Mainoksia

Tarttuuko koiran karies/suun bakteerit

Tarttuuko koiran karies/suun bakteerit

ViestiKirjoittaja kolmiokorvat » 06 Heinä 2012 13:09

En ole löytänyt tähän selkeää vastausta. Omat koirani _7 v.ja 1,5v._ ovat toistaiseksi välttyneet pahoilta hammas/ienongelmilta (poislukien murtuneet hampaat ja ajoittainen hammaskiven kertymä) eikä tulehduksia toistaiseksi ole havaittu.

Koirani kuitenkin juovat ajoittain samasta kupista kuin 13 vuotias koira, jolta on lähes kaikki hampaat jo poistettu mädän takia. Askarruttaa siis se että voiko koira tartuttaa toisen esimerkiksi juomaveden (tai yhteisen luun) kautta.

Satunnainen kontakti tuskin siihen johtaa mutta kun kontakteja juomaveden (ja suupielien haistelujen kautta tm) on parhaimmillaan vuosien ajan viikoittain koirien ollessa töissä mukana, niin onko mahdollista että terveen koiran suu alkaa altistua bakteereille? Kaikki koirat ovat kääpiökoiria.
kolmiokorvat
 
Viestit: 1
Liittynyt: 06 Heinä 2012 12:39

Re: Tarttuuko koiran karies/suun bakteerit

ViestiKirjoittaja sahrami » 06 Heinä 2012 19:55

Voi olla, ettei vastausta kysymykseesi tiedä kukaan. Varsinkin kääpiökoirilla todennäköisyys hammaskiven ja bakteerien kertymiseen on suuri riippumatta siitä, saavatko ne mahdollisesti bakteereita toisen koiran suusta vai eivät, ja hampaita tulisi joka tapauksessa hoitaa harjaamalla ja puruluita antamalla jotta tulehduksilta ja hampaiden poistoilta vältyttäisiin.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Koiran hammashoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron