Mainoksia

8 kk ei syö kunnolla

8 kk ei syö kunnolla

ViestiKirjoittaja Norakatarina » 30 Huhti 2014 09:50

Hei !

Minulla on 2 chihuahuaa, toinen 9v ja toinen 8kk. Ja ongelma on tässä: 8 kuukauden ikäinen narttuni ei ole syönyt hetkeen aikaan kunnolla. Ennen söi kipallisen ruokaa (Käytän mustista ja mirristä saatavaa Naturdiet-ruokia) ennen aamulenkkiä, mutta nyt syö silloin tällöin puolikkaan kipallisen, jos sitäkään. Pipanoita syö kyllä päivän mittaan paljon, mutta koska koira painaa vain 2kg ja on todella pieni ajattelin ettei se ehkä ihan riitä saamaan kaikkia tarvittavia aineita. Silloin tällöin ne saavat vähän kotiruokaakin. Koira on kyllä energinen ja jaksaa lenkkeillä ja juoksennella aivan kuten ennenkin.
Muutin juuri viikko sitten toiselle paikkakunnalle koirien kanssa. Mahtaisiko siitä tulla ns. alkustressiä, koska entinen asuin paikkamme oli kyllä kerrostalossa, mutta ympäristö oli hiljaista ja metsää ympärillä, mutta nyt asumme omakotitalossa, jossa on kyllä pihaa, mutta lähes keskustassa, joten metsää ei ole paljon lähellä?
Olen madottanut ja rokottanut molemmat koirani säännöllisesti.

Ja toinen kysymys tähän samaan, jota olen miettinyt jo hetken. Eli pennulta lähti hampaat jo 2-3 kuukautta sitten, mutta kulmahampaat eivät irronneet ala- eikä yläpuolelta. Nyt pennulla on ns. "kaksoishampaat" ja alahampaita on kaksi riviä ("hainhampaat"). Onko haitallista ja pitäisikö käydä irrottamassa? Ei ole ainakaan tuntunut haittaavan menoa nuo yhtään.

Kiitos jo etukäteen vastauksista !
Norakatarina
 
Viestit: 2
Liittynyt: 16 Joulu 2013 00:33

Re: 8 kk ei syö kunnolla

ViestiKirjoittaja sahrami » 02 Touko 2014 17:26

Voisiko olla että syö kuivaruokaa päivän mittaan niin paljon, että saa siitä mahan täyteen eikä aamuruoka sen vuoksi maita? Jos koira vaikuttaa voivan hyvin, eikä laihdu (tätä voi arvioida kylkiluita tunnustelemalla), syytä huoleen tuskin on. Osa nartuista alkaa nirsoilla ruuan kanssa ennen juoksuja, ja narttusi on siinä iässä, että ensimmäiset juoksut voivat olla jo tulollaan. Mikäli haluat saada todellisen käsityksen koiran syömästä ruokamäärästä, kannattaa tarjota ruoka pari kertaa päivässä ja muulloin ottaa ruoka pois tarjolta.

Koiran kulmahampaat tulisi olla vaihtuneet 7 kk:n ikään mennessä, ja maitohampaiden tulee pudota ennen pysyvien hampaiden puhkeamista. Kannattaa käydä ainakin näyttämässä paikalleen jääneitä kulmahampaita eläinlääkärissä mahdollisimman pian, sillä on hyvin yleistä, että pysyvät hampaat kasvavat vinoon jos maitohampaat ovat tiellä, ja alkavat painaa ikeneen tai kitalakeen. Lopputuloksena voi pahimmassa tapauksessa olla jopa reikä joka ulottuu nenäonteloon, ja sen seurauksena jatkuva tulehdus nenäontelossa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa hampiaden virheasentoihin puututaan, sen parempi ennuste niiden korjaamiselle on.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Koiran ruokinta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa