Mainoksia

Kipeä takajalka.

Kipeä takajalka.

ViestiKirjoittaja aven13 » 29 Huhti 2010 11:44

Koirallani on pihassa juoksulanka ja luonnollisesti jokainen ohikulkeva lajikumppani saa aikaan edestakaisin ravaamisen, sekä hyppimistä niin paljon kuin mahdollista on.
Olisiko mahdollista että tuossa tilanteessa tapahtui jonkunlainen revähtäminen/venehtäminen koska vaiva ilmeni yht`äkkiä, muuta syytä en tähän hätään osaa keksiä.
Koira ei vaikuta muuten millään tavalla normaalista poikkeavaksi -vähäistä liikkumista lukuun ottamatta- eikä jalassakaan näy muutoksia ulospäin. Tunnusteltaessa en löytänyt mitään kipupisteitä, ehkä pientä saattoi olla kohdassa missä jalan lihas levenee ylöspäin mentäessä.
Varmaa on vain se että takajalkaa aristaa sen verran ettei sitä voi käyttää kuin vain hetkellisesti, eli suurimman osan ajasta minkä koira on seisaallaan tai kävelee, se pitää jalkaa ylhäällä.
Pihassa lepäillessään on jalka maata vasten, joten antaisiko viileys mukavamman tunnun lihaksiin.
Kuinka todennäköistä on nivelen luiskahtaminen pois paikoiltaan?
Ajatuksenani on seurata joitakin päiviä tilannetta koska en huomaa mitään suuremman kivun merkkejä, ja katsoa sen jälkeen joutuuko nelijalkaista käyttämään paremmin näistä asioista perillä olevien tarkistettavana.
Tulkoon vielä mainittua Pojan olevan Labratorinnoutajan ja Karjalan-karhukoiran perillinen, painoltaan noin 25kg.
aven13
 
Viestit: 3
Liittynyt: 29 Huhti 2010 11:03

Re: Kipeä takajalka.

ViestiKirjoittaja aven13 » 11 Touko 2010 18:16

Palataanpa käsiteltävään asiaan.
Ongelma paljastuikin luultua vakavammaksi, eli oikean takajalan ristiside oli katkennut. Jalka on tänään leikattu kuntoon Kontiolahdella eläinlääkäri Esko Suhosen toimesta, jolle tuon kaltaiset korjaustoimenpiteet on varsin tuttuja. Vaikuttaa muutenkin alansa hallitsevalta mieheltä joka ei joudu miettimään että "mitähän sitä seuraavaksi tekisi."
Nyt koiralla on rajoitettu liikunta kolmen viikkoa ja tikit poistetaan kahden viikon kuluttua.
Kivun poistoon käytetään Ketorin 20mg, joskin vaivan ilmestyessä eläinlääkäriltä hankittuja Canidryl 100mg-tablettejakin on vielä jäljellä.
Kokonaiskustannus tälle operaatiolle oli 260€, joka sisältää muutama päivä sitten tehdyn tutkimuksen ja siinä käytetyt piikitykset, sekä itse leikkaus ja sen rauhoitus sekä kivunpoistopiikit.
Käsittääkseni en joutunut kaikkein kalleimmin tuolla Kontiolahden eläinlääkärillä maksamaan sitä Pohjois-Karjalan hiontatasoon vertailtaessa.
Mitä tästä(kin) tarinasta opimme?
Ainakin sen ettei kaikki ole miltä näyttää vaan usein huomattavasti pahemmin, ja sen tähden olisi käännyttävä
ensitilassa lääkärin puoleen eläimen hyvinvoinnin turvaamiseksi.
Viihtyisää vuodenjatkoa.
aven13
 
Viestit: 3
Liittynyt: 29 Huhti 2010 11:03


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron