Mainoksia

Löytökissan rokotuksista

Löytökissan rokotuksista

ViestiKirjoittaja Gargoyle » 15 Syys 2009 18:01

Meille on lähiaikoina muuttamassa kaksi kissaa. Toinen on kasvattajalta hankittu rotukissa, joka on saanut ensimmäiset rokotuksensa ja mikrosirun, ja toinen pelastusyhdistykseltä haettava villinä syntynyt pentu, joka on kesyyntynyt jo erittäin mukavasti. Tarkoitus olisi hakea kissat päivän välein toisistaan, jotta molemmat pääsisivät tutustumaan uuteen kotiinsa suurinpiirtein yhtä aikaa.

Täkäläinen pelastusyhdistys ei automaattisesti rokota pentuja taloudellisista syistä. Olemme ajatelleet hakea pennun, antaa sen totutella uuteen kotiinsa viikon verran ennen eläinlääkärille viemistä, jotta rokotuksen ja muuttamisen aiheuttama ahdistus eivät kasaannu samalle kerralle. Tämä on kuitenkin synnyttänyt pienen epäilyksen siemenen - onko rokottamattoman pennun ottaminen tällä tavalla toisen seuraksi turhaa riskeeraamista? Mikä tässä tilanteessa olisi järkevin menettelytapa?
Gargoyle
 
Viestit: 2
Liittynyt: 15 Syys 2009 17:54

Re: Löytökissan rokotuksista

ViestiKirjoittaja Johannas » 17 Syys 2009 09:50

Hei,

jos villikissan pentu on hyvässä kunnossa ja madotettu, rokottaisin sen kyllä mahdollisimman pian (vain terveelle pennulle annettu rokotus tehoaa). Tartuntavaara on kyllä olemassa puolin ja toisin; kaikkia kissan tarttuvia sairauksia vastaan ei ole rokotetta, joten on mahdollista, että pennut tartuttavat toisiinsa viruksia. Tilanne tulisi punnita tapauskohtaisesti, tokihan pennuista on seuraa toisilleen ja kesy pentu auttaa villimpää sopeutumaan ihmisiin.
Johannas
 
Viestit: 28
Liittynyt: 31 Maalis 2009 12:24

Re: Löytökissan rokotuksista

ViestiKirjoittaja Gargoyle » 17 Syys 2009 15:05

Kiitos vastauksesta. Kuinka paljon rokottaminen ylipäätään stressaa kissaa? Olemme ennen kaikkea yrittäneet järjestää asiaa siten, että pennun ei tarvitsisi kohdata muuton ja rokotuksen aiheuttamaa stressiä yhtä aikaa, mutta onko tämä ylipäätään oleellinen huolenaihe?
Gargoyle
 
Viestit: 2
Liittynyt: 15 Syys 2009 17:54

Re: Löytökissan rokotuksista

ViestiKirjoittaja maria n » 18 Syys 2009 10:44

Hei! Olen Johannan kanssa samaa mieltä siitä, että mikäli villikissan pentu on terve ja sitä on madotettu pelastusyhdistyksessä, niin se kannattaa rokottaa mahdollisimman pian. Mikäli pentu on suhteellisen kesy rokotus ei varmaan aiheuta sille kovin paljon ylimääräistä stressiä. Samalla eläinlääkäri vi tarkistaa että pentu muutenkin on kunnossa, esim kuunnella sydän- ja hengitysääniä, tarkistaa että napa on ok, katsoa suuhun, tarkistaa korvat, ettei ole korvapunkkeja jne.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kissanpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa