Mainoksia

virtsarakon kasvain - lopetus vai elämä?

virtsarakon kasvain - lopetus vai elämä?

ViestiKirjoittaja snt » 16 Tammi 2010 11:21

Koirallani (8,5 v) on todettu suuri virtsarakon kasvain. Lääkäri suositteli, että ensi viikolla koira avattaisiin ja jos (kuten hän epäilee) kasvaimen olevan niin suuri ettei sitä voi poistaa, koiraa ei enää herätettäisi nukutuksesta.

Koira ei ole kipeä vaan on erittäin reipas (paljon reippaampi kuin toinen koiramme), pissa ja kakka tulevat sujuvasti. Ruokailu ja leikkiminen sujuvat kuten ennen (leikkisi enemmän kuin itse jaksamme).

Ainoat vaivat ovat kahden viikon välein tuleva 1/2 tunnin kipukohtaus (nyt 3 kertaa), jolloin ei voi istua, seisoo vain köyristellen selkää ja pippeli on iso ja punainen.

Uskon täysin, että diagnoosi on oikein. Mutta tuo lopetusasia vaivaa.

Viemmekin koiran vielä eläinkirurgille jos kasvaimen voisikin poistaa. Mutta jos leikkaus on turha ajattelimme mieheni kanssa, että koira saisi elää niin kauan kunnes alkaa selvästi kärsiä kipuja, jolloin veisimme hänet nukutettavaksi.

Olenko vain itsekäs? Tuntuu turhalta lopettaa koiraa, jolla ei ole vielä vakavia oireita (ei tunnu kärsivän muuta kipua kun nuo puolen tunnin jaksot 2 viikon välein).

Onko jollain vastaanvanlaisia kokemuksia asiasta. Mitä tehdä?
snt
 
Viestit: 2
Liittynyt: 15 Tammi 2010 19:30

Re: virtsarakon kasvain - lopetus vai elämä?

ViestiKirjoittaja sophy » 26 Tammi 2010 13:47

Sen voi ainakin sanoa, että hyvä on mennä tutkimuksiin mahdollisimman pian.
sophy
 
Viestit: 28
Liittynyt: 25 Tammi 2010 21:58

Re: virtsarakon kasvain - lopetus vai elämä?

ViestiKirjoittaja snt » 24 Maalis 2010 14:33

Tällä kertaa oli onneksi kyseessä virheellinen diagnoosi. Kävimme koirakirurgilla ja kyseessä olikin suurentunut eturauhanen, johon auttoi kastrointi.

Lopettamis- ja sairastumisasioihin tuli kuitenkin toisenlainen ajatuskanta kun aikaisemmin. Jossain kohtaanhan ne lemmikit kuolevat - ainakin vanhuuteen - joten silloin en anna niiden ainakaan kärsiä, mutten myöskään ennakkoon vie viimeiselle piikille.
snt
 
Viestit: 2
Liittynyt: 15 Tammi 2010 19:30

Re: virtsarakon kasvain - lopetus vai elämä?

ViestiKirjoittaja sophy » 24 Maalis 2010 17:55

Hyvä, että koira saatiin kuntoon.
Tuossa tapauksessa tärkeää oli minusta mahdollisimman pian tutkia asia ja sen mukaan tehdä päätös.
Omalla koirallani oli jossakin virtsaputken lähettyvillä laajalle levinnyt kasvain, jota ei voinut hyvin poistaa ja koirani nukutettiin sen takia. Koirani ehti kärsiä kasvaimesta. Jos jotenkin olisi voinut tietää sen aiemmin, niin koira olisi nukutettu ja kärsinyt vähemmän.
sophy
 
Viestit: 28
Liittynyt: 25 Tammi 2010 21:58


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Majestic-12 [Bot] ja 1 vierailijaa

cron