Mainoksia

Kissanpentu puree

Kissanpentu puree

ViestiKirjoittaja Suwww » 06 Elo 2010 12:23

Meillä on nyt noin 12- viikkoinen kissanpentu joka toisinaan puree. Jos kisua silittää niin se ottaa sormista kiinni ja alkaa puremaan niitä. Pureminen ei satu hirveästi (ehkä siksi ettei kissalla oo "kunnon" hampaita vielä), mutta nyt pelottaa, ettei se pääse tavastaan eroon ollenkaan. Olen koittanut aina torua sitä sanomalla kovaan "ei" kun se puree, mutta ei tunnu auttavan. Eikä myöskään auta etten välittäisi, koska sitten kisu oikein asettuu jyrsimään kättäni. Joskus se jopa vaanii kättäni ja yrittää kömpelösti hyökätä sen kimppuun. Pentua on luovuttajan luona leikitetty kädellä. Pääseekö kisumme vielä tavastaan eroon ja miten?
Suwww
 
Viestit: 1
Liittynyt: 06 Elo 2010 12:17

Re: Kissanpentu puree

ViestiKirjoittaja sahrami » 06 Elo 2010 15:02

Hei!

Kyllä noin nuori kissa vielä ehtii oppia uusia tapoja, joten ei syytä huoleen. Kärsivällisyyttä se kuitenkin kysyy niin kuin kaikki muukin eläinten opettaminen. Tässä joitakin vinkkejä:

Erilaisten kohteiden jahtaaminen kuuluu kissan normaaliin käyttäytymiseen, ja sitä sen myös tulisi saada tehdä. Käden jahtaamisen ja pureskelun sijaan pentua voi leikittää esim heittelemällä paperitolleroa lattialla tai antamalla sen jahdata narun päässä olevaa lelua jota ihminen vetää lattiaa pitkin tms. Kun jahtaamistarve purkautuu muuhun, ei pennulla ole enää niin suurta tarvetta käden pureskeluun.

Käden pureskelun voi tehdä myös pennulle epämiellyttäväksi. Suihkupullosta "ammuttu" vesisuihkaus voi olla sopiva tähän tarkoitukseen. Jos tälle tielle lähdetään, pitäisi suihkupullon kuitenkin olla aina käden ulottuvilla, jotta opettaminen olisi johdonmukaista. Tässä tapauksessa suosittelen myös että ennen suihkauttamista pennulle sanotaan ei. Kun aina ensin tulee kielto ja vasta sen jälkeen vesisuihkaus (kylläkin heti kiellon jälkeen), on pennulla mahdollisuus lopettaa pureminen jo heti kiellon jälkeen ja siinä tapauksessa suihkupulloa ei tarvita lainkaan sillä kertaa. Haluan vielä huomauttaa että pelkkä EI-sana ei pennulle kerro mitään, eli ei ole mikään ihme ettei se ole lopettanut puremista kieltoon. Sen sijaan jos kiellon jälkeen tulee aina vesisuihku mikäli pentu ei lopeta sitä mitä se oli tekemässä, oppii se vähitellen sanan merkityksen.

Pennun luota voi myös lähteä hetkeksi pois kokonaan jos se alkaa pureskelemaan käsiä eikä lopeta sitä.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Kissanpentu puree

ViestiKirjoittaja Kabri » 15 Elo 2010 10:19

Meillä myös kissat kokeilleet tätä temppua ja siitä päästy sillä, että olen sanonut voimakkaan, johdonmukaisen "EI" ja pistänyt kissan matkoihinsa.
Itse en lähtisi missään nimessä poissa, vaan kissa on se joka lähtee. Sinä poistut -> kissa sai haluamansa -> on voittaja. Ei toki kyse ole voittamisesta, vaan ylempi arvoisempi EI poistu laumassa/laumasta. Pistämällä kissan matkoihin, osoitat sille, että virhe tuli tehtyä.
Kabri
 
Viestit: 3
Liittynyt: 02 Heinä 2010 10:55

Re: Kissanpentu puree

ViestiKirjoittaja sahrami » 15 Elo 2010 21:22

Mikäli kissan tarkoitus on ajaa ihminen pois luotaan puremalla, ei tietenkään pidä lähteä pois ja samalla näin palkita kissaa puremisesta. Mutta kissojen kohdalla pidän paljon todennäköisempänä sitä, että kyse on leikkimisestä (varsinkin kun kyseessä on pentu) eikä suinkaan mistään johtajuustaistelusta. Tällöin myös se että ihminen poistuu/pureskeltava käsi poistuu ulottumattomiin, toimii yhtä lailla rangaistuksena.

Joka tapauksessa kissan pois lähettäminen voi myös olla toimiva keino päästä tavasta eroon. Riippuu vain kissasta, miten kovasti sitä täytyy komentaa ennen kuin se uskoo ettei ihmisen lähelle kannata tulla, ja toisaalta voi käydä niinkin ettei se halua tulla komentamisen jälkeen enää lainkaan ihmisen lähietäisyydelle mikäli sattuu olemaan herkempää sorttia. Näin voi toki käydä myös suihkupullon käytön yhteydessä.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Kissanpentu puree

ViestiKirjoittaja Kabri » 07 Syys 2010 18:24

sahrami kirjoitti:...Mutta kissojen kohdalla pidän paljon todennäköisempänä sitä, että kyse on leikkimisestä (varsinkin kun kyseessä on pentu) eikä suinkaan mistään johtajuustaistelusta. Tällöin myös se että ihminen poistuu/pureskeltava käsi poistuu ulottumattomiin, toimii yhtä lailla rangaistuksena.


Toki riippuu kissasta - esim. pelokkaat tapaukset ym. Pois lähtö = luovutus = kissa hoksaa ajan kanssa, että teen ilkeyttä -> ihminen väistää -> olen pomo. Perääntyminen on tällaiselle eläimelle alistumisen merkki. Vaikkei se varsinaisesti ole suoraviivaisesti johtajuustaistoa se liittyy siihen kuitenkin olennaisesti, koska pentueissa pennut tekevät tätä myös toisilleen. Se on osaltaan tapa ottaa mittaa toisesta.

Itse tuossa tilanteessa kiellän ja osoitan "kissamaisesti" (tai miten sen sanoisin - koiranpennulle murisen ja irvistän) jos sattuu.
Kabri
 
Viestit: 3
Liittynyt: 02 Heinä 2010 10:55


Paluu Kissanpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron