Mainoksia

kissanpennut

kissanpennut

ViestiKirjoittaja eija82 » 01 Elo 2009 14:40

mull on kolme viiden viikkoista kissan pentua miten opetan ne hiekka astialle ja milloin kiinteen ruoka aloitetaan olen laittanut ne astialle mutt ei ne suostu tekeen siihen mitään.
eija82
 
Viestit: 1
Liittynyt: 01 Elo 2009 14:35

Re: kissanpennut

ViestiKirjoittaja tuijas » 04 Elo 2009 19:31

Eläinlääkäri.fi sivuilta kopioitua: Pentua tarkkaillessa oppii nopeasti milloin sillä on hätä. Kun pentu etsii sopivaa paikkaa, nosta se hiekkalaatikkoon. Kissa raapii kissanhiekkaan kolon, johon se tekee tarpeensa. Kun kissa on tehnyt tarpeensa, sitä silitellään ja kehutaan. Kissa haluaa peitellä jälkensä, joten laatikolle opettaminen ei ole vaikeaa. Emon maito on kissanpentujen pääasiallinen ravinto 5-6 viikon ikään saakka. Pennut osoittavat kiinnostusta emon ruokaan 2-3 viikon iässä. Kissanpentujen vieroitus tapahtuu 6-8 viikon iässä. Tällöin pentujen tulee syödä penturuokaa riittävästi. Vieroituksen tulisi tapahtua vähitellen.

Nopea kasvu vaatii paljon ruoalta. Tiivis ja maistuva penturuoka on hyvä ruoka pennuille, aikuisen kissan ruokaa pennut eivät jaksa syödä riittävästi. Lisäksi pentu oppii syömään useita pieniä annoksia kerrallaan. Kissanpentu on hyvä totuttaa erilaisiin ruokiin. Jos kissa on pentuna oppinut syömään sekä kuiva- että tölkkiruokaa, se suostuu syömään molempia myös vanhempana. Jos kissa joutuu myöhemmin syömään eläinlääkärin määräämiä erikoisruokia, ei ensireaktio välttämättä ole kieltäytyminen. Ruokien vaihtelussa tulee kuitenkin muistaa, että ruokien vaihdokset tulee tehdä vähitellen. Liian nopea ruokavalion muutos aiheuttaa helposti häiriöitä ruoansulatuskanavan toiminnassa.

Penturuoassa on runsaammin proteiineja ja rasvaa. Penturuoassa on tasapainoitettuna kivennäisaineita ja vitamiineja kasvavalle oikea määrä.

Kissanpennulle tulisi antaa 4-5 ateriaa vuorokaudessa vieroituksen aikaan. Purkkiruoan lisäksi voi kuivamuonaa olla jatkuvasti tarjolla. Penturuoka vaihdetaan aikuisten kissojen ylläpitoruokaan vähitellen. Naaraspennuille tämä tapahtuu 8-9 kk:n iässä, urospennuille vähän myöhemmin 11-12 kk:n iässä.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: kissanpennut

ViestiKirjoittaja Passepartout » 14 Loka 2009 11:04

Eläinlääkäri tuijas kirjoitti:Kissanpennulle tulisi antaa 4-5 ateriaa vuorokaudessa vieroituksen aikaan. Purkkiruoan lisäksi voi kuivamuonaa olla jatkuvasti tarjolla. Penturuoka vaihdetaan aikuisten kissojen ylläpitoruokaan vähitellen. Naaraspennuille tämä tapahtuu 8-9 kk:n iässä, urospennuille vähän myöhemmin 11-12 kk:n iässä.


Meillä on viikon päivät ollut kotona poikakissanpentu, ikää on kolme kuukautta, 3 viikkoa. Normaali maatiaispoika, erittäin sosiaalinen ja oppinut kaikki tärkeät asiat ennen luovutusta. Pari päivää oltuaan se sai vatsavaivoja ja epäilen, että se sai ihan liikaa ruokaa; se söi alkuunsa hyvin ahnaasti. Kuivaruoka sille ei kelpaa ja olen ajatellutkin, että tämä kissa saa mahdollisimman luonnonmukaista ja "kissamaista" ruokaa. Edellinen vanha kissamme nimittäin kuoli sokeritautiin ja se oli kova paikka, kun huomasi miten väärin ja ajattelemattomasti oli sitä ruokkinut ja antanut sen lihoa.

RUOKA -
Annan sille viljattomia eläinkaupasta ostettuja pentupurkkiruokia, mutta olen silpunnut sinne joukkoon vähän keitettyä kalaa tai kanaa. Tämä poika pyytää ruokaa melko usein ja näyttäisi, että se söisi mielellään aikamoisen satsin 5-6 kertaa päivässä... Vatsa on ihan pallerona sen jälkeen ja minua vähän hirvittää. Osaako se säännöstellä syömistään? Korjaan kyllä aina tähteeksi jääneet pois, mutta useimmiten se syö kupin tyhjäksi. Jotenkin tuntuu, että minun pitäisi vähän rajoittaa sen syöpöttelyä, vai pitäisikö? Kuten sanottu, raksuruokaan en halua sitä totuttaa yhtään vielä ; ehkä myöhemmin hätävararuokana, jos se vielä niitä sitten haluaa.

VESI -
Pentu alkaa leikkiä vedellä jos laitan sille vettä esille. Ja sitten se tietenkin sotkee iloisesti kaikki paikat ja itsensä, kun käy hiekkalaatikolla vesileikkien jälkeen. Joten en pidä vettä jatkuvasti esillä. Tarjoilen sille kyllä vettä, mutta se ei vain vielä tunnu haluavan edes lipaista. Siksi lisään aina ruokakuppiin ruuan joukkoon vähän vettä... Eli luulen että se saa märkäruuista ja lisätystä vedestä tarpeeksi nestettä. Vai saako? Minkälaisia kokemuksia teillä muilla on tästä vesikupin esilläpidosta?
Passepartout
 
Viestit: 1
Liittynyt: 12 Loka 2009 14:44


Paluu Kissanpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa