Mainoksia

kissan ruoka ja pitkäikäisyys

kissan ruoka ja pitkäikäisyys

ViestiKirjoittaja siskokulta » 13 Helmi 2010 21:51

Olen ottamassa uutta kissaa aiempien kuoltua sairauksiin vain 11-vuotiaina. Ruokin kissojani tavallisesta ruokakaupasta saatavilla (niillä kalliimmilla ja hyväntuoksuisilla) märkä- ja kuivaruuilla, en eläinkaupan enkä eläinlääkäriasemilta saatavilla ruuilla. Netistä huomasin sittemmin kissojen jo sairastuttua mielipiteitä kissojen ruuista ja kysyisinkin, onko tutkittu vaikuttaako kissan terveyteen ja voiko kissan elinikään pidentää valitsemalla muita kuin tavallisen ruokakaupan kissanruokia?
siskokulta
 
Viestit: 4
Liittynyt: 09 Loka 2009 19:12

Re: kissan ruoka ja pitkäikäisyys

ViestiKirjoittaja sophy » 24 Maalis 2010 18:18

Tietenkinhän ruoan laatu vaikuttaa kissan terveyteen ja voit vaikuttaa kissan terveydenlaatuun ruokinnalla. Kissan ruokinta ei ole kyllä ollenkaan yksinkertainen asia.
Tietynlainen käsitys on että optimi kissanruoka olisi hiiri, sen ravintosisältö.

Monissa kissanruoissa on esimerkiksi teurasjätteitä, eli huonolaatuista ravintoa.
Lisäaineita, jotka ovat monet haitallisia terveydelle, esimerkiksi säilöntä ja väriaineita. Esimerkiksi BHA, BHT. Kissa on täysin lihansyöjä. Sille ei ole hyväksi paljo kasvisten määrä ruoissa ja halvoissa ruoissa voi olla kasviksiakin reilusti. myös monissa ruoissa on geenimuunneltua kasvista. Ravintoaineita pitäisi olla optimimäärä. Esimerkiksi tietyt vitamiinit, tauriini, kalsium fosfori suhde ja niin edelleen.

Olen sitä mieltä, että paras ruoka kissalle on hyvin koostettu kotona tehty ruoka. Silloin tulee olla laadukkaat raaka-aineet oikeat ravintoainelisät, että ei ole mitään puutoksia..tuohon tulee olla hyvät pohjatiedot ja huolellisuutta.

Suosittelen tutustumaan Mirjam Nummisen sivuihin ja kirjaan. http://www.ipsitilla.fi/ipssivukartta.htm
Myös esimerkiksi incatin foorumilta löytyy paljon keskustelua kissanruokinnasta. http://www.incat.fi/

Hyvä, että olet kiinnittänyt asiaan huomiota!
sophy
 
Viestit: 28
Liittynyt: 25 Tammi 2010 21:58


Paluu Kissan ruokinta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa