Mainoksia

Karvattomat silmänympärykset

Karvattomat silmänympärykset

ViestiKirjoittaja Ingka » 24 Tammi 2010 16:58

Minulla oli kuukauden ajan hoidossa Viipurista tullut puolivuotias tarhakoira, koska nuoria koiria haluttiin saada pois ulkoa pakkasista. Itselläni on ennestään kaksi koiraa, 3v valkkari ja puolivuotias samojedi-aussi -sekoitus. Hoitokoiralla oli jo tullessaan laajalta alueelta silmien ympäriltä karvat lähteneet ja se jäysti hampailla turkkiaan toistuvasti. Lisäksi sille tuli pyllyn päälle karvaton kohta, joka syntyi ilmeisesti siitä, että koira nuoli kohtaa niin kauan kunnes karva oli lähtenyt ja ihon pinta rikki. Unohdin mainita eläinlääkärille nähneeni tällaisen "liikanuollun" kohdan myös vatsan alla. Koira myös saattoi välillä vinkaista ja äkisti hyökätä jäystämään jotain kohtaa turkissa, aivan kuin sinne tulisi äkillistä voimakasta kutinaa tai kipua. Koiralle oli tehty loishäätö jollain verrattain voimakkaalla myrkyllä ennen kuin se tuli minulle. Kun kävin näyttämässä sitä eläinlääkärille, sille laitettiin kauluri, levitettiin jotain ainetta karvattomaan länttiin ja määrättiin antibiootit. Epäilivät hotspotia, mutta uskoisin taustalla olevan muutakin.

Meillä pääsi sitten käymään vahinko, kun puolivuotias pentuni aloittikin yllättäen juoksunsa ja vielä samaan aikaan valkkarini kanssa. Hoitokoira pääsi viime viikolla vahingossa astumaan pentukoirani, minkä seurauksensa vein sen tällä viikolla piikille. Koiralla on nyt aivan samannäköiset silmänympärykset kuin hoitokoiralla, karvat siis lähteneet ja tuntuu kaiken aikaa lähtevän lisää. Se myös samalla tavalla hyökkää välillä jäystämään turkkiaan. Minua kiinnostaakin nyt tietää, että onko olemassa joku tarttuva ulkoloinen, bakteeri tai virus, joka voisi aiheuttaa tällaisia oireita? Mietin myös sitä, että voisiko kyseessä olla ehkäisypiikin sivuoireita? Tämä on kuitenkin mielestäni sikäli outoa, että oireet muistuttavat kovasti uroksen oireita, jolle ei tietenkään mitään piikkejä ole annettu. En myöskään ainakaan toistaiseksi ole havainnut minkäänlaisia oireita vanhemmassa narttukoirassani. Mitähän tästä tuumaatte?
Ingka
 
Viestit: 4
Liittynyt: 13 Joulu 2009 20:34

Re: Karvattomat silmänympärykset

ViestiKirjoittaja tuijas » 26 Tammi 2010 10:30

Kyllä ulkoloiset voivat aikaansaada ko muutokset, ole yhteydessä eläinlääkäriisi. Muitakin mahdollisuuksia on, kuten esimerkiksi atopia.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron