Mainoksia

Ulkoneva pala keskellä kitalakea/kurkkua

Ulkoneva pala keskellä kitalakea/kurkkua

ViestiKirjoittaja Buudeli » 09 Helmi 2012 14:06

Koirallani (aust.kelpie narttu 9kk) on keskellä kurkkua/ kitalaen takaosaa vitivalkoinen pehmeähkö noin 3-4mm kokoinen ulkoneva ”pala”. Huomasin tämän kolme päivää sitten, kun koira haukotteli suu ammollaan.

Koira antaa avata suunsa ja tutkiakin sen verran, että sain etusormella tökättyä palaa. Se tuntui kumiselta, vähän kuin keitetyn kanamunan valkuainen. En sanoisi sitä perinteiseksi patiksi, koska se on niin ulkoneva, ja muoto aika epäsäännöllinen, se on vähän kolmiomaisen muotoinen. (Ennen kuin koskin siihen, luulin sitä hampaan kärjeksi!) Mielestäni tämä ”pala” on selkeästi kiinni siellä kitalaessa, niin kuin joku ulkoneva luomi, joita ihmisillä näkee. Eli en usko sen olevan mikään luun pala tmv. sillä koskiessani siihen se jousti jonkun verran, mutta ei siis irronnut/ siirtynyt. ”Palan” ympäristö ja koko kitalaki ja suu on muuten normaalin näköinen ja värinen eikä palan koskeminen tuntunut häiritsevän/ sattuvan koiraa (sen enempää kuin mitä kokonainen ihmiskäsi toisen kurkussa :).

Onko kukaan nähnyt/ kuullut vastaavanlaisesta?
Voikohan kyseessä olla jokin arpikudos, jos kurkkuun on tökännyt esim joku keppi tai luu? Tai voikohan se olla jokin kasvain... :(

Kuulisin tietysti mielelläni eläinlääkärin mielipiteen asiasta, mutta myös muut kommentit aiheeseen liittyen olisivat tervetulleita!
(Koska koira ei oireile mitenkään, ajattelin seurata viikon päivät kasvaako/ muuttuuko ”pala” johonkin suuntaan. Eläinlääkärin täytynee kuitenkin rauhoittaa koira tarkempia tutkimuksia varten...)
Buudeli
 
Viestit: 2
Liittynyt: 08 Helmi 2012 10:05

Re: Ulkoneva pala keskellä kitalakea/kurkkua

ViestiKirjoittaja tuijas » 13 Maalis 2012 11:40

Usein tuolla kohdalla on normaalistikin pieni ulkoneva nystyrä, joka on kolmiomainen. Yleensä se ei kuitenkaan ole väritykseltään muusta kudoksesta poikkeava eikä pehmeä, joten mikäli haittaa koiraa tai alue kasvaa, olkaa yhteydessä eläinlääkäriin.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Ulkoneva pala keskellä kitalakea/kurkkua

ViestiKirjoittaja Buudeli » 26 Kesä 2012 13:26

Eläinlääkäri totesi yhdellä silmäyksellä, että kurkun "pala" oli papilloomaviruksen aiheuttama syylä. Huulesta löytyi toinen (selvemmin näppylän muotoinen, röpöliäinen syylä). Syylät voidaan polttaa pois, jos alkavat kovin vuotaa vertaa & vaivata (esi haitata syömistä). Koirallani näppylät hävisivät itsestään muutaman viikon kuluttua - aiheuttamatta ollenkaan vuotoa tai kipua. Papilloomavirussyylät ovat kuulemma yleisiä pennuilla ja nuorilla koirilla ja häviävät yleensä itsestään.
Se mikä ihmetytti: siskoni 9v. vanhalle koiralle ilmestyi samoja syyliä parin kk:n päästä. Ei olisi pitänyt minun koiralta kuulemma tarttua noin aikuiseen koiraan ja muutenkin kun välissä oli pari kuukautta... Emme siis tiedä mistä seniori sen viruksen sitten saanut...
Buudeli
 
Viestit: 2
Liittynyt: 08 Helmi 2012 10:05


Paluu Koiran hammashoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron