Mainoksia

mahatyrä

mahatyrä

ViestiKirjoittaja Tarantella » 06 Syys 2009 21:08

Kissaamme vaivaa selvästi napatyrä, jonka hän sai steriloinnissa n. kolme vuotiaana, nyt on 16v.Tähän asti se ei ole kissaamme vaivannut, mutta nyt se on selvästi kipeä siitä kohtaa.
Olemme hieroneet vatsaa, ja selvästi hän tykkää siitä, auttaa jonkin verran.
Kisu kun on näin vanha, ei häntä oikein leikkaukseenkaan voisi viedä.
Kuinka ison palasen voi antaa buranaa kipuun?
Olen ajatellut kokeilla sitä, vai mitähän tekisin? Kissa on persialainen, eikä ne kuulemma yleensä elä näin vanhaksi, tämä on kuitenkin viimeksi ollut kipeä 3v, eli 13v. on kulunut terveenä.
Tarantella
 
Viestit: 14
Liittynyt: 04 Touko 2009 18:23

Re: mahatyrä

ViestiKirjoittaja maria n » 06 Syys 2009 21:34

Älä missään nimessä anna Buranaa kissallesi! Kissoille on olemassa erityinen kipulääke, joka on ihmislääkkeitä turvallisempi, mutta se on reseptivalmiste ja sen saaminen vaatii siis eläinlääkärikäynnin. Ihmisille tarkoitetuista kipulääkkeistä voi antaa esim aspiriinia (asetyylisalisyylihappoa) annoksella 10 mg/kg joka kolmas päivä tai Ketoriinia (ketoprofeeni) annoksella 1 mg/kg kerran päivässä, MUTTA nämä saattaavat mm aiheuttaa ruoansulatuskanavaoireita (oksentelua, vatsahaavaa) ja vaurioittaa esim munuaisia varsinkin vanhoilla kissoilla. Näiden kipulääkkeiden antaminen tapahtuu siis omalla vastuulla. Suosittelen että otat yhteyttä eläinlääkäriin, jos kissasi vaikuttaa hyvin kipeältä. Eläinlääkäri voi tarkistaa kissasi munuais- ja maksa-arvot ja siten arvioida kipulääkityksen turvallisuutta ja voit saada reseptin kissoille tarkoitetusta kipulääkestä.
HUOM! PARASETAMOLIA (PANADOL) EI SAA KOSKAAN ANTAA KISSOILLE - KERTA-ANNOS VOI TAPPAA!
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35

Re: mahatyrä

ViestiKirjoittaja Tarantella » 09 Syys 2009 22:02

Olen nimenomaan eläinlääkäriltä saanut neuvon antaa buranaa pienen palasen, jos kissalla on kipuja. Tämä neuvo on tosin monen vuoden takaa, se helpotti sen aikaisen kissani kipuja.
Annoin nytkin buranaa, hyvin pienen palasen ja auttoi. Nyt kissa onkin taas pirteä ja syö tosi paljon. Kipu on tosiaan vain siinä tyrässä, se jotenkin tulee ulos mahasta, ja hieromalla se menee paikalleen.
Aspiriini on kissalle myrkkyä, sitä en anna varmasti, sehän on luettavissa vähän joka paikassa. Ketoriini kuitenkin on sopiva kipulääke.
Lääkärimme on sairaslomalla, ja ajattelin, jos ei mitään tosi hätää tule, odotan hänen paluutaan.
Tarantella
 
Viestit: 14
Liittynyt: 04 Touko 2009 18:23

Re: mahatyrä

ViestiKirjoittaja tuijas » 10 Syys 2009 10:57

Burana ei ole kissalle rekisteröity kipulääke, joten voit pyytää eläinlääkärisi määräämään kissoille sopivaa kipulääkettä. Vanhankin kissan tyrän voi leikata, jos kissa on perusterve. Mahan hierominen auttaa, koska tyrässä jumissa oleva kudos siirtyy oikealle paikalleen vatsaonteloon. Kuitenkaan kissaa ei voi ihan koko aikaa valvoa, joten on riskinsä että tyrä jumiutuu kissan ollessa yksin kotona. Kissa kannattaa tosiaan tutkia myös muiden mahdollista kipua aiheuttavien syiden varalta.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa