Mainoksia

Kutiava nenä

Kutiava nenä

ViestiKirjoittaja Veraski » 09 Maalis 2008 17:01

Heips.

Koirallani on jo pitkään ollut kutiava nenä, jota hankaa mattoihin jne. varsinkin syömisen jälkeen. Myös iho kutiaa selästä, rasvoittuu ja hilseilee jonkin verran. Myös hengitys haisee. On käyty pariinkin otteeseen eläinlääkärissä, ei ollut nenäpunkkeja ja epäiltiin vehnäallergiaa, johon sai ruokintaohjeet. Ohjeita on noudatettu, mutta ei vaikutusta suuntaan eikä toiseen. Eri merkkisiä papanoitakin on kokeiltu.
Kannattaisiko siis lähteä ihan kotiruokalinjalle ja kokeilla josko siitä olisi apua? Koira on 5 vuotias Suomenajokoirauros. Muuten voi hyvin, ruokahalu hyvä, liikkuu mielellään jne.
Veraski
 
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Maalis 2008 16:54

Re: Kutiava nenä

ViestiKirjoittaja pampula » 10 Maalis 2008 19:13

Siis koirahan voi olla allerginen jollekkin muulle aines osalle kuin vehnälle!!!! Menkää uudestaan ell:ään ja sano et ottavat selvää!!! Ja oliko se vain "epäily" vehnäallergiasta!!! Monet ell:ät tekevät diagooseja ilman testejä ja kannattaa aina vaatia et tekee heti jotta ei tarvi ravata siel alvariinsa!! Ja nappuloita on jotka ovat suunniteltu allergikoille ja parffaus ois hyvä vaihto ehto!!!
pampula
 
Viestit: 3
Liittynyt: 26 Helmi 2008 19:48

Re: Kutiava nenä

ViestiKirjoittaja tuijas » 22 Maalis 2008 13:27

Ruoka-aineallergia voidaan selvittää ns. eliminaatiodieetillä ja verikokeista voidaan selvittää myös sisätilojen ja ulmoilman allergeeneja yms. pitää tosissaan muistaa että koira voi olla allerginen periaatteessa mille vaan samoin kuten ihminen. Ja allergioiden selvittäminen on työlästä ja vaatii etenkin omistajalta omistautumista asiaan ja eläinlääkärikäyntejä voi tosiaan tulla enemmän kuin yksi. Harvoin allergioita selvitetään yhden käynnin perusteella!
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Kutiava nenä

ViestiKirjoittaja Kami » 06 Heinä 2008 15:28

Meidän pennulla myös kutiaa nenä/kuono, mutta muita aloittajan mainitsemia oireita ei ole. Pentu raapii kuonoaan koko ajan, nyt siinä on alkanut näkymään raapimisesta johtuvia hiertymiä. Kuonoa hierotaan tassulla, raavitaan takajalalla ja hinkataan mattoihin sekä ruohoon. Ikää tuolla kaverilla on 6 kuukautta, ja kasvattaja epäilikin että kyseessä on poskihampaiden vaihtuminen. Jotenkin en itse usko tähän teoriaan, koska poskihampaat näyttävät mielestäni jo vaihtuneen. En tietenkään osaa arvioida itse ovatko poskihampaat vielä pentuhampaat, mutta mielestäni ne näyttävät niin isoilta etteivät ole voineet edes mahtua pikkupennun suuhun.

Osaisiko joku kantaa kortensa kekoon ja neuvoa miten voin tunnistaa onko poskihampaita vaihtumatta? Pennun ikenet eivät ole mielestäni turvonneet eivätkä punoittavat. Tuonne toiseen ketjuun kirjoittelin jo rähmivistä silmistä ja pelkään että tämä kutina liittyisi niihin jotenkin. Voisiko kyseessä olla allergia? Kuuluuko koiran allergiaoireisiin kutiava kuono?
Kami
 
Viestit: 4
Liittynyt: 19 Maalis 2008 10:51

Re: Kutiava nenä

ViestiKirjoittaja tuijas » 07 Heinä 2008 09:33

oma koirani on atooppinen ja sillä kutiaa joskus myös kuono, mutta kutiaa sitten muutenkin esim. kyljistä. Jos koira aivastelee tai vetää sisäänpäin henkeä, kyseessä voi olla nenäpunkki, jonka nyt voisi periaatteessa kuvitella ärsyttävän kuonoa. Onhan pennuilla joskus ihottumiakin kuonossa, mutta niissä tosissaan myös ihomuutoksia ihan näkyvillä. maitohampaat ovat sellaiset ihan vaaleat ja piikikkäät, pysyvät hampaat ovat vähän isommat ja pyöreämpikärkiset, jos tästä kuvauksesta olisi apua..
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Kutiava nenä

ViestiKirjoittaja Lapanen » 28 Syys 2008 19:42

Vehnäallergiasta vain sen verran, että kannattaa lukea ruokapussien sisällöt tarkoin. Koirani on vehnälle allerginen (ei testeissä todettu), kun aikoinaan etsin sopivaa ruokaa, kokeilin muutamia. Nykyisin ruoka täytyy olla täysin vehnätöntä, myös vehnägluteenitonta! Monet ruoat on "vehnättömiä", mutta ne sisältävät vehnägluteenia (en tiedä kirjoitinko oikein, mutta sinnepäin ainakin). Meillä koira syö tätänykyä Royal Caninin kuivaruokaa ja Hubert lihahyytelöä ja moninaiset allergiaoireet ovat pysyneet poissa. Toivottavasti vinkistä oli joillekkin apua :)
Lapanen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 28 Syys 2008 19:36

Re: Kutiava nenä

ViestiKirjoittaja Lapanen » 13 Loka 2008 18:28

Tulipa tässä vain vielä mieleen, että oma koirani hieroo myös nenäänsä mattoon aina ruokailun ja juomisen jälkeen. Muuten ei nenä kutise, oletan sen olevan vain jonkilainen tapa. Meillä on nimittäin tälläiset ruokailun ja juomisen jälkeiset rutiinit: ensin syödään, sitten juodaan, sen jälkeen pyyhitään erittäin tarkkaan koko kuono (erityisesti kirsu) mattoon, sitten kuono raavitaan takatassulla huolellisesti molemmin puolin. Ja päätteeksi vetaistaan vielä pyllyä vähän matkaa mattoa pitkin (anaalirauhaset on kunnossa). Ja valmis! Tämä kuvio toistuu lähestulkoon jokaisella kerralla (ellei poikkeuksellisesti ole kiire johonkin)!

Ja meilläkin hengitys haisee pahalle. Joudumme käymään eläinlääkärissä hammaskiven poistossa 1-2 vuoden välein, koska meillä ei vatsa kestä oikeita luita (jotka olisivat hyväksi hampaille) ja muut "hammasharjat" eivät kiinnosta. Haju poistuu hammaskiven poiston jälkeen pitkäksi aikaa, kunnes sitä taas alkaa kertymään.

Tässäpä vain kokemuksia taas jaettavaksi. Toivottavasti kaikki oireet eivät välttämättä teilläkään viittaa sairauteen tai allergiaan.
Lapanen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 28 Syys 2008 19:36


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa