Mainoksia

gastriitti ja mahahaava

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 08 Heinä 2010 07:57

Meillä kokeiltiin kana-kaurapuurolla helmikuussa mutta ei ollut apua siitäkään. Kiva silti kun pistit ohjeen, ehkä joku muu saa siitä apua koiransa kanssa :)

Miten olet muuten hoitanut pennun puruluiden antamisen kun toisella on ollut noin tiukka ruokavalio? Itselleni on ehkä tulossa pentu tulevina kuukausina ja etukäteen hirvittää miten pystyn pitämään vanhemman sairaan poissa pennun puruluu ja namiapajilta.

Koira ei joudukaan maksan biopsiaan, koska eläinlääkärit olivat olleet sitä mieltä, että koiralla hyvin todennäköisesti on MVD eli hepatic microvascular dysplasia eli mikrovaskulaarinen dysplasia. Tässä maksan sairaudessa osa verestä ohittaa maksan ihan mikroskooppisia verisuonia pitkin eikä siten puhdistu. Johtaa todennäköisesti jossain vaiheessa maksan pettämiseen, mutta toistaiseksi vielä ainakin kaikki arvot olivat normaaleja joten maksaystävällinen ruoka ei vielä ole tarpeen. Kaikki koiran oireet johtuvat nyt vaan tuosta suolistosairaudesta.

Koira on kortisonin loputtua alkanut närästelemään enemmän. Tänään soittelen tuolle eläinsairaalan eläinlääkärille vielä uudelleen ruokavaliosta ja lääkityksestä. Ei kyllä tekisi mieli tätä ruokaa vaihtaa pois kun on ollut niin paljon parempi kuin syksyllä tai talvella, mutta kuulemma se voisi olla ihan kannattavaa koska todennäköisesti koira on jo herkistynyt tällekin sapuskalle.
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja sininen neiti » 09 Heinä 2010 17:27

Pennun on pitänyt syödä puruluunsa alkuun salassa ja nyt kun isompikin voi jo syödä niin ongelmaa ei ole enää.

Sinuna harkitsisin kahdesti pennun ottamista ennenkuin koirasi on tervehtynyt tai tilanne tasoittunut. Meillä oli todella rankka kevät tyttäreni (aikuinen onneksi jo) kanssa kahdestaan. Kun pentu tuli taloon, niin juuri samaan aikaan vanhemmalle tuli kohtutulehdus ja se jouduttiin leikkaamaan. Täällä oli yhtä aikaa leikattu, kipeä koira ja ympäriinsä pissaava pentu, joka ei nukkunut öitään vaan nousi aamusta touhuamaan. Sitten samaan syssyyn vanhemman maha meni huonoon kuntoon,antibioottien tai ulkoa saadun suolistotulehduksen takia. Oksensi tai ripuloi syömänsä. Parhaimmillaan pentu söi neljä kertaa päivässä,vanhempi viisi kertaa+lääkkeet. Siihen vellin keitto joka toinen päivä ja pennun takia lattian luuttuaminen vähintään kaksi kertaa päivässä. Koiria kun pidit vielä erillään haavan paranemisen aikaan ja yritit järjestää aikaa ja virikettä kummallekin.....haavastakin yksi tikeistä rupesi vielä märkimään, kun tikit ei sulaneetkaan....huh-huh... En suosittele kenellekään, työssäolevalle ainakaan....
Kannattaa myös ottaa huomioon, että stressaantuuko vanhempi koirasi pennusta...meillä kipeänä stressaantui.

Toivottavasti koirasi paranee tai, että ainakin pääsette tasapainoon jolla pärjäätte. :)
sininen neiti
 
Viestit: 6
Liittynyt: 04 Heinä 2010 18:06

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 14 Heinä 2010 10:33

Olet kyllä ihan oikeassa tuossa, että voi olla tosi haastavaa pennun ja sairaan koiran kanssa. Vielä leikkauksesta paraneminen samaan aikaan, huhhuh. Varmasti ollut raskasta. Hyvä että tilanne on kuitenkin teillä normalisoitunut.

Minun sairas koira vaan on tavallaan kyllä jo "tasaantunut", sen verran kun se nyt varmaan koskaan tulee tasaantumaankaan. Todennäköisesti sen koko loppu elämä tulee olemaan tasapainoilua vatsan ja maksaongelmien kanssa. Siksi onkin niin vaikeaa päättää ottaako toinen koira vai ei. Nykyinen rakastaa pentuja ja niiden kanssa leikkimistä. Sitä ei voi aktivoida oikeastaan lainkaan kun ei nameja voi syödä (ei rodun puolesta toisaalta hurjia aktivointeja tarvitsisikaan, mutta edes jotain). Siksi olisikin niin kiva, että sillä olisi edes se oma leikkikaveri. En usko että stressaantuisi kovinkaan paljon kun niin hyvin tulee pentujen kanssa toimeen. Mutta eihän sitä ikinä tiedä.

Vaikeaa päättää se ajankohta milloin tilanne olisi tarpeeksi tasaantunut kun ei se varmaan missään vaiheessa kokonaan tasaannu kuitenkaan. Nyt ollaan kuitenkin siinä pisteessä, että tiedetään mikä mättää ja tiedetään miten sitä voidaan hoitaa ja jos jossain vaiheessa menee liian huonoksi niin sitten päästetään pikkuinen pois. Olisi kuitenkin kiva, että loppuelämänsä voisi elää onnellisemmin edes peuhatessa sen oman kaverin kanssa.
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja Sipsukka » 03 Elo 2010 15:51

Hepskukkuu. Lomalla ei pahemmin ole päässyt koneen äärelle, mutta nyt viimeisiä päiviä vietellään, lomaa siis. Päivitystä meidän bichon neitokaisen tilanteeseen. Olen kesän aikana kokeillut taas muutamaan kertaan lääkityksen eli Tylosinin ja kortisonin vähentämistä - huonolla menestyksellä, pari päivää mennee ja sitten oksentaa, reppana.
Heinäkuun alusta tuli vielä korvalehteen tulehdusta johon saatiin balsamia. Se auttoi hyvin, mutta muutama päivä korvaa vahtimatta ja huomasin että tulehdus onkin palautunut pahempana ja syvemmällä ja tietenkin perjantai-ilta... onneksi oli niitä tippoja vielä jotta pärjättiin viikonloppu.
Maanantaina eläinlääkäriin kun rekku oli hieman alavireinen ja epäily ettei tipat olekkaan sopivia. Näytteet korvista kertoivat molemmissa olevan bakteeria ja hiivaa... snif.. ei ihme että ravisteli päätänsä... Kuumettakin oli... toinen snif... No kahden viikon antibioottipiiki niskaan, uudet korvatipat mukaan ja kotiin. Niin... rekku piti vielä rauhoittaa kun ei antanut katsoa kurkkuun (suuri ja voimakas koira :) ), ja vs eläinlääkäri iski sitte piikin ja toisenkin pienen pyllyyn. Ekasta piikistä kun ei tapahtunut mitään, toisesta sitten meni veteläksi ja nukkui herätyspiikin jälkeenkin vielä useamman tunnin eli yli yhdeksän tuntia ja sitten vasta alkoi silmät olla normit. Tänään onkin sitten virtaaa kuten ennenkin. Pitkästä aikaa ruokakin maistui, nappulatkin :). Parin viikonpäästä kontrolliin ja tarvittaessa saa uuden antibioottipiikin.
Näyttää siltä että ruuan kanssa pitää olla tosi tarkka tästä eteenpäinkin kun Tylosin ja kortisoni jatkuvat toistaiseksi. Mietin vain tuota hiivaa... olen antanut päivittäin inpekt fortea pari kappaletta, mutta mutta... ei taida auttaa tässä tapauksessa koska hiivaa on... milläs sen sais estettyä kun toi lääkitys kutenkin jatkuu? Onko kenelläkään hyviä neuvoja antaa?
Sipsukka
 
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Marras 2009 09:46

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 10 Elo 2010 21:29

En kyllä yhtään osaa sanoa mikä tuohon auttaisi :/. Oletteko molkosania kokeillut? Esimerkiksi täällä neuvoja http://keskustelu.suomi24.fi/node/6368532. En kylläkään tiedä miten tuo soveltuu vatsalle. Mutta hyvä että ruoka maistuu kerrankin! Toivotaan että sama jatkuu. Meilläkin kutisee jonkun verran korvat ja tuo ei yhtään tykkää nykyisestä virbacin puhdistusaineesta.. Pitäisi koettaa jotain muuta.

Meillä on päästy eroon sekä kortisonista, zitacista että tylosinista. En kylläkään tiedä pitäisikö tätä kirjoittaa, koska aina kun sanon sen ääneen niin tulee takapakkia. Käytiin eläinnaturopaatin luona (http://www.elainterapia.fi) ja koiraa nyt sopeutetaan puurolle, tarkemmin hirssi-riisi-porkkana-kalkkuna-puurolle. Pelkästä puurosta meni aluksi niin vatsa pinkeäksi, että nyt saa purkkia sekä puuroa molempia ja pikkuhiljaa pudotetaan purkki pois. Lisäksi koira saa probiootteja, glutamiinia, kivennäisaineitta, b-vitamiinia, karvasyrttiuutetta, silicum tonicia sekä kukkatippoja yleiseen rauhoittumiseen. Olen kuitenkin tyytyväinen jos pärjätään näillä luonnonmukaisilla keinoilla.

Hieman olen skeptinen siihen toimiiko tämä puuroruokavalio meillä, mutta kohtahan sen näkee.

Ilmoittele miten jatkossa menee!
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja Sipsukka » 11 Elo 2010 13:43

No joo ja taas käytiin tänään eläinlääkärillä kun bichontyttönen alkoi oksentamaan eilen ja tänä aamuna oksensi kortisonit pihalle ja on hieman alavireinen :(. Korvissa on edelleen bakteeria vaikka korvatippoja on käytetty jo toista viikkoa. Vaihdettiin toisiin tippoihin ja parin viikon päästä kontrolliin. Verikokeen perusteella veriarvot olivat about kunnossa, hieman anemiaan taipuvainen, muut arvot olivat suurinpiirtein viitearvojen sisällä eli ell:n mukaan ei mitään hälyyttävää. Taitaa pienen kroppa olla niin täyteen tumpattu lääkettä ettei maha enää kestä.

Molkosania en ole kokeillut mutta olen netistä tuotteesta lukenut. Pitänee käydä hommaamassa ja kokeilla. Alkaa olla jo niin järeät lääkkeet käytössä että nyt toivois jo vähän lempeämpää lääkitystä...
Meillä jatkuu edelleen kortisoni+Tylsoin+Zitac maha-suolistotulehdukseen- toistaiseksi.

Hei tosi hienoa että olette päässeet lääkkeistä eroon :) ja toivon että tuo uusi ruokavalio ja lempeämpi 'lääkitys' toimii.
Sipsukka
 
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Marras 2009 09:46

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja sininen neiti » 12 Elo 2010 21:34

Sipsukka kirjoitti:No joo ja taas käytiin tänään eläinlääkärillä kun bichontyttönen alkoi oksentamaan eilen ja tänä aamuna oksensi kortisonit pihalle ja on hieman alavireinen :(. Korvissa on edelleen bakteeria vaikka korvatippoja on käytetty jo toista viikkoa. Vaihdettiin toisiin tippoihin ja parin viikon päästä kontrolliin. Verikokeen perusteella veriarvot olivat about kunnossa, hieman anemiaan taipuvainen, muut arvot olivat suurinpiirtein viitearvojen sisällä eli ell:n mukaan ei mitään hälyyttävää. Taitaa pienen kroppa olla niin täyteen tumpattu lääkettä ettei maha enää kestä.

Molkosania en ole kokeillut mutta olen netistä tuotteesta lukenut. Pitänee käydä hommaamassa ja kokeilla. Alkaa olla jo niin järeät lääkkeet käytössä että nyt toivois jo vähän lempeämpää lääkitystä...
Meillä jatkuu edelleen kortisoni+Tylsoin+Zitac maha-suolistotulehdukseen- toistaiseksi.

Hei tosi hienoa että olette päässeet lääkkeistä eroon :) ja toivon että tuo uusi ruokavalio ja lempeämpi 'lääkitys' toimii.


Hei! En malta vielä olla kirjoittamatta....Kuule voisitko vielä ajatella tuota br.kauravelliä? Jättäisit IHAN KAIKEN muun ylimääräisen syötävän, pienenkin murusen, pois. Puruluutkin. Antaisit vaan tuota ja eläinlääkärin määräämät lääkkeet (+ Tehobakt ja Stomax, eli/tai jotain maitohappobakteeria ja "mahaa kuivattavaa", jos lääkkeissä ei ole jo muun merkkisenä tuota) Minusta tuo Stomax oli ihmeaine. Useamman viikon menisit noin ja katsoisit alkasiko vaikuttaa. Ei Molkosania, eikä koko ajan kokeiluja erilaisilla ruoka-aineilla. Mahan pitäisi saada kunnolla rauhoittua. Minulle ell. painotti juuri tuota, että mitään ei saa sotkea ruokaan, eikä antaa murustakaan muuta.
Koirallasi on muitakin sairauksia mitä ei ollut minun, mutta eihän tuo kai mitään ottaisi, toivottavasti kuitenkin antaisi jotain. Kuitenkin kun olet jo montaa eri juttua kokeillut ja niistäkään ei ole ollut oikein apua. Tämä oli siis vain tuohon suolistotulehdukseen, joka omallanikin ilmeisesti oli. Kokeilisitko....? <3
sininen neiti
 
Viestit: 6
Liittynyt: 04 Heinä 2010 18:06

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja Sipsukka » 13 Elo 2010 11:11

Hei sininen neiti :). Juu olen jo kokeillut tuota broisku-kauravelli-puuro systeemiä, mutta ikävä kyllä siitä ei vain ollut apua. Mutta voisinhan kokeilla sitä uudelleen :). Molkosania ajattelin aluksi ihan vain korviin ja vasta sitten kun bakteerit on korvista häädetty. Ruokavaliossahan me ollaan pystytty olemaan jo jonkin aikaa samassa eli trovetin ankkaperunanappuloita ja raejuustoa. Eipä rekkuliini muuta saakaan luitten lisäksi. Kiitos sinulle vinkeistä ja kaikkea hyvää!
Sipsukka
 
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Marras 2009 09:46

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 13 Elo 2010 15:38

Sipsukka, oletteko harkinneet käydä jollain luontaishoitoja osaavalla ammattilaisella? Esimerkiksi eläinnaturopaatilla? Itse kadun etten mennyt paljon aiemmin.

Meille ei oikein perinteinen lääketiede enää mitään osannut tarjota, uutta tähystystä ja koepalaa maksasta olisivat halunneet ottaa. Enpä tosiaan pistä tuota koiraa enää mihinkään toimenpiteisiin jos ei sitten radikaalia voinnin huonontumista tapahdu. Ruokavalioksi olisivat kehottaneet bataattia ja poroa/lohta. Tai jotain vastaavaa mitä koira ei ole koskaan syönyt. Muuten eivät osanneet sanoa mitään ennen uutta tähystystä.

Naturopaatilla meille painotettiin että pitää hoitaa koira nyt kokonaisuutena kuntoon ja siksi saatiinkin niin paljon kaikkia luontaistuotteita. Suoliston ja vatsan toiminta on ihan päin peetä tällä koiralla ja sitä pitää parantaa. En voi varmaksi vielä tietää onko tämäkään "hoito" meille se taikakeino, mutta ei tuon vointi ainakaan huonompaan päin ole mennyt, kun ollaan niin kauan pystytty olemaan ilman esimerkiksi kortisonia. Zitacin lopettamisesta on pari viikkoa ja tylosinin jätin pois viikko sitten. Muuten nyt näyttää ihan hyvältä, mutta löysä kakka vaanii yhä ajoittain.

Närästyksen oireitahan aiheuttaa myös se jos koiran vatsa ei enää tuota lainkaan vatsahappoja (esimerkiksi liian pitkän mahahapposalpaajakuurin takia). On todella vaikea tietää onko koiran kohdalla kyse liika- vai liian vähähappoisuudesta. Eläinlääkärit aina näissä tilanteissa olettavat että kyse on liikahappoisuudesta.

Meillä on muuten käynyt hieroja ja jatkuvien vatsavaivojen takia koiralla on takapää, vatsa ja alaselkä aivan totaalisen jumissa. Osaan jälkikäteen yhdistää tähän jatkuvat yllättävät takapään vilkaisut, hännän jahtaamisen jne. Parin viikon päästä menemme osteopaatille, koska hierojan mielestä on kyse jostain mitä hänkään ei voi auttaa, esimerkiksi jostain niveljumeista tai vastaavista. Tämä kyseinen osteopaatti auttoi hierojamme koiraa myös vatsavaivojen kanssa ja sai suoliston lopullisesti kuntoon. Mielenkiinnolla odotan mitä meidän koirasta sanotaan.

Naturopaatti sanoi meille, että kauraa parempi on riisi ja/tai hirssi. Meille ja yhdelle toiselle vatsavaivaiselle molemmille neuvottiin sama ruokavalio, riisi+hirssi+porkkana+kana/kalkkuna (jauhettuna, kypsänä ja ihmisten kaupoista!) ja lisäravinteet.

En muista mainitsinko, mutta meillä ei enää trovetin ankka-peruna purkki ja tylosinkaan pitänyt kakkaa kiinteänä vaan se alkoi olla jatkuvasti puuromaista ja jopa melko löysää.

Viikonloppuna lähden viikon lomalle ja koira jää vanhemmilleni hoitoon. Hiukan jännittää miten menee.
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

Re: gastriitti ja mahahaava

ViestiKirjoittaja LauraL » 11 Marras 2010 00:11

Mites täällä koirat voivat?
LauraL
 
Viestit: 35
Liittynyt: 11 Syys 2009 22:04

EdellinenSeuraava

Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa