Sivu 1/1

Stressiäkö ja mikä avuksi?

ViestiLähetetty: 26 Syys 2010 17:17
Kirjoittaja Tepsu
7-vuotiaan Jack Russel-terrierini on reagoinut voimakkaasti olosuhteiden muutoksiin. Olemme muuttaneet runsaan vuoden aikana kaksi kertaa. Koiralla on kutinaa, karvan laatu on huono ja kohta alkaa taas olla karvattomia laikkuja. Koska koiralla on epäilty ruoka-aineallergiaa, pääasiallisena ravintona on raaka jauheliha, keitetyt vihannekset ja raa'at kanankaulat. Ruokahalu on hyvä. Megaderm-rasvahappovalmistetta annan päivittäin, mutta olisiko syytä antaa lisäksi vielä jotain lisäravinnetta, vitamiineja tms. ja mitä? Alan olla koiran puolesta hyvin onneton, koska jatkuvaa raapimista on suorastaan sydäntäsärkevää katsoa.
Varastopunkkiallergia on ollut yksi tautivaihtoehto, mutta viimeksi annettu punkkilääkitys ei ole tilannetta miksikään muuttanut.

Re: Stressiäkö ja mikä avuksi?

ViestiLähetetty: 05 Tammi 2011 00:32
Kirjoittaja Tapiiri
Onko koiralta otettu ihottumakohdista raaputenäyte sikaripunkkien varalta? Olen viimeaikoina tullut lukeneeksi sikaripunkeista netistä aika paljon, ja siksi tuli heti mieleen että teidän oireet voisivat viitata siihen?

Re: Stressiäkö ja mikä avuksi?

ViestiLähetetty: 15 Tammi 2011 00:30
Kirjoittaja koirakko
paha stressihän voi tehdä vaikka kuinka pahoja oireita ;iho-oireita.. eli vois kokeilla ehkä siihen stressiin jotain ; DAP:pia feromoni-valmistetta, serene , yms.
Huom. en täysin varma, mutta melkein ;=), siis jos olet saanut punkkilääkityksenä sellasen liuoksen mikä laitetaan niskaan iholle, ni se ei kyllä mihinkään varastopunkkeihin kai vaikuta...korjatkaa joku jos olen väärässä!! myös huoneilma voi ärsyttää, varsinkin näin talvella; tai voi jopa allergisoida, mut juttelisin lääkärin kanssa enemmän vielä vaihtoehdoista.. nii ja ruoka-aineallergiassahan voi tulokset näkyä vasta kuukauden parin päästä.. Onko mahan kanssa ollu ongelmia, koska useesti taitaa ruoka-allergioihin kuulua löysät tai yli kovat ulosteet ja joskus jopa oksentelu. Mul tuli heti noista karvattomista laikusta mieleen kapi, mut jos kerta on saanu esim strongholdit tjms niin ei pitäis siitä olla pelkoo. tsemiä! ja paljon vaan eläin ja kasviperäisiä öljyjä :), biotiini valmisteita, ja kutinaa hillitseviä shamppoita, esim virbacilta ja vetridermiltä löytyy (apteekeista ja eläinlääkäriasemilta) ja taitaa joistain eläinkaupoistakin.

Re: Stressiäkö ja mikä avuksi?

ViestiLähetetty: 18 Tammi 2011 14:28
Kirjoittaja sophy
Koirillehan on myös ymmärtääkseni allergiatestejä saatavilla.
Mutta jos kyse ei ole allergiasta ja muutenkinhan tämä on hyväksi, niin varmaankin parasta stressin lievitystä koiralle on vapaana luonnossa oleminen. Sinne mahdollisimman usein.

Re: Stressiäkö ja mikä avuksi?

ViestiLähetetty: 18 Tammi 2011 14:55
Kirjoittaja koirakko
samaa mieltä edellisen kanssa!! Paljon rentoa ulkoilua :)