Sivu 1/1

Haiman vajaatoiminta

ViestiLähetetty: 17 Huhti 2010 17:49
Kirjoittaja pipsa
Hei,

Koirallani, 2,5-vuotiaalla, todettiin haiman vajaatoiminta noin puolitoista kuukautta sitten. Koira oli parisen viikkoa aika löysällä, uloste keltaista ja aika runsaat sekä vatsa/suolisto kurisi tosi paljon. Aluksi eläinlääkäri määräsi suolistoantibiootteja, mutta niistä ei ollut mitään apua, joten etsittiin tietoa netistä ja löydettiin tällainen sairaus kuin haiman vajaatoiminta. Käytiin eläinlääkärissä ja pyydettiin ottamaan verinäyte ja parin päivän jälkeen tuli tulos ko. sairaudesta. Aloitettiin Viocase-jauheen antaminen joka ruualla ja nyt on annettu ruuassa noin kuukauden ajan. Uloste on muuttunut kiinteämmäksi ja "hyvännäköiseksi" eikä haise enää karsealle, mutta vatsan/suoliston kurinaa on edelleen silloin tällöin.
Aion ottaa yhteyttä uudestaan eläinlääkäriin asiasta ja selvittää kurinan, että onko se oikeasti normaalia kun se kuitenkin saa jo Viocase suolistoon, mutta onko muita joilla on samanlaisia ongelmia koiransa kanssa?

Re: Haiman vajaatoiminta

ViestiLähetetty: 18 Huhti 2010 08:45
Kirjoittaja pipsa
Asiaa mietittyäni tarkemmin yön yli, tuli toki mieleen se, että koiralle annetaan joskus siankorva tai luu ja silloinhan haiman entsyymijauhetta ei anneta, joten voisiko ongelma ollakin ne... Täytyypä kuunnella tuota kurinaa uudemman kerran luun/siankorvan jälkeen..