Mainoksia

Pikaista apua löytökissanpennun hoitoon!

Pikaista apua löytökissanpennun hoitoon!

ViestiKirjoittaja Lizzy-77 » 08 Tammi 2010 21:36

Hei! Asumme ulkomailla, etelässä, jossa on paljon kulkukissoja ja -koiria. Täällä ei ole mitään ns.löytöeläintaloja tms. Löysimme pienen nälkiintyneen laihan kissanpennun kaatopaikalta roskia viedessämme. Emme voineet jättää sitä sinne kuolemaan. Otimme sen pihaamme. Emme voi ottaa sitä sisään allergian vuoksi. Laitoimme sen pahvilaatikkoon ja pehmusteita sinne ja olemme antaneet nyt vähän väliä pieniä satseja hyla-täysmaitoa lääkeruiskulla suoraan suuhun. Kisu syö ahnaasti ja puree ruiskua ja yrittää purra myös minua kun maito loppuu. Se ei ole ilmeisesti syönyt aikoihin, kun on niin nälkäisen oloinen ja näköinen. Sillä näyttäisi olevan kaiken lisäksi kirppuja tai muita loisia turkissa. Se raapii ja puree. Ei ole tottunut ihmisiin. Meillä on kaksi pientä lasta, emmekä halua aiheuttaa heille tahallamme mitään tartuntoja löytökisusta. Silti haluaisimme pitää sen, ettei se kuolisi. Mitä tuollaiselle kisulle pitäisi ensimmäisenä tehdä? Mitä lääkkeitä? En ole varma onko täällä minkäänlaisia eläinlääkäreitä. Täytyy ottaa selvää, mutta epäilen kovasti. Mitä ruokaa pennulle voi antaa maidon lisäksi ja kuinka usein? Miten saan kirput pois? Mistä tiedän, ettei se ole muuten sairas? Pitäisikö sille antaa jotain rokotuksia? Se on tyttökissa. Kiitos kaikesta kissanpentuihin liittyvästä neuvosta ja odotan erityisesti ihan käytännön neuvoja! Täällä ei ole mitään suomalaisista kaupoista saatavia kissanruokia yms.
Lizzy-77
 
Viestit: 4
Liittynyt: 08 Tammi 2010 20:11

Miksi kukaan ei vastaa ja auta???

ViestiKirjoittaja Lizzy-77 » 09 Tammi 2010 20:53

Kirjauduin vasta tänne sivustolle ja toivoin saavani pikaista apua pienen pennun kanssa, mutta kukaan ei vastaa. Miksi??? :(
Lizzy-77
 
Viestit: 4
Liittynyt: 08 Tammi 2010 20:11

AUTTAKAA NYT ALOITTELIJAA, OLKAA NIIN KILTTEJÄ!!!

ViestiKirjoittaja Lizzy-77 » 12 Tammi 2010 20:55

Odotan joka päivä, että joku voisi vastata ja auttaa aloittelijaa...
Lizzy-77
 
Viestit: 4
Liittynyt: 08 Tammi 2010 20:11

Re: Pikaista apua löytökissanpennun hoitoon!

ViestiKirjoittaja maria n » 13 Tammi 2010 09:53

Kissa tulisi viedä joko löytöeläintaloon tai eläinlääkäriin. Ellei löytöeläintaloa ole niin sitten eläinlääkäriin. Eläinlääkäri pystyy arvioimaan minkä ikäinen pentu on, ts onko sillä ylipäätänsä mahdollisuuksia selvitä hengissä, ja pitääkö kissa lääkitä, rokottaa jne. Mikäli ette pysty pitämään pentua sille tulisi joko löytää koti äkkiä tai sitten lopettaa. Lopetus ei välttämättä ole huono vaihtoehto jos kissa on huonossa kunnossa ja ette pysty sitä pitämään.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35

Et tainnut nyt ihan ymmärtää!??

ViestiKirjoittaja Lizzy-77 » 16 Tammi 2010 19:57

Vastaaja Marialle!

Et tainnut nyt ihan ymmärtää viestiäni. Sanoin viestissäni aivan selvästi, että haluaisimme pitää pennun. Emme halua lopettaa sitä miswään tapauksessa. Pentu voi tällä hetkellä hyvin, kiitos hyvien neuvojen, joita sain muualta. Täältä en saanut ollenkaan sellaisia neuvoja kuin olisin odottanut. Etelässä asuessa ei asiat luista samalla tavalla kuin Suomen tehokkaassa ja suorituskeskeisessä ilmapiirissä. Siksi odotinkin hieman asiallisempaa vastausta ja myös aivan käytännön neuvoja, koska en tiennyt kissoista juuri mitään. Niitä en nyt valitettavasti täältä saanut. Onneksi muualta sain. Kiitos heille niistä. Näihin sivuihin olen pettynyt. :(
Lizzy-77
 
Viestit: 4
Liittynyt: 08 Tammi 2010 20:11

Re: Pikaista apua löytökissanpennun hoitoon!

ViestiKirjoittaja maria n » 17 Tammi 2010 11:34

On aika mahdotonta antaa mitään neuvoja kun a) ei tiedä pennusta mitään (ikää, kuntoa, jne) b) ei tiedä olosuhteista mitään (missä päin maailmaa olette, minkälaisia palveluita, lääkkeitä, ruokaa tms, sieltä on saatavilla jne). Joten ensimmäinen tehtävä on silloin selvittää kissan ikä ja kunto (eli kissa viedään eläinlääkäriin joka pystyy arvioimaan nämä) ja joka sitten voi antaa neuvoja kissan hoidosta. Neuvot hoidosta vaihtelevat paljon sen mukaan minkä ikäisestä pennusta on kyse (esim 1 vk:n ikäinen vs 4 kk ikäinen) ja sen mukaan mitä mahdollisia tartuntoja sillä on. Netin kautta ei pysty mitään diagnooseja antamaa, eikä nämä sivut ole sitä varten, vaan lähinnä ne ovat tarkoitettuja omistajien väliseen tiedonvaihtoon. Myöskin taudit ja tartunaan vaihtelevat maasta toiseen, ja paikallinen eläinlääkäri pystyy parhaiten kertomaan mitkä tartunnat juuri siinä maassa aiheuttavat suurimman riskin ja mitä vastaan kissaa kannattaa rokottaa / lääkitä niissä olosuhteissa. Koska olemme Suomessa pystyn antamaan neuvoja siitä, miten Suomessa toimitaan, mutta jos haluat tietää miten siellä päin maailmaa missä oletkaan toimitaan, en voi muuta kuin kehottaa ottaa paikalliseen eläinlääkäriin yhteyttä.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kissanpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa