Mainoksia

Symmetrinen karvanlähtö

Symmetrinen karvanlähtö

ViestiKirjoittaja emmiv- » 31 Elo 2010 18:22

Hei.

Olen huomannut vuoden ikäisellä rotikkanartullani symmetristä karvanlähtöä sekä etu- että takajaloissa. Tiedän, että se viittaa yleensä hormonaalisiin tai aineenvaihdunnallisiin ongelmiin, mutta koiralla ei ole mitään muita suurempia oireita. Koira kyllä nuolee itseään päivittäin, varsinkin etujalkojaan ja "alapäätään", eikä siis vain juoksujen aikaan. Koiralla tuli ensimmäiset juoksut tuossa viime keväänä, eli n.4kk sitten. Ruokahalu ja juominen on ok. Tuntuu kyllä välillä että koira hengästyy melko nopeasti ulkona, jos heittelee vaikka palloa jonkin aikaa. Voi tietysti olla että pallon heittely vaan pistää koiran vähän enemmän kierroksille? Myös pyörälenkeillä olen huomannut nopean hengästymisen, vaikka iso koira on kyseessä, eikä se vauhti nyt niin kova meillä ole. Tuossa pari kuukautta sitten koira lihoi yhtäkkiä niin, että vatsa roikkui oikein kunnolla, mutta leveyttä ei tullut ja kykiluutikin tuntuivat ihan hyvin. Nyt kuitenkin ihan normaali vatsa.
Toivottavasti jollain olisi jotain sanottavaa tähän :)
emmiv-
 
Viestit: 2
Liittynyt: 31 Elo 2010 18:07

Re: Symmetrinen karvanlähtö

ViestiKirjoittaja Petra » 31 Elo 2010 20:51

Tämä kesä on ollut aika lämmin, ja ainakin olen omista koiristani huomannut, ettei tarvitse kuin ulos lähteä, niin alkaa läähätys. Sinänsä en olis juurikaan huolissani tuosta "hengästymisestä", jos koira kuitenkin jaksaa touhuta ja olla mukana. On ihan normaalia, että "rankemman" liikunnan yhteydessä hapentarve lisääntyy. Laskeskelin tuota teidän "lihomista", 2 kk juoksun jälkeen. Olisiko voinut olla lievä valeraskaus? Omalla nartullani oli valeraskaus, ainoana oireena oli, että nisät turposivat ja tuli jopa maitoa. Tästä syystä langanlaiha gordoninsetteri näytti supertankilta ;)

Karvanlähtöongelmista en sen kummemmin osaa sanoa, toivottavasti joku viisaampi osaa vastata :)
Petra
 
Viestit: 43
Liittynyt: 28 Kesä 2009 21:34

Re: Symmetrinen karvanlähtö

ViestiKirjoittaja emmiv- » 02 Syys 2010 15:34

No me käytiin kuitenkin jo eläinlääkärissä, mietitytti liikaa. Mutta onneksi turhaan mietin, karvanlähtö oli niin pienellä alueella ettei mistään vakavasta ollut kyse. Raskasrakenteisilla koirilla kuulemma voi joskus tulla karvanlähtöä ja ihon paksuutumista juuri noissa kohdissa missä meidän hauvalla sitä esiintyi (kintereet ja kyynärpäät), syynä yksinkertaisesti esimerkiksi se, että koira nukkuu kovalla lattialla.
Avuksi voi käyttää jotain ihan perusvoidetta tai hakea apteekista Viacutan tai Megaderm -nimistä litkua.
Helpolla siis päästiin, onneksi!
emmiv-
 
Viestit: 2
Liittynyt: 31 Elo 2010 18:07


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa