Mainoksia

gastriitti ja mahahaava

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja Sipsukka » 25 Tammi 2010 10:38

Heipparirallaa LauraL & muut
Meillä se mahanlorina bichontytöllä jatkuu Tylosin kuurista huolimatta. Liekö nyt juoksut hämmentävät asiaa kun ruoka ei maita eikä lääkkeitäkään meinaa ottaa. Mutta onko tuo mahalorina aivan normaalia lääkekuurin aikana... kuka osais kertoa näin maallikolle... Edellisen kuurin aikana lorina hävisi mutta nyt vain jatkuu ja jatkuu. Ja maiskuttelu ja lipominen...
Zitacia me saatiin eläinlääkäriltä närästykseen. Varmaan ihan hyvä lääke, mutta meillä ei sen suurempia muutoksia. Toivon että joillekkin se auttaa tosi paljon ja kyllä mekin sitä tarvittaessa käytetään. Antepsinia myös ollaan kokeiltu, eikä sekään hirvittävästi auttanut. Mutta kun tuntuu että pitää pienelle antaa lääkettä lääkkeen perään ja jossain välissä pitäisi vielä maitohappobakteeritabujakin antaa.... LauraL: yritä sinnikkäästi saada sinun koira tähystykseen jos sitä ei ole tehty. Kallista on, mutta jos sattuu olemaan vakuutus, saat edes osan takas. Mene jollekin yksityiselle eläinlääkärille jos muu ei auta.
Kaikkea hyvää kaikille!
Sipsukka
 
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Marras 2009 09:46

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 25 Tammi 2010 11:11

Sipsukka, tuosta lorinasta en valitettavasti osaa sanoa, kun se on varmaan ainoa kummallinen mahaoire mitä meillä ei (vielä) ole. Annathan tuota zitacia kuuriluontoisesti, etkä tarvittaessa? Tietääkseni noita mahahapposalpaajia pitäisi antaa vähintään kaksi viikkoa, että vaikutus olisi parhaimmillaan. Eli nimenomaan ehkäisevät närästystä eivätkä välttämättä heti toimi pillerin annettua. Vai käskikö lääkäri teitä nimenomaan antamaan sitä tarvittaessa? Antepsin taas auttaa heti ja meillä ei siitä ollut ainakaan kuuriluontoisena mitään apua, ainoastaan silloin jos närästys on jo käynnissä.

Oletteko jossain vaiheessa koettanut eliminaatiodieettiä suolistoystävällisellä kotiruoalla, esimerkiksi kaurapuuro + keitetty kana? Minä kyllä jättäisin teolliset ruoat pois jo teinä, ja niin olen omalle havalle tehnytkin. Pari päivää menty neu + kaurapuuro + kana yhdistelmällä ja kaksi yötä on nyt mennyt niin, ettei ole tarvinnut antepsinia antaa lainkaan. Samaan aikaan iltaruokaa olen aikaistanut, nyt saa viimeisen ruoan jo puoli 7. En rupea edes arvailemaan kumpi, vai molemmat (vai tylosin), muutokset ovat auttaneet. Toisaalta on sitä ennenkin pari päivää juhlittu ja sen jälkeen palannut tuplasti pahempana oireet, joten en vielä ainakaan uskalla huokaista helpotuksesta.

Meillä sterilointi/tähystys aika on varattu 11.2. Samalla pyydän meillekin mahahapposalpaajaa, kun ei olla kunnollista saatu vielä ollenkaan. Lisäksi kyselen mitä vitamiineja tämän meidän dieetin aikana pitäisi antaa, kovin yksipuoliseksi menee kun neu jää pois. Lohiöljyä olen nyt jo antanut. Tänään vien lääkärille myös ulostenäytteet giardian ja muiden parasiittien poissulkemiseksi.

Jos ette vielä ole lukenee tätä keskustelua niin vilkaiskaapa http://www.lemmikkipalstat.net/foorumit ... 41156.html

Voimia ja uskoa parempaan huomiseen..
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja Sipsukka » 25 Tammi 2010 17:59

Joo ihan kuuriluonteisesyti Zitacia ja antepsinia annettu, eikä suurempaa vaikutusta. Ja ruokavaliota on vaihdeltu aina tarpen vaatien. Nyt on ollut pitkään vatsaystävällinen Specific ruoka, ja nyt kuurin aikana aika pitkälti piimä-keitetty kana-riisi mössö. Ja virbacin nutriplus geeliä vitamiinien turvaamiseksi. Luin jostain että vielä voisi kokeilla naudan vatsalaukkua, se onkin varmaan kohta ainut mitä en ole kokeillut :). Ruokaa saa kolme kertaa päivässä, viimeisimmän illalla yhdeksaän aikaa. Mutta kun on niin armottoman huono/nirso syömään niin itsepäisyyttään saattaa olla vaikka päivän syömättä ja sitten oksentaa tyhjää mahaa, kuten taas tänään oli iltapäivällä tehnyt. Pitää nyt hieman seurailla johtuuko oksentaminen ja maiskuttelu osittain juoksuista vai onko maha/suolisto sitten pahempana. Mutta vain muutaman päivän katson moista menoa.
Sipsukka
 
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Marras 2009 09:46

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja siiri » 04 Helmi 2010 14:48

Meidän koiran lorinat loppui kun jätin riisit pois.
siiri
 
Viestit: 1
Liittynyt: 04 Helmi 2010 14:39

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 13 Helmi 2010 14:03

No niin, nyt on tähystetty ja kannatti kyllä. Samalla poistettiin kohtu, joten lääkärit napsivat myös ohutsuolesta koepaloja. Niiden tuloksien saamiseen menee vielä reilu viikko.

Vatsalaukku ja ohutsuoli selvästi ärtyneet. Jotain imusolmuke kasaantumia ja laajentumia ohutsuolessa. Vatsalaukun reunat niin ohuet, että kudokset paistavat punaisina läpi. Ei haavoja tai muita missään, hyvin ärtynyt vain. Paksusuoli ok.

Lääkäri sanoi, että todennäköisesti jokin autoimmuunisairaus, esimerkiksi tuo Hironkin sairastama IBD (=inflammatory bowel disease, tulehduksellinen suolistosairaus). Oikea diagnoosi saadaan koepalojen oton yhteydessä. Siihen asti mennään samoin kuin tähän asti. Mikäli IBD, niin sitten aloitetaan kortisonilääkitys.

Ehdin jo tavallaan olla "iloinen", jos olisikin tuo IBD, koska ainakin olisi diagnoosi. Mutta nyt kun netistä lueskelin, niin IBD:kin on tavallaan seuraus jostain muusta, esimerkiksi ruoka-aine allergiasta, mutta usein tyydytään hoitamaan noita IBD:n oireita eikä oteta selvää mikä siellä vieläkin taustemmalla on.

No mutta oli tämä ainakin edistystä! Ja olen tosi tyytyväinen, että vaadin tähystystä.

Jos diagnoosiksi vahvistuu IBD (tai oikeastaan sitten vain kun diagnoosiksi vahvistuu mikä tahansa) niin mennään jollekin hyvälle sisätautispesialistille keskustelemaan kunnolla lääkityksestä ja ruokavaliosta pitemmällä tähtäimellä.
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja Sipsukka » 22 Helmi 2010 10:30

Jeps niin kävi että meidän Bichon typyn Tylosin kuuri tulee jatkumaan ja nyt tulee kortisoni rinnalle. Samoin jatkuu Zitac ja tarvittaessa pahoinvointilääke. Tänään aamulla soitin eläinlääkärille ja hän sanoi että tällä konseptilla mennään nyt toistaiseksi. Kortisonin annostusta en vielä tiedä mutta huomennahan se selviää kun saan lääkkeen. Meidän typyn masu oli lorinan vallassa koko juoksujen ajan, ja jatkui niitten loputtua ja sitten alkoi taas oksentelu. Nyt on typy luultavasti juoksujen jälkeisessä masennustilassa kun haluais vain sisällä ollessa nukkua. Ruoka maistuu edelleen erittäin huonosti ja nyt olen pitänyt puurolinjalla muutaman päivän ja ruoka onkin mennyt vähän paremmin :). Kortisonin sivuvaikutuksista koirille minulla ei ole mitään tietoa, osaisko joku valaista minua? Netistä kun lukee niin vastaan tulee oireita janosta apaattisuutteen ja aggressivisuuteen, mutta lienee annostelukohtaista ja koirakohtaista???
Sipsukka
 
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Marras 2009 09:46

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 22 Helmi 2010 21:57

Meidän tähystyksen koepaloista selvisi seuraavaa:

Tutkimustulos:
Mahasuolikanava Kohtalainen lymfoplasmasytäärinen enteriitti
Mahasuolikanava Kohtalainen lymfoplasmasytäärinen gastriitti

Eli jokin krooninen tulehdus siellä muhii, sekä vatsalaukussa ja ohutsuolessa. Lääkkeenä kortisoni prednisolon 5mg tabletti, 3/4 tbl kaksi kertaa vuorokaudessa. Lisäksi vielä torstaihin asti zitac (neljäs viikko menossa) ja tylosin (ties kuinka mones viikko). Sitten jätetään zitac ja tylosin pois ja katsotaan pärjätäänkö pelkällä kortisonilla. Nyt havannankoira on viime öinä oksennellut jälleen, joten aika pessimistisin mielikuvin siirrytään pelkälle kortisonille..

Kortisonin yleisimpiä sivuvaikutuksia ovat tosiaan runsas juominen ja runsas pissaaminen. Lisäksi ruokahalu voi kasvaa huomattavasti. Meillä menossa nyt viides päivä kuuria ja juominen on hieman lisääntynyt. Leikkauksen jälkeen tuo on jatkuvasti pissannut paljon, mutta ei ainakaan ole helpottanut kortisonin jälkeen. Muutaman kerran olen huomannut koiran toljottavan eteensä jonkun aikaa ihan kuin unessa tai pilvessä, mutta en tiedä sitten johtuuko kortisonista vai onko oikeasti ihan väsynyt.

Kuinkakohan nopeasti kortisonin pitäisi vaikuttaa? Ei ainakaan närästykseen ole apua vielä tullut, joten saa nähdä auttaako ollenkaan.
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja mammalilja » 23 Helmi 2010 17:18

Tervehdys vaan kaikille
Meille tuli koira Espanjasta reilu vuosi sitten. Vatsan kanssa ongelmia ollut koko ajan. Ajoittaista oksentelua, vatsan lurinaa ja ruokahaluttomuutta. Joulukuussa käytiin verikokeissa ja ne ok. Närästykseen saanut Antepsinia ja erinäisiä Tylosin kuureja mitkä auttaneet jonkin aikaa. Otto on syönyt nyt Tylosinia joulukuusta asti. Ensin 3 tablettia päivässä. Nyt ollaan asteittain pudotettu määrää ja saa neljäsosa tabletin 2 kertaa päivässä. Ruokana Neu vogel. Otto ei ole oksentanut joulukuun jälkeen yhtään kertaa ja vatsa lurahtaa ihan satunnaisesti. Eli Otto syö hamaan tulevaisuuteen asti Tylosinia. Mystisiä vaivoja nämä jutut. Toivottavasti kaikkien hauvat saadaan parempaan kuntoon.
mammalilja
 
Viestit: 9
Liittynyt: 29 Loka 2009 18:59

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja Sipsukka » 24 Helmi 2010 10:25

Meillä lääkeannostelu maha-suolistotulehdukseen on sitten seuraavanlainen eilisestä lähtien:
Tylosin 240 mg annostus puolet entisestä eli alkuun ½ x 2, sitten ½ x 1 ja 1/4 x 1.
Korisoni Medrol 4mg ½ x 2.
Zitac ½ x 2.
Cerania ½ x 1 tarvittaessa max 5 päivää.
Tuossa välissä sitten maitohappobakteeria.
Ensi viikolla soittelen eläinlääkärille ja kertoilen kuulumisia.
Sipsukka
 
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Marras 2009 09:46

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 26 Helmi 2010 18:45

Sipsukka, ilmoittele sitten miten lähtee kuuri käyntiin. Tuleeko teille sivuvaikutuksia? Teillä kuulostaisi olevan tosi samanlainen tilanne kuin meillä. Suurin piirtein samanikäinenkin.

Meillä on nyt syöty 8 päivää kortisonia, zitacia ja tylosinia ja koira juo ja pissaa kauheasti (ei sisäsiisteydestä tietoakaan, kerran tunnissa pitäisi käydä ulkona kerrostalossa) ja on väsynyt ja nuutunut. Ei jaksaisi portaitakaan kävellä vaan pitää kantaa, normaalisti ei tykkää juurikaan sylissä olla. Kolmas oireeton päivä ollut tänään, kaksi viikkoa pitäisi olla oireettomana ennen kuin tiputetaan annostusta. Tylosin jätetään pois muutaman päivän päästä. Sitten jännätään meneekö taas ripulille vai pysyykö kortisonilla aisoissa :/. Eilen kävi pieni episodi missä koira pelästyi melkoisesti, siksi tänään oli sitten stressiripulilla. Siksi jätetään vasta parin päivän päästä tylosin pois.
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

EdellinenSeuraava

Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa

cron