Mainoksia

gastriitti ja mahahaava

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja Sipsukka » 03 Maalis 2010 10:37

Moiks LauraL & muut,
Kortisonia meidän neiti syönyt reilun viikon eli 9. päivä menossa ja vahvempaa Tylosinia ja Zitcia, maitohappobakteeria. Pitänee hommata kohta se dosetti... Oksentanut kerran ja syö äärettömän huonosti. Lääkkeet aiheuttaa varmaan pahaa oloa... Maha lorisee kuten aikaisemminkin. Neito on aika hiljainen, nukkuu paljon, juo jonkin verran, muttei suurta muutosta juomisen lisääntymiseen. Vähän vaikuttaa nuutunelta... mutta ulkona jaksaa liikkua hyvin, mutta sisällä ollessa suurimman osan ajasta nukkuu ja vaan katselee, sylissä hyvin paljon. En tiedä missä vaiheessa kortisonin pitäis alkaa vaikuttamaan täydellä teholla vai eikö se vain tehoa... en tiedä. Yritin aamulla soittaa eläinlääkärille ja kertoa kuulumisia mutta hän on kokon päivän jossain kiireellisessä hommassa, joten soitan huomenna uudelleen. Nyt pitää tehdä vaikka minkälaiset temput että ottais lääkkeet. Aikaisemmin sain lääkkeet annettua pieneen määrään jugurttia tai raejuustoa, mutta nyt ei neito suostu sitäkään syömään. Hohhoijaa... Mitähän herkkua sitä antais seuraavaksi...
Sipsukka
 
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Marras 2009 09:46

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 03 Maalis 2010 23:02

^ Mitä teidän koira taas syö?

Meilläkään ei näkynyt juomisessa tai käytöksessä muutosta ennen kuin vasta tämän toisen viikon puolella, olisikohan juuri 9 päivän tienoilla alkanut nuutuminen. Nyt on koira ihan nuutunut, ulkonakin saa vetää perässä. Toivon totisesti että saataisiin kohta jo laskea annostusta. Ihan vainoharhaiseksi tulee kun ei oikein voi uskoa että pelkästään kortisoni tuon tekisi. Mutta niin se kai pitää uskoa. 2-4 viikkoa ilmeisesti korkealla annostuksella kortisonia yleensä tähän vaivaan syödään, hohhoh. Koiran paino on myös tippunut radikaalisti, painaa enää 3,1kg syksyisen 3,65kg sijaan vaikka syö kuin hevonen :(

Perjantaina mennään verikokeisiin. Siellä tutkitaan b-12 vitamiinin puutos, ohutsuolen bakteerikannan ylikasvu, haimat, kilpparit, maksa, munuaiset ja sappiarvot. Jos on tuota ohutsuolen bakteerikannan ylikasvua (SIBO) niin se ei parane pelkästään kortisonilla vaan silloin täytyy nimenomaan antaa tylosinia. Että olisi ihan kiva tietää kannattaako meidän edes yrittää päästä tylosinista eroon.

Kun tulokset tulevat, soittelen yliopistollisen eläinsairaalaan helsinkiin ja kysyn voinko kysyä joltain tähän erikoistuneelta neuvoa ruokinnan ja lääkityksen suhteen. Meillä kun on nyt diagnoosi, enää tarvitsisi jonkun asiasta tietävän eläinlääkärin kanssa jutella ruokinta ja lääkitys. Tuntuu, että on ihan oman onnensa nojassa tämän kanssa, kun tuntuu että tietää sairaudesta (IBD) enemmän kuin lääkäri. Vähän siihen malliin että itse sanoo "olisikohan tämä ruoka parempi kuin tämä toinen.." ja lääkäri siihen: "joo eiköhän sekin käy". Mutta sitä varten pitäisikin juuri päästä spesialistin kanssa juttelemaan.
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja Sipsukka » 04 Maalis 2010 14:35

Jaa että mitäkö syö... syö mitä syö eli välillä menee pieni määrä yrjölän puuroa broilerijauhelihalla, nyt ei mene sekään, animonda siipikarja-jotain märkäruoka meni suht hyvin, yksi purkki. Eläinlääkäriltä saatu Specificin ja Hillsin I/d ei maistu, jos niitä tarjoaa, niin neito oksentaa mieluummin tyhjää mahaa kuin syö niitä. Raejuustoa ja kurkkua syö broilerin kanssa pääasiassa + nutriplus geeliä jotta saapi vitamiinit ja hivenaineet. Tänään kävin ostamassa pienen pussin(taas kerran) testimielessä uutta ruokaa eli peura-peruna nappuloita, ja niitähän ei ole suostunut edes maistamaan. No katsotaan josko nälkä yltyy tarpeeksi isoksi ja ne maistuis kuitenkin, toivotaan toivotaan.
Tänään soitin eläinlääkärille ja kertoilin kuulumisia ja nyt ohjeen mukaan puolitetaan kortisoniannos ja pienennetään Tylosin annosta. Eläinlääkäri sanoi että nyt pitää jättää viljat pois, josko vaikka olis sittenkin vilja-allergiaa. Minun mielestä allergia tutkittiin viime verenkuvan yhteydessä ja allergiaa ei löytynyt. Mutta uusi verikoe otetaan lähiaikoina ellei toi ruoka ala maistamaanl. Tällä hetkellä neito painaa 4,3 kiloa eli paino pudonnut 100-200 grammaa. Kuulosti niin tutulta toi kirjoittamasi : "olisikohan tämä ruoka parempi kuin tämä toinen.." ja lääkäri siihen: "joo eiköhän sekin käy". On toooodella hankalaa löytää sopivaa ruokaa.... On jotenkin sellanen tunne että toi joulukuussa alkanut Tylosin kuuri jää meille ihan pysyväksi..
Kaikkea hyvää teille ja kertoile jossain vaiheessa mikä tilanne teillä on, ja mitä vastausta saat sieltä yliopistolliseltä eläinsairaalta.
Sipsukka
 
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Marras 2009 09:46

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 10 Maalis 2010 21:30

Päivitystä.

Verikokeiden tulokset muuten suurimmaksi osaksi ok, afos hiukan koholla johtuen kortisonista ja folaatti alhainen johtuen ohutsuolen tulehduksesta, eli ravintoaineet ei imeydy. Tätä kuulemma kannattaa kontrolloida, mutta pitäisi helpottaa kortisonin auttaessa tulehdukseen. Mutta se &%&¤/&/(¤ sappihappo. Pitäisi olla alle 10, tällä kertaa oli 160 :(. Tähän asti korkein, aikaisemmin on ollut 143, 0.6 (!), ja 13. Lääkäri ei osaa aavistaa yhtään mitään vaan suositteli soittamaan eläinsairaalaan. Jospa siellä osattaisiin sanoa, voiko tuo sappi olla korkea johtuen tästä IBD:stä, vai onko taustalla vielä jotain maksaan tai sappirakkoon liittyvää ongelmaa. Nyt lääkäriltä lähettävät minulle tulokset niin sen jälkeen soittelen eläinsairaalaan (paitsi en ensi viikolla kun olen pohjoisessa lomalla).

Ruoaksi vaihtui Trovetin ankka peruna purkkiruoka, mikä maistuu jälleen erittäin hyvin. Kumma kyllä tuo Sipsukan koiran syömättömyysongelma, kortisoninhan pitäisi suurentaa ruokahaluakin suuresti. Ja kun ei mikään ruoka maistu niin tosi outoa. Jostain luin, että IBD voi myös aiheuttaa ruokahaluttomuutta, kun syömisestä tulee koiralle ähky olo kun mahalaukku pääsee tyhjenemään normaalia hitaammin.

Tämä ruoka on parantanut kakkaa mielestäni selvästi, mutta nyt närästys on palannut :(. Ihan niinkuin z/d:llä aikaisemmin. Kanapuurolla taas närästys loisti poissaolollaan ja kakka oli huonoa. Mikään ei siis ole hyvä. Ei voi ymmärtää.

Yhden ainoan teorian keksin ja sekin melko kaukaa haettu. Purkkiruoasta koira saa enemmän energiaa kuin kanapuurosta ja siksi on virkeämpi ja energisempi. Aamuisin (me herätään yleensä vasta 10-11am) se on siksi virkeämpi eikä jaksa nukkua pitkään vaan viihdyttää itseään nuoleskelemalla ja puhdistamalla itseään eli maiskuttelemalla. Tai jotenkin näin lievittää stressiä kun on tylsää. Pitäisi testata joku nelisen päivää todella runsaalla aktivoinnilla ja katsoa vaikuttaako jos koira olisi väsyneempi. Vähän vaikeaa kyllä sinänsä kun lenkkeily ei maistu yhtään, kun kortisoni on vienyt lihakset mennessään.

Jospa eläinsairaalalla olisi jotain parempia ideoita..
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 17 Maalis 2010 16:43

Sipsukka, mites kortisonipotilas? Kauanko söitte kortisonia?

Meillä 3vk 6pv kortisonia ja kohta ehkä päästään laskemaan annostusta. Koira on ihan uupunut, ei jaksa taloakaan kiertää. Sisällä kyllä hieman leikkii. Joka tuutista kuulutetaan että yleisin virhe mikä IBD koiran hoidossa tehdään on lääkeannostuksen laskeminen liian pian. Neljä viikkoa on kyllä jo niin pitkähkö aika että luulisi kohta riittävän.
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja Sipsukka » 18 Maalis 2010 09:22

Hei LauraL
Meidän kortisonipotilas popsii edelleen kortisonia eli Medrol vet 4 mg ½ tab/päivä + ½ Tylocin. Zitac oli tossa tauolla mutta eilisen oksentamisen jälkeen närästysoireet paheni ja nyt sitten taas Zitacia pitemmän ajan. Kortisonia meidän neito on syönyt suurinpiirtein saman aikaa kuin teilläkin. Ihan pirteä tyttö on jo ja jaksaa leikkiä ja touhuta sisällä ja ulkona. Neitokainen juo enemmän kuin aikaisemmin, MUTTA se syöminen... mikään nappula ei tunnu menevän. Tässä parin viikon ajan olen yrittänyt saada tytön syömään peura-perunanappulaa, pari-kolme kourallista on jopa mennyt. Tää pari viikkoa on menny todella pienellä ruokamäärällä. Mutta eilenkään ei nappulat kelvanneet ollenkaan, ja kun mahassa ei ole kuin lääkettä pienen raejuusto-jukurtin ja NutriPlus geelin seassa, niin pistäähän se oksentamaan. Tänä aamuna sitten keittelin broilerijauhelihaa ja annoin sitä ja raejuustoa ja kuppi meni tyhjäksi alta aikayksikön ja jos annan pienen palan herkkutikusta, niin hups vaan - vauhdilla katoaa... miten niin hemmetin nirso koira... Näitä herkkupaloja annan silloin tällöin ja se on pääasiassa kuivattua nauhanmahalaukkua-naminami. Tuota Trovetin ankka-perunaa olen etsinyt kovasti ja täällä meidän paikkakunnalla vain yhdellä eläinklinikalla on sitä, pitänee yrittää sitäkin.
Sipsukka
 
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Marras 2009 09:46

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 18 Maalis 2010 17:51

Sipsukka,
Oletteko olleet pitemmällä ajalla kotiruokinnalla, esimerkiksi juuri tuota keitettyä kanaa ja puuroa jos se uppoaisi koiralle? Minä luovuin kokonaan nappuloista viime vuoden puolella kun ei hypoallergisetkaan mennyt alas suosiolla. Kokeilkaa ihmeessä myös näitä trovetin purkkeja, meillä ei minkään perään ole itketty niin paljon kuin näiden.

Ongelma vaan saatavuus, meillä on nyt yksi purkki jäljellä ja sormet pidetään ristissä josko huomenna tulisi lähetys ell asemalle :(. Muuten kusee tämä kokeilu kun pitää vaihtaa peuraperunaan tai sitten ankkaperuna nappulaan. Tosi kiva luvata eläinlääkäriltä torstaille, mutta tänään sanoivat että saattaa mennä ensi viikkoon. Olisin (tietysti!) tilannut jostain muualta jos olisin tiennyt! Vihaista palautetta ainakin annan jos ei huomenna tule. Ainakin kolme asemaa tilaa näitä jos aikaisemmin pyytää, mutta näin lyhyellä varoitusajalla ei löydy sitten mistään.

Karvaa lähtee mielettömiä määriä, mutta se voi johtua myös steriloinnista.
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja Sipsukka » 19 Maalis 2010 08:16

Juu olen kokeillu tätä kotiruokaa, se menee hyvin, siis keitetty broisku+raejuusto+kurkku. Puuro ei mene näköjään kuin irvistellen. Pitänee tänään lähteä ajelulle ja käydä hakemassa sitä Trovetin ankka-perunaa. Pitäähän sekin kokeilla :). Jos ei sekään tunnu menevän, pysymme tuossa broisku-raejuustolinjalla.
Sipsukka
 
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Marras 2009 09:46

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja Sipsukka » 30 Maalis 2010 08:18

Päivitystä vähän.
Sain hommattua Trovetin ankka-perunaa. Meidän neidolle ei siis maistu ankka-peruna - ei kuivana ei märkänä, eikä peura-peruna. Olen aivan ihmeissäni. Kaksi vuotta maistuvan ruuan etsintää... uskomattoman paljon erilaisia ruokapusseja ja purkkeja... reilu vuosi sitten oli yksi hyvä ruoka mikä maistui - RC urinary ruoka. Sitä neito söi kun oli paha virtsatulehdus ja sen seurauksena kiteitä virtsassa pitkän aikaa. Mutta kun oli sen verran rasvaista ja jotain mikä aiheutti pahan silmävuodon ja sitten silmissä todettiin kolesterolitipluja ja sarveiskalvon sumentumaa. Ruoka vaihdettiin toiseen ja silmiä hoidettiin tipoilla. Nyt silmät terveet.
Tällä hetkellä siis kortisonia ja tylosinia - toistaiseksi. Vatsan lorina ei vain ota loppuakseen. Oikea koiranruoka - siis nappulat ja purkkiruoka ei vain maistu, huolimatta kortisonin syönnistä eli meillä se ei paranna ruokahalua. Broisku-raejuusto-kurkku-sekoitusta syö suht mukisematta. Juoksut loppuivat helmikuun alkupuolella ja nyt näyttäis olevan taasen valeraskausoireita, kuten vuosi sitten. läähätystä ja nylkytystä ja peittojen kuopimista. Joten tässä nyt mietin kuuppa punaisena, johtuuko tämä huonosyöminen taas valeraskaudesta vai prinsessan nirsoudesta vai siitä ettei vatsa-suolisto ole edelleenkään kunnossa lääkityksestä huolimatta.... Neitokainen on kuitenkin ihan pirteä iloinen tyttö joka jaksaa leikkiä ja lenkkeillä (silloin kun huvittaa). Hei LauraL, miten teillä menee? Onko tilanne teillä parantunut?
Sipsukka
 
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Marras 2009 09:46

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 30 Maalis 2010 16:50

No kylläpäs on syömisistään tarkka koira! Mikä on pisin aika minkä olette pitäytyneet yhdessä tietyssä ruoassa ja jos koira ei syö niin sitten kuppi pois? Alkoiko paino tippumaan vai söikö koira lopulta? Olette varmaan koettaneet pistää ruoan sekaan öljyä, lämmittäneet ruokaa jne? Oletteko koettaneet oscarin mahapullia? Tai muussa muodossa olevaan naudan mahalaukkua? Meillä nappula-aikoina kuivaruokakin alkoi mennä (liuotettuna) alas, kun pistin ihan pienen nokareen mahapullaa sekaan ja sekoitin.

Oletteko harkinneet sterilointia? Sehän myös usein parantaa ruokahalua. Ja poistuisi ainakin hormoneista johtuvat häikät ruokahalussa.

Meillä mentiin viitisen viikkoa niin äkäisellä kortisoniannostuksella, että koiran lihakset ihan hävinneet eikä jaksa liikkua kuin ulos ja sisälle. Kai siitä jotain apua on ollut, ei ainakaan närästä enää lainkaan. Kakkapuoli hoituu tylosinilla vaihtelevasti. Nyt pari päivää sitten laskettiin kortisonin annostusta kolmasosalla, nyt menee 1/2 tbl aamuin illoin. Hieman ehkä närästi enemmän ensimmäisenä yönä, mutta muuten muuta muutosta paitsi energian määrässä, heti on hieman pirteämpi kun annosta tiputettiin.

Tarkkaillaan ja ilmoittelen miten sujuu.
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

EdellinenSeuraava

Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa