Mainoksia

Raakaruokinta?

Raakaruokinta?

ViestiKirjoittaja Oippa » 13 Huhti 2009 20:26

Mitä mieltä ollaan koiran raakaruokinnasta vaihtoehtona teolliselle valmisruoalle?
Oippa
 
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Huhti 2009 20:24

Re: Raakaruokinta?

ViestiKirjoittaja tuijas » 16 Huhti 2009 09:26

Ei kai raakaruokinnassa mitään vikaa ole, toisten koirien maha vaan tuntuu menevän tästä kuralle. Toisaalta esim. porsaanliha tulisi kypsentää. Varovaisesti saa olla myös luiden kanssa, niitä ei tule koiralle antaa elleivät ole ydinluuta tms. mistä ei irtoa sirpaleita.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Raakaruokinta?

ViestiKirjoittaja Oippa » 16 Huhti 2009 14:55

Entä sitten pennun raakaruokinta; onko välttämätöntä ensin totuttaa pentu teolliseen ruokaan ja siirtyä vasta täysi-ikäisenä raakaruokintaan? Ymmärtääkseni joissakin kenneleissä syötetään kaikille koirille raakaa ruokaa, myös pennuille.

Lainauksia nettisivuilta: "Kokemuksen mukaan, kun emä barffaa, maitoa riittää pitkään ja pentujen lisäruokinta tarvitsee aloittaa myöhemmin. Pentujen vatsahapoista tulee barffaamalla happamia ja suolen liike pysyy nopeana, jolloin raatojenkaan syönti metästä ei sekoita vatsaa. Kun pentu saa ensimmäiseksi ruuakseen lihaa ja luumurskaa, niin pennun maha pysyy hyvänä alusta lähtien."

Miten mahtaa olla?
Oippa
 
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Huhti 2009 20:24

Re: Raakaruokinta?

ViestiKirjoittaja tuijas » 22 Huhti 2009 11:17

Olen kyllä suositellut alkuun teollista hyvälaatuista penturuokaa, niihin on nimittäin valmiiksi lisätty kaikki mitä pikku pentu kasvuun tarvitsee. Mutta miksei voisi tämän lisäksi totuttaa pieniä määriä sellaista ruokaa, jota pennulle aiotaan tulevaisuudessakin tarjota.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Raakaruokinta?

ViestiKirjoittaja hannele » 18 Heinä 2009 20:42

Mun puolivuotias pentu siirtyi barffaukseen kun nappularuoka ei sopinut koiran mahalla ollenkaan, teki 10 löysää kasaa päivällä ja 3-4 kasaa vielä yölläkin. Barffauksella ulosteet ovat kuivempia eikä sen koommin ole ollut massuvaivoja.
hannele
 
Viestit: 7
Liittynyt: 17 Heinä 2009 17:06

Re: Raakaruokinta?

ViestiKirjoittaja sahrami » 16 Joulu 2009 16:48

Miksi porsaanliha erityisesti tulee kypsentää? Liittyykö siihen joku tautiriski?
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Raakaruokinta?

ViestiKirjoittaja tuijas » 18 Joulu 2009 13:12

Sianliha tulee kypsentää, koska vaikka kaikki liha testataan trikiinien varalta (loinen), niin silti suositus on että kaikki sianliha tulee kypsentää.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Raakaruokinta?

ViestiKirjoittaja elli-89 » 04 Marras 2010 19:02

Itse olen siirtänyt pennun(5kk) raakaruokinnan/kotiruokinnan noin viikko sitten...maha kyllä kestää eikä silmistä tulee rähmää eikä ripulia....mut kyllä lisään sinne vielä multidogia et tulisi täysravinto pennulle...ainakin suosittelisin keskikokoisille koiralle antamaan kotiruoka/raakaruoka...niin, kun keskikokoiset kuulemma eivät ole niin vatsaherkiä kun pienet...enkä itse tykkää noista teollisesta ruuosta...
elli-89
 
Viestit: 9
Liittynyt: 06 Elo 2010 10:52

Re: Raakaruokinta?

ViestiKirjoittaja Sara » 10 Marras 2010 12:42

tuijas kirjoitti:Olen kyllä suositellut alkuun teollista hyvälaatuista penturuokaa, niihin on nimittäin valmiiksi lisätty kaikki mitä pikku pentu kasvuun tarvitsee. Mutta miksei voisi tämän lisäksi totuttaa pieniä määriä sellaista ruokaa, jota pennulle aiotaan tulevaisuudessakin tarjota.
Jos osaa etsiä tietoa, tietää mitä ravintoaineita pentu tarvitsee kasvuun ja on varma, että osaa antaa koirallensa oikein raakaruokaa, niin miksei voisi barffata jo ihan pennusta asti? On totta, että teollinen ruoka useimmiten sisältää kaiken mitä koira tarvitsee ja jos ei osaa barffata tai on epävarma kaikista ravintoaineista ym. mitä pentu tarvitsee, niin aloittaisin barffauksen varmaan suosiolla vasta sitten, kun pennun kasvu on loppunut.

tuijas kirjoitti:Sianliha tulee kypsentää, koska vaikka kaikki liha testataan trikiinien varalta (loinen), niin silti suositus on että kaikki sianliha tulee kypsentää.
Löytyisikö tähän jotain linkkiä, josta asiasta voisi lukea tarkemmin? Itse en ole moisesta kuullutkaan ja vanhempikin koira on ollut jo yli 2 vuotta raakaruokinnalla ja on syönyt niin sian lihaa kuin sisäelimiäkin ja kaiken ihan täysin raakana.

elli-89 kirjoitti:ainakin suosittelisin keskikokoisille koiralle antamaan kotiruoka/raakaruoka...niin, kun keskikokoiset kuulemma eivät ole niin vatsaherkiä kun pienet...
Kuulemma? Olisko tähän jotain tutkimusta selventämään asiaa? Vatsan herkkyys liittyy tuskin mitenkään koiran kokoon.

Mikäli koiralla menee raakaruokinnalla vatsa sekaisin, tällöin epäilen, että ruokinnassa on jotain vialla ja koira ei saa jotain tarvitsemaansa asiaa tarpeeksi. Itseltäni löytyy sekä pieni, että suuri koira ja kummatkin syövät barf-ruokaa. Isompi koira on ollut koko elämänsä 7vkon ikäisestä asti raakaruokinnalla (nyt ikää 7kk), sillä ei mene vatsa sekaisin ja on kehittynyt täysin normaalisti ja pienempi koira on syönyt raakaruokaa 1,5 vuoden iästä eteenpäin (nyt ikää yli 3,5v). Pienemmällä koiralla on mennyt vatsa sekaisin raakaravinnon kanssa ainoastaan silloin, kun ruoka ei ole sisältänyt tarpeeksi kuituja (= kasvissosetta). Teollisuusruoalla sen vatsa oli sekaisin ihan jatkuvasti. Sillä ei ole mitään allergioita, joiden piikkiin tuota voisi pistää.

Suosittelen barffausta vain sellaisille ihmisille, jotka oikeasti jaksavat perehtyä siihen ja tietävät mitä tekevät. Barffaamisella koiran elimistön saa toki reistailemaan, jos ei tiedä mitä tekee ja sillä voi olla vakaviakin seurauksia. Ei tarvitse olla mikään ydinfyysikko ymmärtääkseen raakaruokintaa, mutta moneen asiaan tulee silti perehtyä.

Ja se vielä pitää huomauttaa, että kotiruoka on eri asia kuin raakaruokinta.

Tässä muutama sivusto, joilta löytyy hyvin tietoa barffaamisesta:
http://www.murrenmurkina.com !
http://www.zayoras.com/main.php?id=48 !
http://www.barffi.net/
Sara
 
Viestit: 3
Liittynyt: 10 Marras 2010 11:59

Re: Raakaruokinta?

ViestiKirjoittaja Petra » 10 Marras 2010 18:38

Lisää tietoa trikiinistä löytyy mm eviran sivuilta

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvi ... _spiralis/
Petra
 
Viestit: 43
Liittynyt: 28 Kesä 2009 21:34

Seuraava

Paluu Koiran ruokinta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa