Mainoksia

Selän rapsuttaminen, ei allergia

Selän rapsuttaminen, ei allergia

ViestiKirjoittaja Peppiinako » 13 Tammi 2015 13:56

9 kk vanha tiibetinspanielini on rapsutellut pienestä (8 vko) asti itseänsä, mutta pentuna ei siinä määrin että olisin huolestunut.
6 kk ikäisenä rapsuttelu paheni ja vaihdoin ruoan Josera Kidsiin, mutta oireet ei hävinneet.
Reilu 7 kk ikäisenä (tässä kohtaa annettiin myös matolääkitys ja ulkoloishäätö) rapsuttelu paheni siinä määrin että selkään tuli pari kohtaa joka rupeutui ja sen jälkeen katosi, vaihdoimme eläinlääkärin suosituksesta ruoan Royal Caninin sensitivity controliin ja sitä on nyt syöty melkein 2 kk.
Nyt varsinkin pakkasten aikaan kutina on pahentunut ja olen laittanut rasvaa niihin kohtiin mitkä punottaa ja missä on rupi.

Eli ensin iho punottaa, koira rapii sen rikki ja sitten se rupeutuu ja katoaa.
Kävin eilen eläinlääkärillä joka määräsi kortisonikuurin. Allergiatestit otettiin ja näistä pikatesteistä ei löytynyt allergiaa.

Kummallisinta tässä on että korvat ovat puhtat eikä iho oireile muualla kun kyljissä ja selässä. Eli vatsa, kainalot ja tassut ovat hyvässä kunnossa kuten myös iho ja turkki muualla paitsi näissä oireilevissa kohdissa.

Koira on ollut pienestä asti hieman herkkä selkää silittäessä eli "mopo lähtee käyntiin" muutamassa kohdassa ja kun selkää tietyistä kohdista silittää tapahtuu sama reaktio kuin kissoilla eli ns. selän nahka liikkuu, sen jälkeen koira useimmiten alkaa rapsuttaa samaa kohtaa. Välillä oikein murisee tai vingahtaa kun selkää kutittaa niin paljon ja sitten alkaa joko rapsutus tai hampailla kaluaminen.

En ole löytänyt vastaavaa tapausta netistä etsimällä ja eläinlääkärikin oli ihmeissään tapauksesta. Saisikohan täältä apua tai kohtalontovereita?
Peppiinako
 
Viestit: 1
Liittynyt: 13 Tammi 2015 13:42

Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron