Mainoksia

Oudot vatsavaivat

Oudot vatsavaivat

ViestiKirjoittaja Lili » 03 Syys 2010 11:22

Kyseessä siis 11,5vuotias hovawartnarttu, jolla on ollut nyt vanhemmiten outoja vatsavaivoja. Kaksi kertaa olemme yöllä sen vieneet päivystävällekin, mutta mitään varsinaista syytä oireisiin ei ole löytynyt.

Koira siis saattaa yhtäkkiä alkaa kakomaan kovaäänisesti, ikäänkuin kurkussa/vatsassa olisi jotain mutta mitään ei tule ulos, ei vaahtoa tai mitään. Seuraavaksi koira alkaa nielemään ilmaa, maha alkaa pulputtamaan ja taas yritetään oksentaa... Eläinlääkärissä otettiin röntgen jossa näkyi kaasua vatsassa, mutta vatsalaukku ei ollut kiertymässä kummallakaan kertaa. Koira nesteytettiin ja sai kipulääkettä, mutta tosiaan syytä tuohon vaivaan ei löytynyt. Nuorempana luut aiheuttivat pari kertaa samantyylisiä kohtauksia, mutta nykyään koira syö vain puuroa + broilerin jauhelihaa. Ruoka annetaan kolme kertaa päivässä, koska jossain vaiheessa ajattelin että vaivat johtuisivat siitä että maha pääsee tyhjenemään. Annokset ovat aika pieniä, koira on kuitenkin ihan ok painoinen (30kg).

Viimeksi koira sai tämäntyylisen kohtauksen alkuvuonna, kesä meni ihan ok ja nyt pari päivää sitten taas yhtäkkiä yritettiin oksentaa ja nieleskeltiin, tällä kertaa heti ruokinnan jälkeen. Eilinen meni ok, yöllä tosin nieleskeli, ja tänä aamuna taas ruoan jälkeen (hieman puuroa) taas isompi kohtaus... Olen antanut tuohon nieleskelyyn Cuplatonta ettei sitä ilmaa kertyisi liikaa vatsaan, ja välillä antanut myös antepsinia.

Onko muilla ollut vastaavia vaivoja tai kokemusta asiasta? Koiralle on keväällä tehty verikoe jossa kaikki ok. Vatsa on tosiaan röntgenkuvattu pari-kolme kertaa mutta vaivaan ei ole sieltä löytynyt syytä. Nieluun on myös kurkattu päälisin puolin. Näitä kohtauksia tulee tosi harvoin, mutta huolissani olen silti. Eläinlääkärit eivät osanneet sanoa miten kohtaukset voisi välttää.

Koira on muuten tosi virkeä ja reipas.
Lili
 
Viestit: 1
Liittynyt: 03 Syys 2010 11:11

Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa