa, joten tilanne kuulostaa siltä, että koirallasi voi olla korvatulehdus eli tässä tapauksessa korvan näyttäminen eläinlääkärille olisi viisainta.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Korvapunkki

ViestiKirjoittaja lucanne » 18 Syys 2008 18:57

Kiitos erittäin tyhjentävästä vastauksesta.

Vein hauvani lääkäriin ja saimme lääkityksen joten asia on hoidossa.
Täältä saa ihania, syötäviä, valokuviksi tehtyjä täytekakkujen päällisiä. Tosi nopea toimitus. Itsevalitulla kuvalla. www.valokuvakakkuun.fiKuva
-lucanne-
lucanne
 
Viestit: 26
Liittynyt: 08 Heinä 2008 15:41
Paikkakunta: Heinola


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa