Mainoksia

Vanhemman koiran epileptiset kohtaukset ja voimattomuus

Vanhemman koiran epileptiset kohtaukset ja voimattomuus

ViestiKirjoittaja emma24 » 08 Kesä 2010 09:12

Minulla on 12-vuotias kultainen noutaja, joka on ollut koko elämänsä pirteä, aktiivinen ja kaikinpuolin terve koira muutamia rasvapatteja lukuunottamatta.

Noin kuukausi sitten mökiltä palanneina emme meinanneet saada koiraa autosta ulos, niin voimaton ja väsynyt se oli. Mökillä se oli juossut ja uinut aivan normaaliin tapaansa, joten kohtauksien yhtäkkisyydestä epäilimme jonkinlaista myrkytystä. Soitimme eläinlääkärille ja meitä kehotettiin tuomaan koiran seuraavana päivänä lääkäriin. Lääkärissä verikokeista selvisi maksa-arvojen olevan tähtitieteelliset. Eläinlääkäri suositteli tilanteen vakavuudesta johtuen viemään koiran Helsingin yliopistolliseen eläinsairaalaan perusteellisiin tutkimuksiin, mutta päätimme katsoa tilannetta vielä, sillä kokeet tulisivat liian kalliiksi, ja koiran tila oli kohentunut huomattavasti.

Seurasimme koiramme vointia, ja se vaikutti aivan entiseltään. Silti alle viikon kuluttua se alkoi alkoi saada vakavia kohtauksia, joissa sen pää ja koko vartalo kääntyi mutkalle, silmän valkuaiset vilkkuivat ja kuola valui. Koiraan ei näiden aikana saa oikein mitään kontaktia, ja ne kestävät ainakin minuutin. Viikon välein se muuttuu myös väsyneeksi, jolloin se ei pääse patjaltaan ylös ainakaan kahteen tuntiin eikä syö tai juo, nukkuu vaan.

Kuitenkin näiden kohtausten välillä se on aivan entisensä, syö ja juo normaalisti sekä on super-leikkisä ja pirteä. Kohtaukset alkavat kuitenkin tihentyä huomattavasti, se on selvästi vakavasti sairas.

Veimme koiramme tietysti yhä uudelleen eläinlääkäriin, mutta he eivät voineet kertoa mistä sairaudesta oli kyse, sillä kokeita emme ole voineet ottaa taloudellisista syistä, ja vaikka oireiden syy selviäisikin, ei koiraa voi enää parantaa. Myrkytyksen lääkäri kuitenkin sulki pois vaihtoehdoista. Lääkäri ehdotti koiran lopettamista, mutta koska se suurimmaksi osaksi elää vielä normaalisti, ajattelimme antaa sen vielä elää. Todennäköisesti syynä on syöpä. Myrkytyksen lääkäri kuitenkin sulki pois vaihtoehdoista.

Haluaisin kuitenkin tietää, että mitkä muut sairaudet voisivat aiheuttaa listaamiani oireita? Olen yrittänyt etsiä tietoa vaikka mistä, mutta mitkään kuvaukset eivät täsmää meidän koiraamme.
emma24
 
Viestit: 1
Liittynyt: 08 Kesä 2010 08:41

Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron