Mainoksia

Koiran astutus

Koiran astutus

ViestiKirjoittaja koirakessu » 05 Elo 2010 21:57

Minulla on kolme vuotias uros ranskanbulldoggi, jota olen ajatellut käyttää muutaman kerran astutukseen. Tarkoitus ei ole hyötyä tästä vaan auttaa koiraani, jolla on kovin voimakas lisääntymis vietti. Toivoisin vastauksia näin ensi kertalaisena siihen miten astutus tilanteessa tulisi toimia, jotta astuminen sujuisi mahdollisimman turvallisesti. Pitääkö urosta ohjata jotenkin vai hoitavatko koirat yleensä astumisen itsekseen.
Tiedän astuttamisesta kyllä aika paljon, mutta jännittää koska kerta on ensimmäinen.
Kiitos vastauksista jo etukäteen=)
koirakessu
 
Viestit: 1
Liittynyt: 05 Elo 2010 21:51

Re: Koiran astutus

ViestiKirjoittaja Petra » 05 Elo 2010 22:44

Kyllä koirat yleensä astumisen osaavat itsenäisesti hoitaa, toki kokemattomalla uroksella tapahtuma voi mennä hosuessa, joten kokeneemman nartun kanssa saattaa astuminen olla helpompaa. Tärkeää olisi että koirilla olisi rauhallinen paikka/tilanne jossa astuminen tapahtuu, loppu yleensä hoituu itsestään ;)

Sen verran haluaisin vielä sanoa noista astutuksen motiiveista. Kannattaa miettiä vielä tarkoitusperät uusiksi. Kaikilla uroksilla tahtoo olla "kovin voimakas lisääntymis vietti". Oletko ajatellut asiaa näin: osaatko kaivata jotain mitä et ole ikinä saanut? Ja entä sen jälkeen kun olet sitä kivaa saanut maistaa? Yltyykö himo kenties entisestään? :)
Petra
 
Viestit: 43
Liittynyt: 28 Kesä 2009 21:34

Re: Koiran astutus

ViestiKirjoittaja sahrami » 06 Elo 2010 15:25

Hei!

Olen ehdottomasti samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa siitä, että tässä tapauksessa uroksella astuttaminen ei ole järkevää ainakaan mikäli syynä on vain voimakas lisääntymisvietti. Aivan kuten Petra sanoi, lisääntymisvietti ei siitä vähene, jos uros pääsee astumaan, vaan yltyy vaan. Lisäksi tulee ajatella myös pentuja, jotka tulisivat perimään koirasi geenit: todennäköisesti niilläkin olisi voimakas lisääntymisvietti ja niiden omistajilla puolestaan sama ongelma kuin sinulla.

Sen sijaan, mikäli koirasi lisääntymisvietti häiritsee elämäänne, voisi vaihtoehtona ajatella koiran kastroimista. Se on suhteellisen helppo toimenpide, ja helpottaa taatusti elämää. Mikäli kastroiminen tuntuu liian lopulliselta ratkaisulta, on olemassa myös kemiallinen kastraatio, jonka vaikutus on vain väliaikainen. Tästä asiasta kannattaa keskustella eläinlääkärin kanssa.
sahrami
 
Viestit: 290
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Koiran lisääntyminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa